Chantal en Wendy grijpen naast tijdschriftenprijs

Chantal Janzen en Wendy van Dijk, de golden girls van RTL 4, kwamen donderdagavond van een koude kermis thuis bij de uitreiking van de Mercurs 2017. Ze grepen naast één van de twaalf tijdschriftenprijzen. Dat bleek tijdens de bijeenkomst in het DeLaMar in Amsterdam. Janzens tijdschrift &C was samen met Amayzine, Bliksem Magazine, Franska.nl en Quest Junior genomineerd in de categorie ‘lancering van het jaar’, maar de televisiester zag Quest Junior er met de prijs vandoor gaan.

De Wendy van Wendy van Dijk was genomineerd in de categorieën ‘belofte van het jaar’ en ‘artdirection van het jaar’, maar moest respectievelijk Winq en ELLE voor laten gaan.

Het was Janzen en Van Dijk wel gegund, want de presentatrices blijken helemaal kapot te gaan aan het maken van hun tijdschriften. “We zijn pas zeven of acht maanden bezig. We begonnen in maart dit jaar. Het lijkt al honderd jaar geleden, want zo pittig is het“, aldus Janzen.

En Van Dijk: “Het voelt soms alsof ik zes banen tegelijk heb, want dit vergt echt veel tijd.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Chantal en Wendy zijn niet in de prijzen gevallen. Ik vind het wel mooi dat Chantal en Wendy erachter zijn dat er toch heel wat komt kijken bij het maken van een blad.”

De prijs voor Magazinemerk van het Jaar ging naar Libelle, Marieke ’t Hart van Vrouw won in de categorie Hoofdredacteur van het Jaar.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen