Heddy Lester moe van ‘geiligheid’ rond moeder OG3NE

Songfestival-bekendheid Heddy Lester wordt terugkijkend op dit jaar opnieuw moe bij de gedachte aan de inzending van dit jaar: OG3NE. Ze vond hun Lights and Shadows een prima liedje, maar dat gedoe om hun ernstige zieke moeder eromheen trok de Malle Molen-zangeres maar slecht. “Het zijn drie heel leuke meiden en ze hadden ook best een aardig nummer, maar het verzoop in de emotionele toestanden met hun zieke moeder. Dat is heel jammer geweest“, zegt ze in Weekend.

Daardoor is het ook niet goed gegaan, meent Lester. “Ze hadden natuurlijk heel vrij in hun hoofd moeten zijn om dat lied te zingen. Maar er was veel te veel… ik zeg altijd maar ‘geiligheid’ omheen, over die moeder, in plaats van over het liedje en die meiden.”

Het was de zieke moeder voor en de zieke moeder na, klaagt ze. “Het leidde de focus van het lied af en dat is heel jammer voor hen geweest. Maar die kinderen konden daar niks aan doen. Zie hadden beter dit jaar kunnen gaan, na het verlies van hun moeder.”

Het kan volgens Lester echter nog erger: Sieneke. “Dat was zó’n slecht liedje. Het was vreselijk. Ik vond dat optreden met Sha-La-Lie echt te erg voor woorden.”

Lester eindigde als twaalfde van de achttien deelnemers die in 1977 meededen.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen