Domien meldt zich ziek vanwege horrorcijfers 3FM

Geplaatst op ma 09 apr 2018 om 10:35

Domien Verschuuren heeft zich vorige week donderdag en vrijdag ziek gemeld bij NPO 3FM, omdat zijn zender zo slecht presteert en dat veel reacties uitlokt. Dat heeft hij vanochtend gezegd in zijn eigen radioshow. Eigenlijk wilde Verschuuren woensdag al wegblijven bij de zender, maar hij sleepte zichzelf tóch naar de radiostudio. “Ik werd woensdagmorgen wakker en ben hier heen gereden met het idee: ik keer zometeen vlak voor Hilversum om en ga weer lekker in bed liggen.”

De dagen erop was hij dus níet te horen. “Ik was niet ziek, ik had geen griep, ik voelde me eigenlijk kiplekker, behalve in mijn koppie. Ik zat er zó slecht in. Dat kan misschien gek overkomen, want je zou kunnen zeggen: hé Domien, je bent dj, wat doe je moeilijk, je hebt het leukste beroep van Nederland en je doet het allermooiste werk wat er is. Dat is ook zo, maar soms wordt het allemaal net iets te veel en soms ga je gebukt onder sociale druk en prestatiedruk.

Verschuuren kon er even niets meer bij hebben. “Toen dacht ik vorige week woensdagmiddag: ik neem even toe dagen vrij, ik plak er een weekend aan vast en dat heeft me goed gedaan.”

Hij kan werknemers en scholieren aanraden om gewoon even lekker een paar dagen vrij te nemen als je je rot voelt. “Als je je echt kut voelt en met tegenzin naar je werk of naar school gaat en je voelt je niet oké, neem dan even gas terug en een dag vrij. Pak even de helikopterview en kijk even naar je eigen leven. Realiseer dan wat je hebt en waar eventueel de verbeterpunten liggen.”

Wat is er precies met Verschuuren aan de hand? “Ik word soms knettergek van al die anonieme schreeuwertjes die op Twitter tegen je zeggen hoe kut je bent. Dat gebeurt, hè. Het gaat niet zo goed met 3FM en daar kunnen we heel geheimzinnig over doen, maar als het niet goed gaat met 3FM en je bent de aanvoerder van het team dat niet zo goed gaat, dan is het ook automatisch jouw schuld.”

Het emmertje liep even over afgelopen woensdagmorgen en toen heb ik twee dagen gas teruggenomen. Nu gaat het wel weer. Ik zit weer op tachtig procent denk ik en de komende dagen kom ik richting honderd procent.”

Op 24 april verschijnen de nieuwste luistercijfers van NPO 3FM. Hopelijk voor zijn fans is Verschuuren dan medio mei weer terug op de radio.

Het verdrietige filmpje van Domien:

Foto: NPO 3FM
51 Reacties op “Domien meldt zich ziek vanwege horrorcijfers 3FM”


 1. Petra

  Met deze instelling kom je er ook niet bovenop.

 2. L.

  Ik neem aan dat dit hem gewoon vakantiedagen kost? Ziekmelden terwijl je niet ziek bent noem ik werkverzuim.

 3. Jables

  Het prototype huilmillenial

 4. Rodrigo

  wat een mafkees

 5. Ray

  Goed advies. Want iedereen in Nederland kan, net als dj’s, zomaar een paar dagen vrij nemen. Zeker scholieren kunnen dat.
  Domien voelt zich weer beter, maar weet nog steeds hoe het in de echte wereld werkt.

 6. jroen

  Gewoon even vrij nemen. Zo te merken snapt Domien niet hoe het werkt in het echte leven.. Als hij het gezeik van Twitter niet aan kan. Stop er dan mee. Als je het geklaag niet aankan hoe slecht de zender is op dit moment.. Stop er dan mee. Waarschijnlijk zit Domien te wachten tot John belt. Maar verwacht niet dat dan gaat gebeuren..

  Dus kom op Domien voor dat salaris van jou kunnen ongeveer 6 gezinnen leven een jaar realiseer je dat goed!

 7. Geer

  Ik neem aan dat de luistercijfers donderdag en vrijdag opeens stukken beter waren 😂

 8. KingAlert

  Domien was ook de dj die een tirade hield over de bezoekers van de VEED (YouTube verkiezingen) dat zij hem niet herkenden maar de Youtubers wel. Hier is duidelijk iets mis met mans beleving van de normale maatschappij. Een normale werknemer heeft maar 25 vrije dagen en daar elke keer 2 dagen van te nemen al je t ff niet ziet zitten dan kun je niet meer op vakantie, Je ziek melden terwijl je niet ziek ben is een reden voor ontslag op staande voet. En tegen scholieren zeggen neem eens 2 dagen vrij? Get a life Domien

 9. imade

  Domien denkt zeker dat iedereen 3 ton tot 1 miljoen op jaar basis verdient?
  Ik heb is keertje voor een week naar 3fM geluisterd en echt.. ze praten door zowat ieder nummertje heen.. sindsdien maar bij Apple Music gehouden.
  Wat mij betreft wordt Domien ook nog eens ontslagen.

 10. Nic

  Mensen zoals hij geven mijn generatie een slechte naam.
  Leuk dit.

 11. Ron

  DoMIETJE, hij probeert nu het gevatte gozertje uit te hangen door z.g.n. een statement te maken want dat komt zo lekker persoonlijk over, maar eigenlijk is het een dikke fail. Je loopt eerst te verkondigen in de media als een soort van ‘Al Sahaf’ woordvoerder dat 3 FM er wel weer bovenop komt en dan doe je dit, weg blijven omdat het je allemaal te veel wordt die kritieken. Wat een zwaktebod en een manier om de aandacht weer op jezelf te vestigen i.p.v. je zendertje…

 12. Gerard

  Domien is zo kut.

 13. johan d

  die anonieme schreeuwerds zitten niet alleen op twitter, ook op deze site!
  Gewoon stoppen met twitter zou ik adviseren.

  Domien is een beetje naast z’n schoenen gaan lopen toen hij zich een ster voelde bij z’n eerste deelname van serieus request destijds.

 14. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Wat een negatieve reacties hier! Die jongen doet toch zijn best om een leuk programma te maken? Iedereen zit wel eens niet lekker in zijn vel.

 15. Bart

  Misschien moet Domien zelf eens gaan inzien dat hij niet geschikt is in de rol van aanvoerder van het team. Hopelijk voor 3FM gaat Michiel Veenstra het met de zender rigoreus over een andere boeg gooien.

 16. dynamische dennis

  Draaien ze bij 3FM ook dat liedje van Billy Ocean?

  “When the Going Gets Tough, the Tough Get Going”

  Ik denk het niet.

 17. Grumpy

  Domien is veel, maar vooral geen aardige jongen, het is een verwarde jongen, is de grip met de werkelijkheid totaal verloren. Slappe hap, beterweter, gutmensch, een soort Giel2.0.

 18. Jop

  Domien is zeker geen aardige jongen. Hij heeft het achter zijn ellebogen. Loopt een beetje de sympathieke meneer uit te hangen tegen zijn collega’s en in de media maar als je kritiek op hem hebt als luisteraar via een website komt hij je persoonlijk thuis opzoeken midden in de nacht en belt hij je uit je nest, heb ik wel eens gehoord. Het is gewoon een zeer ingehouden agressief ventje.

 19. Anna

  Volgens mij nogal typerend gedrag voor radio DJ’s. Zijn gewend om leuk gevonden te worden, niet om hard te blijven werken zeker niet wanneer het tegenzit.

 20. Rukker

  Normaal worden verwarde personen meegenomen door iemand in een lange witte jas …..

 21. Ad

  Het is net als met Ajax, maar die komen in ieder geval wél het veld op …….

 22. Pete van Dam

  Stop met die vreselijk radio3 onzin. Die zender heeft de laatste leuk plaat uitgezonden 40 jaar terug. Maar al die dik en dik betaalde hufters wistennhet toch zo goed, een totale aanfluiting radio3.

 23. Otto Groeneveld

  En dat kan allemaal??? Hier staat ontslag op staande voet op hoor giganten in Hilversum. Had bij mij moeten werken dit zaadje. Had hem direct de laan uitgeschopt, en nooit meer terugkomen malloot.

 24. Bart

  @Ron Wat denk jij? Die wordt binnenkort van de ochtend gehaald denk ik.

 25. valerie

  Sorry Domien maar ik had je nog niet eens gemist.
  Hahahahahahahaha wat een loser.

 26. Loop

  Laat zijn doelgroep nou net niet op Twitter zitten. Grappig dat hij zich meer druk maakt om het subjectieve, meningen, dan om het objectieve, cijfers. Stop met radio voor jongeren, NPO. En ga serieus met social media aan de slag voor jongeren en niet alleen voor allochtonen.

 27. OMG

  Tijd om de stekker er uit te trekken en deze frequenties te geven aan NPO Radio 5!

 28. Jop

  @Bart: die kans bestaat maar dan ook gelijk de hele zender weer op de schop anders heeft het geen zin.

 29. Herbert

  kastnicht-frustratie komt er ook nog bij voor onze radio “ster’

 30. anonymous

  Hij reageert ook altijd op negatieve twitterberichten..
  Kan het jongetje niet tegen.
  Kleuter.

 31. Zonder Naam

  @anonymous – Probeer eens een hatelijke opmerking over Kensington. Dan komt de ware aard van Domien naar boven.

 32. Stefan

  Ik snap op zich wel dat aan DJ’s knaagt wanneer het slecht gaat met de zender waarvoor ze werken. Sommigen trekken dat zichzelf aan en dat getuigt volgens mij van overschatting. Het werkelijke probleem van 3FM ligt niet bij de DJ’s, maar bij de muziekkeuze.

  Vandaag is bekend geworden dat 3FM de zendermanager van FunX als nieuwe baas aanstelt. Hopelijk betekent dat niet dat de muziekkeuze nog meer op FunX gaat lijken; dat zou de positie van 3FM nog verder verzwakken.

 33. Jan

  Hahaha moeten gewone werknemers eens proberen. Domien is een sissyboy…. Wat een aansteller….

 34. Joke Bruis

  Stoppen met Twitter en Facebook. Of die door een PR mevrouw laten afhandelen. Anders ga je er aan onderdoor. Met al die hele- en halve garen.

 35. Rogier

  Laat iedereen domme reacties plaatsen, je kent jezelf het beste toch!

 36. critikast

  Goed voor je CV, zoiets. Gewoon thuis blijven, terwijl er collega’s rekenen op je aanwezigheid. Gewoon de zaak in de steek laten, terwijl je niet ziek bent. Bij mijn bedrijf zou ik dit soort types niet eens op sollicitatiegesprek uitnodigen. Slappe zak !
  Denk je dat iedereen ’s morgens fluitend naar zijn werk gaat? Je hebt geen ruggengraat, geen verantwoordelijkheidsgevoel en geen plichtsbesef. Zet dat er maar bij je op je magere CV, want binnenkort zul je moeten gaan solliciteren bij een ander station. Dat het zo slecht gaat met 3FM mag jij jezelf ook aanrekenen, want je bent een van de grootste brallers op deze zender !

 37. Ron

  Lijkt wel een millennial, Domientje. Arme jongen (not). Ja, een sterke ochtendshow trekt de hele dag aan wat luistercijfers betreft. Helaas heeft Domien te weinig talent. Zat ’s avonds goed bij 3FM. Hopelijk haalt Sharid hem van de ochtend af en wordt opa Veenstra ook van de zender gehaald of verbannen naar de avond of nacht. Oh, de twee zogenaamd lollige mannen in de namiddag (met Ramon die om alles lacht) mogen ook weg. Ook te weinig talent. 3FM moet sterk verjongen…! Zelfs Angelique Houtveen, die pas begin dertig is, klinkt oud met haar “goedemiddag” “lekker”, “nice”, etc. Verjong! Who gives a f**k about luistercijfers in dit stadium? Ga ervoor. Doe iets revolutionairs.

 38. petrovski

  Sneeuwvlokje heeft het even slecht!
  Man man.

 39. Sven L.

  wat n gek.. Is ongeoorloofd verzuim dit.

 40. Joop55

  M*ngol, gelijk de laan uitsturen.

 41. Dries Rollenvanger

  Kan die subsidieslurper met zijn overbodige 3fm niet uitwijken naar ’n frequentie waar de magnetron ook uitzend?

 42. Kaaskijker

  Best sneu dit. Maar ja, ik ben ook niet de grootste Domien-fan. Ik luister 3FM vooral s’avonds.

  Mark+Ramon vind ik leuk. Hippie Frank Van der Lende vind ik ook leuk. En als je daar Steven Brunswijk (Braboneger) naast zet wordt het vast hilarisch. Frank weet van muziek en Steven van mensen provoceren. Dan krijg je chemie. Dat heb ik al zo vaak geadviseerd maar dat doen ze maar niet.

  Over welke muziek ze moeten draaien laat ik me niet uit, als 35’er ben ik een ouwe lul die niet de muzieksnob voor een jongerenzender moet gaan uithangen. Die valkuil stap ik omheen.

 43. Anita

  Ik heb ooit eens gezegd tegen Do dat 3fm naar de Palestijnen gaat met het vertrek van bekende dj’s.
  Maar meneer geloofde er niet in.
  ik was altijd een trouwe luisteraar van 3fm, dag en nacht.
  Dat is helaas geschiedenis.
  De ochtendshow is gewoon saai, dus gaat de tv aan. :)

 44. Jeffrey

  Hij mist charisma en zelfvertrouwen en je hoort zijn onzekerheid over de radio. Neemt niet weg dat radiomaken ook een kwestie is van goede muziekkeuzes en leuke inleidingen naar een plaat. Blijkbaar kan hij dat gewoon niet goed genoeg.

 45. Jantje

  Nou ik denk dat Domien morgen weer ‘ziek’ is als hij deze commentaren leest. Kan natuurlijk ook niet. Dit is het einde van zijn carrière. Je onzekerheid laat je thuis bij je vriendin op de bank of bij je moeder maar daar ga je toch niet mee te koop lopen?

  Leven in de media is keihard en alleen de allersterkste overleven. Bij John de Mol hoeft hij in ieder geval nooit meer aan te kloppen.

 46. ed

  Dus hij voelt zich kiplekker, wil gewoon effe vrij en meldt zich ziek. dat is fraude!!!

 47. Schumi

  Veel ego nul karakter deze gast

 48. Sander

  Donien heeft groot gelijk. We zijn allemaal maar slaven van het systeem. Ik neem ook zo nu en dan lekker even een dagje vrij. Kan ik iedereen aanraden, doet jullie baas ook. Een leven waarbij je nog meer op je werk bent dan thuis blijft een achterlijk iets.

 49. Izzy4Real?

  @ Anita: 3fm naar de Palestijnen zou zomaar eens hét reddende nieuwe format kunnen zijn! Beter goed ge-autocorrect dan slecht bedacht!

  @Sander, Slaven krijgen niet betaald, jij wel neem ik aan, door je baas, ga ik even van uit. Je bent dus bewust aan het frauderen bij de hand die je voedt. Dan nog liever Domien!

 50. Bart

  @Sander Ben jij vaker (langer) op je werk dan dat thuis bent dan? Doe je toch iets niet goed.

 51. mark

  hij heeft gelijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.