‘EenVandaag-presentator doet aan bodyshaming’

EenVandaag-presentator Lammert de Bruin maakt zich schuldig aan bodyshaming, het belachelijk maken van iemands lijf. Dat vindt Vrouw-eindredacteur Mariët Oosterwijk, laat ze weten op Twitter. De Bruin maakte vanochtend op hetzelfde sociale medium een grapje over Mariah Carey, een zangeres met divagedrag uit de Verenigde Staten. “Oliebollenparty: before and after“, schreef hij bij twee foto’s van Carey, één waarop ze slank is en één waarop ze volslank is.

Oosterwijk vindt dit gewoon geen humor. “Sympathiek Lammert. Bodyshaming. Zij verdient deze kerstmaand meer dan jij in een heel leven. Wie het laatst lacht“, sneert de Vrouw-bazin.

De Bruin weet niet wat hij méémaakt. “Ik hoop echt dat je in 2018 überhaupt nog grappen mag maken op twitter. Anders hou ik er mee op.

De EenVandaag-ster wijst erop dat Oosterwijk het in haar blad zelf steeds heeft over De Bachelor, de Net5-show waarin Nederlandse volwassen vrouwen zich smekend aan de voeten werpen van een vrijgezelle man. “Ja, nou ja moeten zij weten maar om dan zo zuur anderen de maat te nemen dat is een beetje hypocriet inderdaad.

Oosterwijk vindt zichzelf geen zeurpiet. “Ik vind grappen over uiterlijk gewoon niet leuk. Maakt mij niet uit wie ze maakt.

Dan tegen De Bruin? “‘Leuk’ zijn hoeft toch niet ten koste van iemands uiterlijk? Of mag dat wel als je boven een bepaald aantal volgers zit?

Hier de bodyshaming-tweet van De Bruin.

Foto: Nico Kroon, Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen