Domien meldt zich ziek vanwege horrorcijfers 3FM

Domien Verschuuren heeft zich vorige week donderdag en vrijdag ziek gemeld bij NPO 3FM, omdat zijn zender zo slecht presteert en dat veel reacties uitlokt. Dat heeft hij vanochtend gezegd in zijn eigen radioshow. Eigenlijk wilde Verschuuren woensdag al wegblijven bij de zender, maar hij sleepte zichzelf tóch naar de radiostudio. “Ik werd woensdagmorgen wakker en ben hier heen gereden met het idee: ik keer zometeen vlak voor Hilversum om en ga weer lekker in bed liggen.”

De dagen erop was hij dus níet te horen. “Ik was niet ziek, ik had geen griep, ik voelde me eigenlijk kiplekker, behalve in mijn koppie. Ik zat er zó slecht in. Dat kan misschien gek overkomen, want je zou kunnen zeggen: hé Domien, je bent dj, wat doe je moeilijk, je hebt het leukste beroep van Nederland en je doet het allermooiste werk wat er is. Dat is ook zo, maar soms wordt het allemaal net iets te veel en soms ga je gebukt onder sociale druk en prestatiedruk.

Verschuuren kon er even niets meer bij hebben. “Toen dacht ik vorige week woensdagmiddag: ik neem even toe dagen vrij, ik plak er een weekend aan vast en dat heeft me goed gedaan.”

Hij kan werknemers en scholieren aanraden om gewoon even lekker een paar dagen vrij te nemen als je je rot voelt. “Als je je echt kut voelt en met tegenzin naar je werk of naar school gaat en je voelt je niet oké, neem dan even gas terug en een dag vrij. Pak even de helikopterview en kijk even naar je eigen leven. Realiseer dan wat je hebt en waar eventueel de verbeterpunten liggen.”

Wat is er precies met Verschuuren aan de hand? “Ik word soms knettergek van al die anonieme schreeuwertjes die op Twitter tegen je zeggen hoe kut je bent. Dat gebeurt, hè. Het gaat niet zo goed met 3FM en daar kunnen we heel geheimzinnig over doen, maar als het niet goed gaat met 3FM en je bent de aanvoerder van het team dat niet zo goed gaat, dan is het ook automatisch jouw schuld.”

Het emmertje liep even over afgelopen woensdagmorgen en toen heb ik twee dagen gas teruggenomen. Nu gaat het wel weer. Ik zit weer op tachtig procent denk ik en de komende dagen kom ik richting honderd procent.”

Op 24 april verschijnen de nieuwste luistercijfers van NPO 3FM. Hopelijk voor zijn fans is Verschuuren dan medio mei weer terug op de radio.

Het verdrietige filmpje van Domien:

Foto: NPO 3FM

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen