RTL 7 met talentenjacht De Nieuwe Johan Derksen

RTL 7 wil in een talentenjacht op zoek naar de nieuwe Johan Derksen. Het programma, getiteld Op Zoek Naar De Nieuwe Johan Derksen, moet al in maart of april op de buis komen en zal worden gepresenteerd door Wilfred Genee. Dat vertelt Johan Derksen vandaag in het AD. Derksen spreekt van ‘iets als The Voice maar dan voor voetbalanalytici’. “Het is een soort talentenjacht, waarbij mensen die ambitie hebben om mij op te volgen, zich kunnen opgeven”, vertelt de voetbalanalist.

De programmaformule is verzonnen door Genee, die het ook deels zelf zou gaan produceren. Derksen wil er niets mee te maken hebben en zit ook niet in de jruy. “Onze directeur Marco Louwerens zit daar wel in.

Louwerens wil echter niet af van Derksen. Hij heeft zowel Genee, Derksen als René van der Gijp een nieuwe verbintenis aangeboden, ondanks Derksens twijfel over zijn tv-baan. “We hebben een driejarig contract aangeboden gekregen.”

Gaat Derksen die tekenen? “Daar wil ik over nadenken, mits ik de vrijheid heb om eruit te stappen als ik het niet meer op kan brengen. Dat vinden ze geen probleem, maar ik moet nog beslissen.

De talentenjacht gaat er ongeacht zijn besluit komen. “Het vervelende is dat niemand nog bij ons in het programma wil. Het is niet zo gek dat je dan op zoek gaat naar nieuw talent.”

En wij komen zoveel mensen tegen die zeggen: je moet mijn zwager eens aan tafel zetten, die bluft iedereen af. Nou, in dit programma kunnen ze dat waarmaken.

De winnaar van de Nieuwe Derksen sluit mogelijk af en toe aan bij Voetbal Inside.

Derksen twijfelt vooral over zijn toekomst bij VI, omdat hij de reistijd van zijn woonplaats Grolloo naar Hilversum (twee uur heen en twee uur terug) te lang vindt.

Het AD reed vrijdag met hem mee en een verslag daarvan is vandaag te lezen in de krant (via Blendle). Een videoverslag kunt u zien op de website van het AD.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen