‘Stille dood gestorven RTL Z kost kijker geld’

Hoewel RTL Z is veranderd van een zender met de hele dag door actualiteit in een zender waarop Undercover Boss af en toe wordt onderbroken voor een nieuwsupdate, betaalt de kijker nog wel steeds voor een echte nieuwszender. Dat meldt programmablad Totaal TV. Toen RTL Z enkele jaren geleden begon waren de ambities hoog en vroeg RTL aan tv-aanbieders een hoger dan gemiddeld bedrag voor doorgifte, aldus het blad. Dat bedrag betalen zij, en dus wij als kijker, nog steeds.

Partijen als KPN en Ziggo berekenen die doorgiftekosten uiteraard gewoon door aan de kijker. “De kijker betaalde uiteindelijk doormiddel van de jaarlijkse prijsverhoging van het tv-abonnement de hogere distributievergoeding die aanbieders voor nieuwszender RTL Z betaalden“, aldus Totaal TV.

Inmiddels is RTL Z dus een herhaalzender met buitenlands product. “Nu RTL Z feitelijk geen volwaardige nieuwszender meer is, betaalt de tv-kijker nog steeds aan de tv-aanbieder het volle pond voor RTL Z“, aldus Totaal TV.

Het is evident dat de meerwaarde van RTL Z als nieuwszender is verdwenen voor tv-aanbieders. “Maar omdat RTL Z in een totaalovereenkomst met RTL wordt afgenomen, kunnen aanbieders niet zomaar RTL Z uit het aanbod verwijderen.”

Totaal TV wijst erop dat het kanaal van RTL Z belangrijk is voor RTL, omdat het bedrijf dat kanaal op een later moment kan omzetten in een gokkanaal, als de wetgeving wordt versoepeld.

Het artikel ‘Kijker betaalt voor nieuwszender RTL Z dat geen nieuwszender meer is’ kunt u lezen op Totaaltv.nl.

Lees ook:
Nog maar paar uur per dag nieuws op RTL Z (19 januari)
Rick Nieman analyseert vroegtijdige dood RTL Z (23 januari)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen