Koningsbrugge krijgt kritiek op werk voor goede doel

Jeroen van Koningsbrugge krijgt veel negatieve reacties op zijn ambassadeurschap van Orange Babies. Mensen vallen hem aan op Twitter. Dat vertelde hij gisteren in de talkshow Jinek. Van Koningsbrugge reisde recent af naar Zambia en bij terugkomst riep hij mensen op om geld te storten voor een aidsvrije wereld. “Ik kreeg veel boze reacties. Reacties waarvan je denkt: hè, o ja, ik ben weer terug in Nederland, waar alles door een vergrootglas wordt bekeken“, aldus de tv-ter.

Mensen klagen om het klagen, stelt hij. “Het gaat dan niet meer om de boodschap wat je zegt. Ik zei op een gegeven moment: ‘Al is het maar 1 euro wat je overmaakt.’ Dat telt; als we dat met z’n allen doen, dan is het klaar. Maar de discussie wordt dan een andere kant op gegooid.”

Wat zeggen ze dan? “Ze zeggen dan: ‘Nou, we verdienen niet allemaal zo veel als jij, Jeroen.’ Dan denk ik: sorry, ik wist niet dat het daarover ging. Of: ‘Je kunt er beter niet heen vliegen, want dan is het ook beter voor het milieu.’ Dan denk ik: pfoe.”

Op die dingen reageer ik wel, want dan denk ik: ik moet even zeggen hoe het echt zit. Ik heb het allemaal zelf betaald en ben er zelf heen gevlogen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen