Jochem van Gelder zet carrière voort bij regionale tv

Geplaatst op Fri 12 Jan 2018 om 8:50

Jochem van Gelder zet zijn televisiecarrière voort bij Omroep Gelderland. Hij gaat in 2018 in elk geval twee programma’s maken voor de regionale tv-zender. Dat heeft de omroep vandaag laten weten, ruim een half jaar na Van Gelders ontslag bij SBS 6. Hoofdredacteur Marc Veeningen is blij met de komst van Van Gelder, die met zijn gezin in het Gelderse Beneden-Leeuwen woont. “Ik ben blij dat we Jochem aan ons hebben kunnen binden”, laat hij weten.

Veeningen denkt dat Van Gelder goed past bij zijn omroep. “Als omroep vertellen wij de verhalen van de Gelderlanders. Jochem toont in zijn interviews oprechte interesse in mensen en dat past helemaal bij de manier waarop wij programma’s maken.

Zelf is Van Gelder ook blij met deze verbintenis. “Het ligt eigenlijk zo voor de hand. Dat ik, Gelderlander Van Gelder programma’s ga maken voor Omroep Gelderland. Toch is dat er tot nu toe nooit van gekomen. Ik had al die jaren een vaste relatie en Omroep Gelderland was het leuke buurmeisje waar ik zo vertrouwd mee was, maar nooit aan gedacht heb.”

Ik was dan ook verrast door haar uitnodiging en het feit dat we meteen zoveel gemeen hadden qua plannen en ambities. Het heeft effe geduurd, maar we gaan samen mooie programma’s maken en ik heb er erg veel zin in!

Zijn eerste tv-show is Van Gelder VIP Vervoer, een achtdelige serie waarin Van Gelder de chauffeur is van bekende Nederlanders. De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch zit in de seizoensopener op 10 maart en daarna volgen onder meer Jan de Hoop en Ruben Hein.

Zijn tweede klus is een ‘vernieuwend programma’ dat in de komende maanden wordt ontwikkeld. Hierin gaat Van Gelder met ouderen in gesprek over hun leven in Gelderland.

Lees ook: SBS 6 zet Jochem van Gelder op straat (30 mei 2017)

Foto: Omroep Gelderland, Broer van den Boom
22 Reacties op “Jochem van Gelder zet carrière voort bij regionale tv”


 1. Johan

  Tja je moet wat als je nergens meer aan de bak komt. Dan had ie toch beter funniest home video’s vast kunnen houden.

 2. Trui

  Chauffeur van Jan de Hoop haha, wat een dieptepunt.

 3. Loop

  Benieuwd van welke parking Jan de Hoop moet worden opgehaald. Had broer Jack niks bij Ziggo?

 4. Noëlla

  Oh how the mighty have fallen.

 5. B

  Toch juist leuk dat je weer mooie programma’s kunt gaan maken, weliswaar voor wat minder geld. Maar nee, iedereen hier loopt het weer af te kraken.

 6. Michelle

  Kitch of Kassa was zo’n programma dat best goed scoorde en het aanzien waard was (zeker voor een SBS programma)
  Het programma is zomaar verdwenen.
  En wat is er allemaal voor teruggekomen??
  Juist ja: slechtbrkeken pulp!!

 7. iq10

  rot toch op met die regio tv,
  voegt niks toe,
  kijkt geen hond naar,alleen een paar simpele zielen die niet lezen kunnen,
  mensen hebben niks meer met de tv,
  we willen kijken op t moment wij dat willen,en dan ook nog
  wat ons op dat moment interesseert,

 8. Bart

  Wat ik zo raar vind. Jochem die moest perse weg bij SBS6 van Remko van der Leen en Karin de Groot maar men blijft maar doorgaan met Jeroen van de Boom, Irene Moors en Kim Lian van der Meij. Deze laatste 3 pruimt de kijker gewoon echt helemaal niet. Ik denk dat ze Jochem gewoon voor erbij best hadden kunnen houden. Ze moeten van deze andere 3 af.

 9. Laurens

  @ Bart;
  Had op oproepbasis inderdaad prima gekund. Vast contract is zonde van het geld, liever het geld besteden aan iemand die meer kijkers trekt.
  In de zomer kan hij een Ter land, ter zee en in de lucht presenteren, in de wintermaanden in de vooravond Praatjesmakers. Dit laatste programma wel zoals het vroeger was.

 10. Bart

  @Laurens Niet dat Jochem nou het kijkcijferkanon is of was maar de kijker heeft toch duidelijk laten zien dat ze al helemaal niet op Kim Lian, Irene en Jeroen zitten te wachten.

 11. johan d

  Wat t okkies uit wat achterbuurten die zelf alle dagen op de bank liggen lopen er weer over te zeiken. Ach, dit forum is hun podium

 12. Rick

  @johan U bedoeld u zelf neem ik aan? Johan is namelijk echt een tokkie naam.

 13. Clio

  SBS6 of regionale TV veel maakt het ook niet uit aangezien SBS de kijkcijfers heeft van een regionale omroep.

 14. @ Clio

  En de tv-‘persoonlijkheden’!

 15. @Clio

  Wat kan dat jou als kijker schelen?

 16. Lambert

  Welke carrière?

 17. Laurens

  @ Bart: Kim-Lian is inderdaad geen kijkcijfertrekker. Jeroen vd Boom is prima voor zijn muziekprogramma’s, maar hij wordt verkeerd ingezet. Presenteren is niets voor hem.
  Irene wordt teveel op showprogramma’s gezet. ENG-programma’s passen haar beter.

 18. Bart

  @Laurens Jeroen is ind prima voor muziekprogramma’s meer niet.
  Irene wordt wel heel erg als boegbeeld naar voren geschoven. Het is geen grote presentatrice en dat zal het nooit worden. Leuk voor erbij. Voor showprogramma’s is ze sowieso niet geschikt. En Kim Lian? Hoelang nog voordat ze het eindelijk doorhebben? Ik zag haar nu weer in de promo van Zomer in Zeeland voorbij komen. Toch erg als je bedenkt dat Hanna Verboom en Tamara Brinkman er ook al in zitten.

 19. critikast

  Jochem.. de volgende stap naar beneden is de lokale omroep en dan verdwijn je in de krochten van de anonimiteit. Ook jouw tijd om definitief onbekend te worden, is gekomen. Ik kan niet wachten op dat moment !

 20. Bart

  @critikast Want iemand die dwingt jou altijd met een pistool op het hoofd om naar Jochem van Gelder te kijken?

 21. Mike

  Leuke kerel die er door vervelende mensen op een rotmanier uitgewerkt is. Hij verdiende beter.

 22. Dennis

  De ene regionale omroep is de andere niet. Ik kijk met regelmaat naar TV West, daar loopt een dame die echt een zeer verfrissende manier van presenteren heeft. Het is me een raadsel waarom die niet naar de landelijke gaat. Maar misschien is het regionaal wel veel leuker dan bij al die omhoog gevallen karakters in Hilversum. Zou zomaar kunnen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.