Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan

Radio 538 ligt behoorlijk onder vuur om de piemelgrap die is uitgehaald met de 20-jarige zangeres Maan de Steenwinkel. Zanger Tim Knol heeft zelfs opgeroepen tot een boycot van de marktleider. Dat is te lezen op Twitter. Drie weken geleden trad Maan op in De Frank & Vrijdag Show, waar ze tijdens een optreden verrast werd door een naakte man, die voor de grap was ingehuurd door dj Frank Dane. Maan schrok zo erg dat ze stopte met zingen en in huilen uitbarstte. 

Het incident ging toen redelijk onopgemerkt voorbij, maar zondag verschenen op sociale media de beelden en die hebben tot behoorlijk wat verontwaardiging geleid. Vooral Tim Knol is boos. “Kut Radio 538. ONGELOOFLIJKE PRUTSERS. Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kutradiozender gaan om zijn liedje te promoten. Flikker op.

Radio moet om muziek gaan en niet om grappige dj’s, vindt Knol. “Wat is dit met die radioprogramma’s? Wat een misplaatste grappen. Vreselijk. Gênant. Grappig doen voor de luistercijfers. Doe normaal. Laatst was er ook een grap bij de nieuwe single van Guus Meeuwis uitgehaald. Niet leuk en beledigend voor de artiesten. Disrespectful.”

DWDD-huisdichter Nico Dijkshoorn vindt het walgelijk van Frank Dane. “‘Sorry, wij dachten: we hebben zo’n grappig ding bedacht. Maar dit is nooit de bedoeling geweest,’ zegt 538 DJ en RTL-man over idee om zangeres Maan een blote lul te tonen als ze liedje zingt. Wat kan daar ooit leuk aan zijn? Erg nieuwsgierig wat RTL Boulevard morgen gaat zeggen over presentator Frank Dane. #pauperradio538

Maan riep in een opwelling dat ze ‘nooit meer’ na Radio 538 komt, maar nam dat vrijwel direct terug. Artiesten zijn immers deels afhankelijk van radio-dj’s. “Precies dit. Als artiest is het carriere suicide om een radiostation te boycotten. Radio airplay is een belangrijke schakel in succes“, zegt schrijfster Aafke Romeijn.

Volkskrant-ster Sheila Sitalsing: “En ze is voor de verkoop van haar muziek afhankelijk van zo’n zender met morsige mannetjes die denken dat morsigemannetjesfantasietjes leuk zijn. Bah.

Zangeres Leonie Meijer steunt Maan. “Damn…ik zie dit nu pas..geen woorden voor werkelijk… Daar sta je dan…pffff Maan wherever you are… veel 👉🏼❤voor jou!

Ook Miryanna van Reeden en Janine Abbring maken zich kwaad. En Radio 4-ster Margriet Vroomans: “Onbegrijpelijk dat een #metoo-incident live op radio wordt ‘geregeld’ en dat de makers zich dit niet eens realiseren. Shame Radio 538.

Maan is vandaag om 12 uur te gast bij dj Frank Dane, ‘om samen een toelichting te geven’. Vroomans: “Ik hoop dat Maan vanmiddag keihard afrekent met die gasten van Radio 538 voor dit seksistische, vernederende #metoo incident en vooral géén gezamenlijke verklaring aflegt.

BNR-baas Sjors Fröhlich vindt dat de heren ontslagen moeten worden. “Deze gasten hadden bij mij direct hun biezen mogen pakken.

Oud-Veronica-dj Patrick Kicken vindt de ophef overdreven. “Wat een overdreven reacties op de grap bij 538. Gebeurt er een keer wat leuks, unieks en ludieks op de radio, mag het weer niet van de politiek correcte twitterbevolking. Die in de tussentijd de meest ranzige porno en haatfilmpjes zitten te kijken en doorsturen. Hypocriet gedoe!

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen