Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s

René van der Gijp moest er donderdag niet aan denken om te kijken naar de RTL 4-show Gordon Gaat Trouwen. Dat heeft hij gezegd in Voetbal Inside. Het is geen geheim dat Van der Gijp niet bepaald de grootste bijdrage levert aan de homo-emancipatie in ons land. Waar hij orale seks tussen twee mannen vorige maand nog ‘smerig’ en ‘heel ranzig’ noemde, maakt hij nu denigrerende opmerkingen over het homohuwelijk. Hij wil namelijk geen beelden zien van ’twee homo’s die gaan trouwen’.

Van der Gijp keek donderdagavond daarom maar naar darts op RTL 7. “Ik heb er de hele avond naar zitten kijken. Ik had de keuze tussen twee homo’s die gingen trouwen of darten. Nou, toen heb ik lekker naar darten zitten kijken als je het niet erg vindt. Ik had die vaselinepot weggezet, ik denk: laat maar gaan, ik heb even geen trek in die onzin.”

Wilfred Genee: “Het was een beetje die twee Amsterdammers die naar Parijs gingen, hè? Daar kwam het een beetje op neer. We laten het hier maar bij.”

Van der Gijp: “Hoezo? Mogen we daar ook niets over zeggen? Ha ha.”

In 2013 kwam Van der Gijp zwaar onder vuur te liggen van bekend en tv-kijkend Nederland toen hij riep dat homo’s niet op het voetbalveld, maar in de kapperszaak thuishoren. Hij bleef bij zijn uitspraken.

Een week later verdedigde Van der Gijp ook nog de uitspraak van collega Jan Boskamp dat er in in zijn teams nooit homo’s zaten, omdat daar alleen maar ‘gezonde jongens’ in zaten.

De kritiek die daarop volgde was voor Johan Derksen aanleiding om homo’s overgevoelige en onvolwassen mensen te noemen.

Dit jaar poseerden de mannen van VI hand-in-hand in het kader van een actie tegen homogeweld. Om die hypocrisie werden de heren kapotgeschreven.

RTL 4-ster Albert Verlinde heeft de voetbaltalkshow van RTL 7 in het verleden ook wel Homohaat Laat genoemd. Volgens Van der Gijp behoort Verlinde tot de categorie mensen waar hij niet zo van houdt: ‘gladde homo’s’.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen