Peter R. de Vries afgekoeld: terug in de Bunker

Peter R. de Vries is na zijn hysterische vertrek bij het Willem Holleeder-proces in Amsterdam kennelijk langs de pomp gereden voor een Snickers, want na zijn eigen Joan Collins-momentje is hij zojuist tóch weer verschenen in de zwaarbeveiligde Bunker. Dat melden rechtbankverslaggevers op Twitter. Met enige vertraging kan de zitting van vandaag daarom toch gewoon doorgaan. Als hij écht weg was gebleven, dan was er een kans dat hij zou zijn opgehaald door de politie.

De Vries reed weg bij de rechtbank, omdat hij geen zin had om zijn schoenen uit te trekken voor de beveiliging. Dat moet echter iedereen, ook de betrokken advocaten en alle andere rechtbankverslaggevers.

Iedereen die bij het proces betrokken is was behoorlijk geërgerd over De Vries’ hysterische vertrek. De verdediging van Willem Holleeder stelde een bevel tot medebrenging voor, oftewel: hem laten ophalen door de politie. Het Openbaar Ministerie was het daarmee eens.

Zo ver is het niet gekomen. De Vries reed terug en verscheen na het vinden van een parkeerplekje weer terug in de rechtbank. “Klein uurtje vertraging“, twittert rechtbankkoningin Saskia Belleman.

Voorzitter begint zonder plichtplegingen aan checken van zijn personalia, en beëdiging van De Vries als getuige. Het klinkt strak van beide kanten.

Het is een spannende opstelling, vindt Thijs Zeeman van SBS. “De Vries zit op nog geen 2 meter afstand van #Holleeder. Volgens velen durfde nooit iemand te verklaren over Holleeder, De Vries doet dat terwijl Holleeder hem bijna op z’n schouder kan tikken.

Lees ook: De Vries loopt weg bij Holleeder-proces: ‘Hysterisch’ (drie kwartier geleden)

Foto: SBS, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen