Kerstboomboer onthoudt wensen Robert ten Brink

Robert ten Brink, de man die jaar na jaar de beste kijkcijfers scoort op kerstavond, vindt het verbijsterend dat zijn vaste kerstboomboer elk jaar nog weet wat voor boom hij exact wil hebben. Van het soort boom tot de geur ervan en van de vorm tot de grootte: de kerstboomvoorkeuren van Ten Brink zijn in het geheugen van zijn vaste boomboer gegrift. “We kopen elk jaar een echte kerstboom, bij onze vaste bomenverkoper, die inmiddels al precies weet wat voor boom wij willen“, legt hij uit.

De RTL 4-presentator vertelt in de Vriendin dat hij daar erg content mee is. “De lengte, de breedte, de volheid: hij kent onze wensen. En dat is best vreemd als je bedenkt dat je als klant natuurlijk maar één artikel per jaar koopt.”

Bij andere winkels, zoals een notenzaak, koop je wel eens vaker wat, maar een kerstboom koop je maar één keer per jaar, legt Ten Brink uit. “Ik bedoel, als je kaaswinkel weet welke kaas je lievelingskaas is, dan snap je het nog. Of als de wijnhandel zegt: ‘Ik heb nu een wijn, die is perfect voor jullie.’ Maar een kerstboom, dat is toch wat anders.”

Ten Brink zou het niet erg vinden als de kerstboomboer niet onthoudt wat voor boom hij mooi vindt. “Dan mag je van mij vergeten wat iedereen, die één keer per jaar bij je kraam staat, voor wensen heeft. Dus ik vind het knap.

Overigens is Ten Brink op het gebied van kerstbomen geen gemakkelijke klant. Hij kijkt altijd kritisch naar de bomen en vreest dan dat er geen goede tussen zit. “Maar goed, uiteindelijk kopen we een boom en dat blijkt dan de mooiste en ook de vriendelijkste boom ever te zijn.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen