De Leeuw viert kerst met net-niet-echtgenoot Gordon

Geplaatst op Tue 26 Dec 2017 om 12:30

Kerstavond was voor Robert ten Brink, eerste kerstdag was voor Hendrik Groen en op deze tweede kerstdag is Paul de Leeuw de enige met een feestelijke kerstshow: De Leeuw Tuigt Af op NPO 1. Op zijn gastenlijst staat onder meer de Leidse horeca-ondernemer Rogier van der Linden, de net-niet-echtgenoot van Gordon. Maar ook Dionne Stax, Olga Zuiderhoek, John de Wolf, Shirma Rouse en Ajouad El Miloudi zijn van de partij om de strijd met elkaar aan te gaan in deze show.

In een huiskamersetting vol kerstversieringen en een knisperend haardvuur ontvangt De Leeuw zijn gasten en passeren hoogte- en dieptepunten van 2017. Er wordt een gezellig en hilarisch spel gespeeld onder leiding van Roelof de Vries, bekend als Roelof van de Redactie van de quizzen in het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV.

Gasten die om diverse redenen het afgelopen jaar in het nieuws zijn geweest, spelen in teams van twee tegen elkaar. De BN’ers gaan de strijd met elkaar aan in diverse hilarische en soms prikkelende rondes.

De punten worden bijgehouden met vieze gourmetpannetjes en als uitsmijter zingt iedereen mee met een volkszangeres met een voorspellende gave. “Een feestelijk spel om lekker bij uit te buiken op Tweede Kerstdag.”

De uitzending begint om 21.30 uur op NPO 1, na een voorstelling van Lenette van Dongen. RTL 4 komt met de film Pak Van Mijn Hart en SBS 6 met de film Home Alone 2.

Foto: Olivier Thijssen
15 Reacties op “De Leeuw viert kerst met net-niet-echtgenoot Gordon”


 1. Pipo

  Zal mij benieuwen of er een Humbertograpje wordt gemaakt met Dion

 2. Woltertje

  Waar is zn sjaaltje. Sjaaltjesman

 3. Smash

  Jullie vergeten Paul te bashen? Kerstgedachte?

 4. Joep

  Waar was Ranking The Stars deze Kerst?

 5. Dominee Bonk

  Ik wens iedereen, behalve die dikvalse Paul de Leeuw veel gezondheid voor 2018.
  Intieme kusjes van jullie dominee Bonk

 6. Annoniemus

  Net niet ? T was nooit de opzet van het programma . #nepperdannep

 7. Zure Sien

  Graag raad ik iedereen voor de komende dagen zuurkool aan als ultiem oudejaarsmaal. Ook verfrissend: oliebollen met zuurkool. En dan een citroen er over uitknijpen.

 8. LaDood

  Ik ben de stiefdochter van Pol Pot en slik antidepressiva, met name met Kerst. Ik wil nu echt dood.

 9. aammehoela

  Dit gaan we dus niet kijken vanavond. Als er niets anders is dan gaan we gewoon naar de Top 2000 kijken op cultura.

 10. Grietjux

  En als speciale verassing voor vrouwtje Stax……….TAN. Dat word big party daar op de zuidas.

 11. Wijskijker

  Voor de verplichte multiclulti diversiteit bij de NPO zit er ook een moccrootje tussen. Ajouad El Miloudi. U weet wel, bekend van … ja wat eigenlijk?
  Oh ja, en Shirma Rouse (250 kg).

 12. Mevrouw van ter Vis

  Ik vind Paul de Leeuw zo vreselijk, waarom mag dit vette wezen op de buis?
  Vrolijke Kerst allemaal!

 13. Reactie

  Net ff gekeken en was een partij slecht.

 14. Stien Stoppel

  Zelden zo’n slecht in elkaar gedraaid niemendalletje gezien. Wát ‘n rotzooi maakt die de Leeuw. Het leukste is ie nog onder z’n lotgenoten, bij het knoopgala. (Nu nog om z’n strot graag, dan helemaal tevreden).

 15. Chiel

  Het was nogal saai, rommelig (op een slechte manier) en niet zo boeiend. Gasten zaten er ook wat voor niks bij, weinig humor, gezelligheid… Wat bij de Sinterklaas uitzending wél lukte.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.