De Leeuw viert kerst met net-niet-echtgenoot Gordon

Kerstavond was voor Robert ten Brink, eerste kerstdag was voor Hendrik Groen en op deze tweede kerstdag is Paul de Leeuw de enige met een feestelijke kerstshow: De Leeuw Tuigt Af op NPO 1. Op zijn gastenlijst staat onder meer de Leidse horeca-ondernemer Rogier van der Linden, de net-niet-echtgenoot van Gordon. Maar ook Dionne Stax, Olga Zuiderhoek, John de Wolf, Shirma Rouse en Ajouad El Miloudi zijn van de partij om de strijd met elkaar aan te gaan in deze show.

In een huiskamersetting vol kerstversieringen en een knisperend haardvuur ontvangt De Leeuw zijn gasten en passeren hoogte- en dieptepunten van 2017. Er wordt een gezellig en hilarisch spel gespeeld onder leiding van Roelof de Vries, bekend als Roelof van de Redactie van de quizzen in het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV.

Gasten die om diverse redenen het afgelopen jaar in het nieuws zijn geweest, spelen in teams van twee tegen elkaar. De BN’ers gaan de strijd met elkaar aan in diverse hilarische en soms prikkelende rondes.

De punten worden bijgehouden met vieze gourmetpannetjes en als uitsmijter zingt iedereen mee met een volkszangeres met een voorspellende gave. “Een feestelijk spel om lekker bij uit te buiken op Tweede Kerstdag.”

De uitzending begint om 21.30 uur op NPO 1, na een voorstelling van Lenette van Dongen. RTL 4 komt met de film Pak Van Mijn Hart en SBS 6 met de film Home Alone 2.

Foto: Olivier Thijssen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen