Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s

Geplaatst op Mon 18 Dec 2017 om 10:30

René van der Gijp moest er donderdag niet aan denken om te kijken naar de RTL 4-show Gordon Gaat Trouwen. Dat heeft hij gezegd in Voetbal Inside. Het is geen geheim dat Van der Gijp niet bepaald de grootste bijdrage levert aan de homo-emancipatie in ons land. Waar hij orale seks tussen twee mannen vorige maand nog ‘smerig’ en ‘heel ranzig’ noemde, maakt hij nu denigrerende opmerkingen over het homohuwelijk. Hij wil namelijk geen beelden zien van ‘twee homo’s die gaan trouwen’.

Van der Gijp keek donderdagavond daarom maar naar darts op RTL 7. “Ik heb er de hele avond naar zitten kijken. Ik had de keuze tussen twee homo’s die gingen trouwen of darten. Nou, toen heb ik lekker naar darten zitten kijken als je het niet erg vindt. Ik had die vaselinepot weggezet, ik denk: laat maar gaan, ik heb even geen trek in die onzin.”

Wilfred Genee: “Het was een beetje die twee Amsterdammers die naar Parijs gingen, hè? Daar kwam het een beetje op neer. We laten het hier maar bij.”

Van der Gijp: “Hoezo? Mogen we daar ook niets over zeggen? Ha ha.”

In 2013 kwam Van der Gijp zwaar onder vuur te liggen van bekend en tv-kijkend Nederland toen hij riep dat homo’s niet op het voetbalveld, maar in de kapperszaak thuishoren. Hij bleef bij zijn uitspraken.

Een week later verdedigde Van der Gijp ook nog de uitspraak van collega Jan Boskamp dat er in in zijn teams nooit homo’s zaten, omdat daar alleen maar ‘gezonde jongens’ in zaten.

De kritiek die daarop volgde was voor Johan Derksen aanleiding om homo’s overgevoelige en onvolwassen mensen te noemen.

Dit jaar poseerden de mannen van VI hand-in-hand in het kader van een actie tegen homogeweld. Om die hypocrisie werden de heren kapotgeschreven.

RTL 4-ster Albert Verlinde heeft de voetbaltalkshow van RTL 7 in het verleden ook wel Homohaat Laat genoemd. Volgens Van der Gijp behoort Verlinde tot de categorie mensen waar hij niet zo van houdt: ‘gladde homo’s’.

Foto: RTL
44 Reacties op “Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s”


 1. T.E.D

  Dat RTL dit soort bagger uitblijft zenden, terwijl wel op de barrikade springt voor ‘roetpiet’, over ‘zwarte piet’ geeft maar weer eens aan dat de sociale verontwaardiging zeer selectief is bij onze vrienden uit Luxemburg!

 2. Hohoho

  DOMME MAN DIE GIJP!🎅

 3. Wollter

  Gijp heeft gelijk. Je moet tegenwoordig alles maar normaal vinden. Er komen steeds meer van die enge pisnichten.

 4. Frans

  Haha geweldig toch! Neem het allemaal niet zo serieus mensen. Dit wat je allemaal te horen en te zien krijgt hoor je ook in een gemiddelde stamtafel in een café hoor.

 5. age

  Gijp mag graag vertellen over zijn tijd, dat hij met mannen als Suurbier en Gullit onder de douche stond..hi hi hi ..

 6. mattie

  Dit is zo’n man waarvan je hoopt dat zijn zoon…

  Alhoewel, hoe zal die jongen zich dan thuis voelen, wetend dat zijn pa het niet accepteert

 7. Jan

  Volgens mij is hij zelf homo wat een idioot is het toch!!!!!!!

 8. Erik

  @Jan: hou toch op man, geintje is het toch idioot. Door figuren als jij hebben we bij ieder onderwerp een discussie.

  Ook tegen zwarte piet zeker? Tegen kerst? Tegen vuurwerk?

 9. Fan

  Gijpie discrimineert homo’s , jammer niet netjes van hem😠😣

 10. Otto Groeneveld

  Ja en?.. Laten wij als homo’s nou niet achterbaks gaan doen zeg. Hetero’s mogen die mening hebben en niet zo snel,op je pikkie getrapt zijn. Als je toch ziet wat voor schijnheilige en inhalige hufters in onze groep zitten daat lusten de honden geen brood van. En dat stuk stront van een Gordon werkt zo enorm contra betreft homo emancipatie, op zich al een vreselijk klote woord want wij hebben hier minder te klagen dan in het favoriete land van onze Haagse maffia familie en de VVD te weten Saoedie Arabie. Maar daar hoor ik niemand uit de gemeens hap over. Je druk maken dat hetero’s niet naar het stuk stront van Gordon wil kijken, rot op zeg.

 11. Ron

  Ach het viel allemaal wel mee in welke context hij het zei. Natuurlijk wordt er hier weer een dingetje van gemaakt zoals altijd….

 12. Bep

  Gijp heeft een enorm identiteitsproblemen, hij durft niet uit de kast te komen, al jaren denk ik dat hij homo is, zijn gedrag, zijn afzetten ertegen. Sneu.

 13. Henny Huisman

  Ach ja, iedereen mag zelf bepalen of hij wel of niet dit soort programma’s leuk vindt. En daarbij, OPHEF als je zegt dat die datingshow onzin is, maar als iemand zegt dat Johan met zijn kutsnor in de stront moet vallen mag dat allemaal maar. Uitdelen en incasseren enz.

 14. Loop

  Of die show van Gordon niet banaal was: Gordon uithuwelijken voor geld, met hen seks hebben en daarna dumpen , ze via Grindr werven en betalen voor deelname. Dat van dat homo-ouderschap was om een beetje diepgang te suggereren. Maar had ook in LN besproken kunnen worden. Gijps opmerking is niet ordinairder dan die fake show

 15. Robson

  Ik zie het al. Dr zijn weer wat homo’s op hun pikkie getrapt hahahahaha , je kunt ze zo lekker op de kast jagen , bij de minste of geringste happen ze al toe hahahahha

 16. ruubje

  Rene, zullen we je voor de kerstdagen Thomas noemen.
  De ongelovige Thomas.
  Thomas het is bijna kerst,
  eerlijk antwoord, ik hoor dat vanavond bij VI.
  ben je ooooooooiiiitttttt bij een hoer geweest…………
  ik ben ontslagen bij de krant, omdat ik een raambordeel/hoerenkast vergunning hebt op mijn naam.

 17. Sukk0l

  @Robson en die uitgerangeerde hetero’s van VI zijn nooit snel op hun plassertje getrapt? Laat me niet lachen.

  Laten we ophouden individuen als representatie van een seksuele voorkeur te zien. Gordon spreekt niet voor homo’s en van der Gijp niet voor hetero’s. Beiden zijn irritant.

 18. Jan

  @Erik oooooooh geintje ja dan mag het gezegd worden? je geboorte was een geintje alleen niet om te lachen zo triest!!!!

 19. Dennis

  Gijp is geen heel slimme jongen. Hij heeft er vooral plezier in om ten koste van anderen grappig te willen zijn. En met kritiek op zichzelf kan hij niet omgaan. Wat dat betreft kan ie hand in hand lopen met Gordon, oh ironie. Hij is niets beter. Domme mensen die veel zendtijd krijgen, het levert geen bijdrage aan een betere wereld. Leedvermaak is een kunstvorm geworden bij RTL. Jammer

 20. Willem

  Die van der Gijp is psychisch niet in oké dat is wel duidelijk en niet alleen maar om deze uitspraak.

 21. Mario

  René van der Gijp groot gelijk.

 22. Jeffrey

  Ach, dan gaat nu iedereen hypocriet doen, dat Gijp dat zegt. Oh oh oh wat is iedereen toch weer tolerant op dit forum. Oei oei oei je mag niets zeggen over Homo’s, tegenwoordig moet allemaal maar geaccepteerd worden. Het zijn ook gewoon vaak vieze mannetjes die homo’s. Hiv besmetting is eerder regel dan uitzondering en daarbij komt dat het echt een genetische afwijking is, die je hoe hard het ook klinkt eigenlijk uit moet sluiten in deze wereld, want daar komen al die ziektes allemaal vandaan.

 23. Chantal

  Van der Gijp wordt een eng en omhooggevallen mannetje. Dumpen die man, RTL!

 24. rook

  Rene, Dick vind het niet leuk van je. Dick kijkt graag naar jongens op de manier hoe hij naar beneden kijkt, denk ik dat je hem op zijn hart hebt getrapt.
  Ik vind Dick mooi en knap..

 25. Hohoho

  Van der Gijp. is niet het enige domme mannetje zie reacties alhier!!🎅

 26. Bizar

  Snap van der Gijp helemaal.

  Veel homo’s denken er ook zo over. Het was te walgelijk om te zien.
  Zowel voor homo’s als hetero’s.

 27. Not Me

  Gordon maakt zoveel kapot. Hij draagt niets bij aan het accepteren van homo’s
  met zijn programma’s. Gordon gaat het alleen om geld en aandacht.
  Ook de canal pride is niet goed voor homo’s .
  En wat Gijp betreft , ach ja laten we zeggen hij heeft wat veel ballen
  tegen zijn hoofd gekregen vroeger. Niet zo serieus nemen dat ventje.

 28. Bardo

  Tegenwoordig is het de trend om overal aanstoot te moeten nemen. Dus doe ik dat ook. Ik neem daar aanstoot aan dat iedereen zomaar en overal aanstoot aan neemt.
  Dat gezeik overal over, wordt je toch schijtziek van. Aan al degene die een nieuwe wereld willen stichten. Zoek er 1 en ga erheen. Neem gelijk alle zwarten, joden, spleetogen, homo’s, voetgangers, blanken, aow’ers, palestijnen, vetkleppen, communisten, fietsers, rokers, sporters, wao’ers, autorijders, geitewollensokkers, hippies, terroristen, gelovigen, hetero’s, niet-gelovigen, invaliden en weet ik al niet meer wat alle de revue is gepasseerd de laatste jaren mee….

 29. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  rene ,helemaal gelik,
  zoiets klefs wil je toch niet zien,

 30. animo

  Gorden is een act ,de normale homo man heeft daar niks aan.

 31. Momo

  Het is toch niet zo raar dat een heteroseksuele man orale seks tussen twee mannen ‘smerig’ en ‘heel ranzig’ vindt.

 32. Rinus

  Hij heeft een punt. Ik doe dat ook niet.

 33. Robert

  Die Peter van de Vorst kon er zelf om lachen toen hij daar voor Kraay was, moeten juist niet zo bekrompen doen, kom op zeg, wat zeggen over homos is helemaal niet erg.
  Beetje homo kan daar best tegen, wordt een beetje moe van al dat gezever.

 34. Camiel

  Homoseks en -porno vind ik vies, maar dat is mijn persoonlijke mening.

 35. Mike

  Sneue vent.

 36. Wijskijker

  Wat errug toch allemaal hè.
  Iemand heeft een mening over de homosexuele medemens die niet matcht met de policor gangbare tv-mening en men is alweer verontwaardigd.

 37. De intellectueel

  Nou als we Nederlands Kampioen Vrouwenvoetbal zijn geworden en Oranje ver achter zich hebben gelaten, vraag ik me af wie hier nu de homo’s zijn:-)

 38. Mark

  Dat hysterische hoge lachje van Gijp doet vermoeden dat die nog uit de kast moet komen. Verder zijn die bril en die bloesjes ook nogal gay. Als ik hem zie moet ik altijd aan Rudolph van Veen denken, ook zo’n closetgay.

 39. Sjaak de Knaak

  Rene zal niet vies zijn van mannen nmet als Genee trouwens. Alleen Boskamp en Derksen vallen op vrouwen.

 40. Jan

  Het is overigens algemeen bekend onder hetero mannen dat ze het geweldig vinden om door een man verwend te worden, omdat een man het beter doet dan een vrouw, ik verzin dit niet maar heb dit zo vaak meegemaakt en gehoord.
  Alleen zullen ze het niet aan elkaar vertellen maar het isceen goed bewaard geheim.

 41. age

  Het wachten is op de serie ‘Rene zoekt man’

 42. Annoniemus

  Tis ook niet om aan te gluren zoiets ………………….TOCH ?

 43. Raqjan

  Het viel echt ZWAAR mee hoe hij het zei. Ongelofelijk wat een idiotie om hier een punt van te maken.

 44. DunningKruger

  Je verzint het wel, Jan. En veel plezier met hiv, aids en soa’s. Homo’s geven niets om hun eigen gezondheid dus waarom zouden wij iets om hun moeten geven?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.