De Vries loopt weg bij Holleeder-proces: ‘Hysterisch’

Geplaatst op ma 09 apr 2018 om 10:05

Nog vóórdat zijn getuigenis bij het Willem Holleeder-proces van start ging, is Peter R. de Vries zojuist boos weggelopen bij de rechtbank. Hij wilde zijn schoenen niet uitdoen bij de beveiliging. Dat melden rechtbankverslaggevers op Twitter. De komst van De Vries kon op grote belangstelling van de media rekenen. Enkele minuten later konden zij massaal filmen hoe hij boos wegliep. “Hij is zojuist boos weggelopen! Wilde z’n schoenen niet uitdoen bij de beveiliging“, zegt Thijs Zeeman van SBS.

Zeeman vindt het merkwaardig. Nu gaat de hele zitting immers niet door. “Het is normale procedure dat de beveiliging ons vraagt de schoenen uit te doen, moet ik ook elke keer. Is er meer aan de hand? Wellicht dat hij vindt dat een getuige dat niet hoeft. Vreemd… Ik ken Peter als een principiële man, dit voelde blijkbaar voor hem als onrecht. We hebben z’n verhaal nog niet gehoord, maar tot nu toe voelt het vreemd aan…

Jermaine Ellenkamp, verslaggever van RTL Boulevard, vindt De Vries een beetje hysterisch. “Een hysterisch begin van de dag“, zegt hij. “Peter R. de Vries moet zich ‘helemaal uitkleden’ bij de rechtbank en weigert te getuigen.

Ook Bram de Waal van EenVandaag heeft het zien gebeuren. “Hij heeft zojuist na vijf minuten de bunker weer verlaten. De reden is dat hij door de beveiliging scan moet als getuige en zich uit moet kleden. Dat weigert hij.

Pieter de Graag van Hart van Nederland vindt het merkwaardig. “Volgens ooggetuigen zou Peter R. de Vries zojuist weer vertrokken zijn. Hij had geen zin zich te ontkleden om door het poortje van de beveiliging te gaan. Hij zou daarbij gezegd hebben: ik sta hier als getuige, niet om mezelf uit te kleden. Overigens geldt die beveiligingsprocedure voor iedereen. Ook bijvoorbeeld voor ons en de advocaten van Holleeder. Die nu ook hun spullen afdoen voor de detectiepoort.

Volgens De Graag is De Vries een kleine diva. “Rechter Wieland spreekt zojuist zijn verbazing uit over de actie van Peter R. de Vries. De laatste blijkt ook gepikeerd te zijn geweest dat hij niet onder de bunker mocht parkeren.

Saskia Belleman, de beroemdste rechtbankverslaggever van ons land, vindt het ook maar raar. “Zelfs de advocaten van Holleeder moeten dat. En wij ook. We worden allemaal op dezelfde manier gecontroleerd. Schoenen uit, jas uit en tas op de band. Lopen door een detectiepoortje.

Wat zegt de rechtbank hierover? Belleman: “Een woordvoerder van de rechtbank benadrukt dat De Vries zich niet hoefde ‘uit te kleden’. Hij moest net als iedereen schoenen en jas uitdoen en door een detectiepoortje.

Kennelijk wil De Vries een speciale behandeling, aldus opiniemaker Jan Roos. “Dus Peter R. de Vries wenst niet als een normaal mens te worden behandeld. Vreemd, ik vond hem altijd zo gewoon gebleven.

Advocaat Sander Janssen van Holleeder denkt daar net zo over. “Ook wij trekken onze schoenen uit als we naar binnen willen. Kennelijk denkt de heer De Vries dat die regels niet voor hem gelden”, zegt hij tegen Boulevard.

Wat nu? Rik Konijnenbelt van RTL Nieuws: “Verdediging Holleeder stelt voor Peter R de Vries zo spoedig mogelijk te bellen en terug laten keren. En anders een bevel medebrenging: met andere woorden laten ophalen door de politie. Het OM is het hier mee eens.

Peter R. de Vries laat aan RTL Boulevard weten niet terug te komen naar de Bunker. “Ik hoor wel wat ze zeggen”, vertelt hij.

Ook Saskia Belleman heeft hem gesproken. “Net Peter R. de Vries even gesproken. Hij zegt dat hij er helemaal niet op uit is om ‘de boel te saboteren’. Hij zegt dat sprake was van ‘grote onwelwillendheid’ bij de rechtbank.

De Vries tegen Belleman: Ik ben ook een bedreigde getuige. Daarom vroeg ik of er een mogelijkheid was om onder de bunker te parkeren, maar die was er dus niet. Ik was er keurig op tijd, heb alles bij de controle in een bakje gedaan. Toen de scanner bleef piepen, moesten ook mijn schoenen uit. Kom op mensen, ik kom getuigen. Ik ben niet een of andere onderwereldfiguur.

Eerder zorgde De Vries al voor ergernis door zijn verschijning van aankomende donderdag te annuleren, omdat hij dan te druk zou zijn met zijn slecht bekeken programma op SBS 6.

Foto: RTL
23 Reacties op “De Vries loopt weg bij Holleeder-proces: ‘Hysterisch’”


 1. Frans

  Vanavond in alle talk shows Peter, voor 2500 euro per optreden.

  Zou me niet verbazen als hij het er om gedaan heeft

 2. Paulus

  Hahaha.
  Wat is het toch een ijdeltuit, onze misdaad-polder-diva -)

 3. Watje

  Peter de zielenpoot …….

 4. Ronald de Vries

  Helt klopt allemaal niet wat De Vries doet en zegt. Weet nog dat hi,j nog niet zolang geleden met zijn nasale stem zat te droeftoeteren — dat het allemaal wel meevalt met de criminaliteit en dat zware criminelen helemaal geen slechte jongens zijn maar wat kwajongens en dat politie een beeld schets wat niet klopt over zware criminelen. En nu wil hij een beveiligde parkeerplaats?????
  WTF De Vries er is er was toch niets aan de hand en nu ben je opeens bang?? Je eigen woorden haal je we onderruit zeg. Er klopt geen mallemoer van wat jij allemaal uitspookt en zegt.

 5. tessa

  Zeker last van zweetvoetjes…

 6. KingAlert

  Hij was gewoon bang dat Holleeder naar de kijkcijfers van zijn programma vroeg.

 7. John v/d Heuvel

  Peter Aasgier de Vries doet alles voor een beetje media-aandacht en dat in de avonduren op de nationale televisie flink uit te melken. Er is maar 1 belang en dat is zijn belang. Niksnut.

 8. Kotsemmer

  Het loopt hem dun door de broek …de vieze hypocriete l.l..

 9. Nic

  Hoe leuk zou het wezen als het OM een rechtsbevel uitgeeft, en we vervolgens Peter in een standaard pleb politiebusje begeleid door agenten het gerechtsgebouw ingesleept wordt.

 10. Frederik de Groot

  Ik hoop dat ze hem nu onder dwang laten getuigen.
  Citaat uit VK: “Janssen refereert aan De Vries’ eerdere beslissing om niet te getuigen voor de onderzoeksrechter. ‘En daarmee kenbaar maakte dat de regels niet voor hem gelden.’ Janssen heeft naar aanleiding hiervan destijds het vergaande verzoek ingediend om De Vries te laten gijzelen, wat door de onderzoeksrechter is afgewezen, omdat Peter R. zich bereid verklaarde wel op zitting te getuigen. ‘Nu moeten we opnieuw constateren dat de regels voor hem niet gelden als hem dat zo blieft’, aldus Janssen. ”
  Wat een hautaine man, die Peter R.

 11. hans

  Eindelijk valt de Vries door de mand ! Wat een zielige figuur is het toch.
  Erg om zo gefrusteerd door het leven te moeten.

 12. JasperV

  Dit is Peter de Vries ten voeten uit want Peter weet het beter en staat boven de wet.

 13. jroen

  Benieuwd of hij dit ook aankaart is zijn geweldig bekeken programma.

 14. Ron

  Wel een stunt, en terecht ook. Je laat je toch niet piepelen, kom op.

 15. tammer

  De Vries zal alles op alles zetten om Holleeder levenslang aan te smeren, anders gaat hij zelf krijgen van Willem.

 16. Frans

  Vreemd. Je zou bijna denken dat hij wat in zijn schoen(en) verborgen had. Zijn enige optie was dan weglopen om dat te verwijderen.

 17. Jen

  Een echte branieschopper ! Wat denkt hij wel. Hij is echt niets meer dan ieder ander. verder is zijn motto: als het niks schuift doe ikmooi niet mee.

 18. Wollter

  Hoe gaat hij zich daar vanavond uit lullen in Boulevard ….?

 19. Wollter

  Hoe gaat hij zich daar vanavond uit praten in Boulevard ……

 20. SOLANGE

  Peter heeft helemaal gelijk.. hij is geen crimineel dus moet hij ook niet zo behandelt worden

 21. hans

  Ik denk dat Peter iets verstopt had in zijn schoenen om opnamen te maken bijv. Een zendertje?

 22. Jeffrey

  Peter is wel degelijk een crimineel hoor. In Dreamschool vorig jaar gaf hij ook aan vroeger wel vast te hebben gezeten en hij is ook veroordeeld voor werken in de organisatie van Klaas Bruinsma. Peter heeft over lijntjes lopen en is ontzettend flexibel om dingetjes uit te voeren voor andere criminelen als hij daar zelf beter van word. Het is maar net hoe zijn pet staat. Het is al uiterst vreemd, dat in al die jaren dat hij met van Hout sprak en nooit ook maar 1 uitzending over hem heeft uitgezonden en over zijn tegenstanders wel.

 23. Joop55

  Peter staat boven de wet, en zet zichzelf weer eens voor l*l.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.