Koningsbrugge krijgt kritiek op werk voor goede doel

Geplaatst op Tue 10 Jul 2018 om 12:58

Jeroen van Koningsbrugge krijgt veel negatieve reacties op zijn ambassadeurschap van Orange Babies. Mensen vallen hem aan op Twitter. Dat vertelde hij gisteren in de talkshow Jinek. Van Koningsbrugge reisde recent af naar Zambia en bij terugkomst riep hij mensen op om geld te storten voor een aidsvrije wereld. “Ik kreeg veel boze reacties. Reacties waarvan je denkt: hè, o ja, ik ben weer terug in Nederland, waar alles door een vergrootglas wordt bekeken“, aldus de tv-ter.

Mensen klagen om het klagen, stelt hij. “Het gaat dan niet meer om de boodschap wat je zegt. Ik zei op een gegeven moment: ‘Al is het maar 1 euro wat je overmaakt.’ Dat telt; als we dat met z’n allen doen, dan is het klaar. Maar de discussie wordt dan een andere kant op gegooid.”

Wat zeggen ze dan? “Ze zeggen dan: ‘Nou, we verdienen niet allemaal zo veel als jij, Jeroen.’ Dan denk ik: sorry, ik wist niet dat het daarover ging. Of: ‘Je kunt er beter niet heen vliegen, want dan is het ook beter voor het milieu.’ Dan denk ik: pfoe.”

Op die dingen reageer ik wel, want dan denk ik: ik moet even zeggen hoe het echt zit. Ik heb het allemaal zelf betaald en ben er zelf heen gevlogen.”

Foto: KRO-NCRV
21 Reacties op “Koningsbrugge krijgt kritiek op werk voor goede doel”


 1. S

  BNers die reizen maken voor het goede doel roepen alleen maar ergernis op, maar dat hebben ze zelf niet door. Mensen geven juist geen geld als ze die types weer ergens in Afrika zien zitten.

 2. q10

  t enigste waar we de afrikaantjes mee helpen kunnen
  is om hun te leren omgaan met voorbehoedsmiddelen,
  en verder NERGENS mee.
  wij moeten niet voor die mensen denken….,die mensen moeten
  zelf leren denken,
  en hun eigen centjes verdienen, zoals elke aardbolbewoner,
  en daar is niks mis mee,
  [je moet mensen niet verwennen…dus subsidiëren ]

 3. Piet

  Inderdaad, sterker nog ik walg van BN’ers die dit doen en zal die goede doelen die hen ervoor inzetten volledig negeren.

 4. Stip

  Doe eens iets zonder dat er camera’s bij zijn, maar nee….iedereen moet wel even weten hoe goed het is dat je je vrijwillig inzet.

 5. Benny-Bjorn A.

  Orange Babies? Nieuwe nakomelingen van Donald Trump. De bandnaam van Alexia, Amalia en Artrosia? Mandarijntjes?

 6. ES

  Jeroen van Koningsbrugge mocht voor €2500 weer aanschuiven bij Jinek om over Jeroen van Koningsbrugge te praten.

  Goede doelen zijn een vorm van PR voor BN-ers. Goed voor het imago en gratis promotie voor jezelf.

 7. Curryworst

  Weer een Nederland die naar de ne ger tjes in Afrika gaat om ze te vertellen hoe ze moeten leven.
  En dat wij dat voor ze gaan betalen.
  Van Koningsbrugge kan volgens mij niet eens Zambia op de kaart aanwijzen.

 8. Tinus Trekveer

  @Benny-Bjorn A., “Orange Babies” uit Vietnam na het sproeien van ‘Agent Orange’.

  Daar zat die roede ook al te deugen. Heel jong begonnen.

 9. Jan

  Het gaat er niet om dat hij veel geld verdient. Het gaat erom dat hij een debiel is die in allerlei treurige tv-shows meedoet en nu opeens aan z’n image wil werken door AIDS-ambassadeur te worden.

  Lazer toch op en ga lekker je zakken vullen….

 10. Heleen

  Deze bedrijven en loterijen halen enorm veel geld op. Daar hoeft geen schepje bovenop.

 11. Wish

  De mensen hierboven hebben vooral een probleem met zichzelf. Is ook typisch een kwaal van welvaart. Hoe meer welvaart hoe meer medelijden ze met zichzelf hebben. Voor het bewijs hoef je, zoals gezegd, alleen maar bovenstaande reacties te lezen.

 12. Bart

  Ooit werkte het heel goed. Bekende Nederlanders die zich inzetten voor een goed doel. Dat is al lang niet meer zo. Helaas willen ze dat zelf maar niet in zien.

 13. Corrector

  Doe wat Elvis Presley deed: bak-ken met geld verdienen, en het uitgeven aan persoonlijke maar ook algemene goede doelen zonder enige publiciteit.

 14. Japie

  Kotsmisselijk van al die schooiprogramma’s en BN’ers als “ambassadeur “.

 15. Dinsdag

  @Corrector

  Ja, zo werkt ambassadeurschap dus niet, hè. Hoe simpel ben jij nou eigenlijk?

 16. E. Zijlstra

  Goh, ik wist niet dat de bezoekers van MC zijn veranderd van kritische mediavolgers naar (af en toe) rechts-radicale gastjes die t over Afrikaantjes en negertjes hebben. De kwaliteit van de comments gaat overigens wel hand in hand met de kwaliteit van de spelling hier. Wat een ontzettende armoe. Zowel in woord als in gebaar.

 17. Whitedog

  |Héérlijk, Nederland op z’n zuurst.

 18. Annoniemus

  Hij moest bij Jinek toch ff zeggen dat hij de reis zelf had betaald , dat gelooft geen hond dus !
  En aan zijn kop te zien heeft hij de laatste drie weken geen maaltijd overgeslagen , onze Jeroen .

 19. Henriette

  Hij heeft gelijk, alleen zou hij zelf ook eens een vergrootglas moeten gebruiken. Als Rwanda 30 miljoen pond geeft aan een Engelse voetbalclub en een bedrijf uit India staalfabrieken in Europa koopt (zoals het voormalige Hoogovens) dan is het misschien niet meer nodig om geld te geven en kunnen deze landen zelf hun problemen oplossen.

 20. Kaaskijker

  Schandelijk egoïstische en onwetende reacties hierboven. Zeker als blijkt dat Jeroen de reis uit eigen zak betaald. Ze kunnen het niet over hun lippen krijgen dat Jeroen wel een goede kerel is.

 21. Slap Pe Pie Mel

  Beste Kaaskijker,

  Je helpt die lui in Afrika het beste door ze niet te helpen. Er eens niet mee te bemoeien. Sinds de jaren 70 (vorige eeuw) zijn er duizenden miljarden euro’s, dollars en ‘roepia’ naartoe gegaan, heeft allemaal niets geholpen. Sterker: door de ‘westerse’ bemoeienis zijn de Afrikanen verder van huis dan ooit. Trek je conclusie!!

  Laat die lui zelf eens wijzer worden. Daar doe je ze op de lange termijn het grootste plezier mee. Misschien gaan ooit eens je ogen open en kraam je de links-gepropagandeerde onzin niet meer uit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.