SBS confronteert bejaarden met Siri, Tesla en Lil’ Kleine

SBS 6 komt na de Dennis van der Geest-hit De Wereld Rond Met 80-jarigen opnieuw met een show over mensen van boven de tachtig. In De Wereld Volgens 80-Jarigen onderzoekt Viktor Brand of vroeger écht alles beter was, zoals bejaarden vaak zeggen. Dat heeft de zender laten weten. Acht bejaarden worden door Brand een maand lang in een supermodern huis gezet, waar ze samenleven met vier hippe jongeren. Het levert volgens de zender hilarische en onroerende televisie op.

Brand komt regelmatig langs in het huis en laat de hoogbejaarden kennismaken met alles wat van nu is: van Lil’ Kleine tot botox en van Siri tot Tesla, aldus de zender. “Ondertussen leert Viktor de bejaarden beter kennen en praat hij mee over alle gekkigheid van nu én vroeger.”

De vier hippe huisvrienden zijn jongeren die #instalife als levensmotto hebben, alles weten van de laatste gadgets en een genderneutraal toilet doodnormaal vinden, aldus de zender. “Zij nemen de bejaarden mee in hun wereld, maar omgekeerd kunnen zij vast ook veel opsteken van de levenservaring van de ouderen.”

Was vroeger echt alles beter? In de laatste aflevering van De wereld volgens 80-jarigen wordt die vraag beantwoord door de acht bejaarden. Want ze mogen dan in de herfst van hun leven zijn, hun mening doet er zeker nog toe.

De eerste aflevering van deze Talpa-productie is op woensdag 28 februari om 20.30 uur.

Overigens keert ook De Wereld Rond Met 80-jarigen volgend jaar terug op tv.

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen