Heddy Lester moe van ‘geiligheid’ rond moeder OG3NE

Geplaatst op Tue 26 Dec 2017 om 11:15

Songfestival-bekendheid Heddy Lester wordt terugkijkend op dit jaar opnieuw moe bij de gedachte aan de inzending van dit jaar: OG3NE. Ze vond hun Lights and Shadows een prima liedje, maar dat gedoe om hun ernstige zieke moeder eromheen trok de Malle Molen-zangeres maar slecht. “Het zijn drie heel leuke meiden en ze hadden ook best een aardig nummer, maar het verzoop in de emotionele toestanden met hun zieke moeder. Dat is heel jammer geweest“, zegt ze in Weekend.

Daardoor is het ook niet goed gegaan, meent Lester. “Ze hadden natuurlijk heel vrij in hun hoofd moeten zijn om dat lied te zingen. Maar er was veel te veel… ik zeg altijd maar ‘geiligheid’ omheen, over die moeder, in plaats van over het liedje en die meiden.”

Het was de zieke moeder voor en de zieke moeder na, klaagt ze. “Het leidde de focus van het lied af en dat is heel jammer voor hen geweest. Maar die kinderen konden daar niks aan doen. Zie hadden beter dit jaar kunnen gaan, na het verlies van hun moeder.”

Het kan volgens Lester echter nog erger: Sieneke. “Dat was zó’n slecht liedje. Het was vreselijk. Ik vond dat optreden met Sha-La-Lie echt te erg voor woorden.”

Lester eindigde als twaalfde van de achttien deelnemers die in 1977 meededen.

Foto: Avrotros
30 Reacties op “Heddy Lester moe van ‘geiligheid’ rond moeder OG3NE”


 1. anonymous

  Helemaal mee eens, en ze blijven maar doorgaan over hun moeder.

 2. Anonymous

  Klopt inderdaad, voelt allang niet meer oprecht; alsof ze het overlijden gebruiken.
  Misbruiken zelfs. Jammer.
  Het hele overlijden en ziekteproces moest heel Nederland meemaken, en maar huilen en emotioneel wezen. Terecht uiteraard, maar om dat nu zo breed uit te meten…

 3. Enzo Voort

  Als je je ergernissen blijft herroepen blijf je ook moe; Dus Heddy: get awake!

 4. Bas

  Er was bijna geen ontkomen aan voor AVROTROS om OG3NE te kiezen. Er was na Beste Zangers veel publieke druk om hen te kiezen. Sieneke deed het nog niet zo slecht. Ze haalde bijna de finale. Dat kan van de Toppers en de 3JS-die al in het vak zaten- niet gezegd worden. Ze werden respectievelijk eennalastste en laatste in de halve finale met een slecht lied én slecht optreden. Hoeveelste werd Heddy Lester zelf ook weer in 1977? :)

 5. Woodstock

  Eugh.. .. de drie meiden werden 11e van bijna 50 deeleners en Heddy 12e van slechts 18 deelnemer. Dat zegt genoeg.

 6. keesjan

  Wij werden mal van die molen van haar!

 7. Inkoppertje

  Klap van de Mallemolen gehad!

 8. P Pap

  Helemaal met Bas eens,altijd wordt Sieneke de grond ingeboord,maar inderdaad de Floppers en de 3 Nee’s hebben helemaal niets gehaald,maar daar hoor je ze in Hilversum niet over want die horen bij de kliek,en Sieneke komt uit Brabant en dan tel je niet mee!!gelukkig scoort ze goed met haar nummers.

 9. Brian

  Nu in spanning wachten op de verklaringen van Lenny Kuhr en Maribelle inzake deze gewichtige kwestie.

 10. Huib

  Mee eens. Cornald Maas kwam maar niet uitgepraat over hun terminale moeder.

 11. Mieke

  Mee eens zoveel aandacht het moet maar eens gezegd zijn het gaat om liefde zingen …

 12. Mieke

  Liefje zingen ….

 13. Peter

  Het komt hier een beetje naar voren als dat de meiden zelf elke keer over hun moeder praatten. Dat werd gewoon aangewakkerd door de Media. Daar konden zij ook niks aan doen. De media had het continue over hun zieke moeder, niet die meiden zelf. Om ze hiermee nu een trap na te geven is niet oke vind ik.

 14. Remi

  @Peter

  Als dat? De media had? Continue?

 15. Danny

  heddy lester……Wie???? In de mallemolen van het leven…..oh ok.

 16. P Pap

  Heddy lester moet niet zo hoog van de toren blazen,zelf is ze ook nooit verder gekomen dan dat ene liedje dat ze soms nog een keer mag zingen,al is dit gezang ver onder de maat,kan niet anders ook als je elke dag zo dronken als een tor bent!!!

 17. Nick

  Heddy, Sieneke was al helemaal niet zo erg en al helemaal niet “te erg voor woorden‘‘. Het ergste van allemaal is Trijn. Ze was op het nippertje beter dan die mongooltjes uit Finland. Is Trijn ook een mongool?

 18. SOLANGE

  Mevr Lester is al jarenlange een dronken lor… loopt beschonken op de Amsterdamse markt .Moet die wat zeggen .. ze kan zelf niet zingen als de Malle Molen…eeuwig bezopen in de kroeg….je moet je diep schamen dom ass….

 19. Youri

  Cornald Maas heeft daar heel erg op aangestuurd. Het jaar voor OG3NE kwam hij tot de conclusie dat vooral liedjes wonnen met een ‘verhaal’. Dus moest Nederland ook een verhaal hebben. Alleen vergat hij dat de winnende liedjes maatschappelijke thema’s als verhaal hadden: pesten, transgenders, oorlog… Maar die meiden hadden gewoon een persoonlijk drama dat tot internationale proporties moest worden opgeblazen. Ik hoor Cornald Maas nog zeggen: “Als ze het maar goed benadrukken tijdens de persconferenties.” Ik vind het gewoon walgelijk hoe Cornald Maas een persoonlijk drama gebruikt voor zijn eigen songfestivalhobby.

 20. Hohoho

  Inderdaad een tic van de malle molen gehad!!🐮

 21. Hohoho

  K

 22. Niels

  Spuit 11! Waar komt dit ineens vandaan? Respectloos. Het verhaal achter het
  lied is door de media uitgemolken. Misschien net wel zo als het dronkenschap van Heddy Lester zelf. Neem er nog een poes. Proost!

 23. Wijskijker

  Wat dat betreft melken ze de dood van hun moeder helemaal uit.
  Vergelijkbaar met Isa Hoes en haar dooie ex.

 24. ome H

  Ze heeft gewoon gelijk

 25. Humus

  Idd ze heeft gewoon gelijk

 26. Henk

  Dat soort opmerkingen hoorde ik ook om mij heen. Het werd onsmakelijk omdat men over een bepaalde grens ging.

 27. Henk

  @Wijskijker helemaal juist! En dan ook nog die man naar een sekte gesleept volgens de krant.

 28. Reactie

  Oorzaak: drank.
  Hanneke Groenteman 2.0.

 29. Stien Stoppel

  Heddy Kledder moet niet zoveel zuipen. Klaar.

 30. Den Draaiert Joost

  Heddy Lester heeft gewoon gelijk. Het is aan de andere kant ook wel folklore om rond een inzending voor het songfestival ‘ gedoe’ te creëren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.