BNR loopt .radio-domeinnaam mis: ‘Bulgaren te snel’

BNR Nieuwsradio baalt als een stekker. Ze wilde de domeinnaam BNR.radio binnenhalen, maar is afgetroefd door een Bulgaars radiostation. Dat vertelt hoofdredacteur Sjors Fröhlich op Twitter. Het nieuwe .radio-domein wordt beheerd door de European Broadcast Union en is uitsluitend bestemd voor radiostations en andere bedrijven in de radio-industrie. De domeinnaam is beschikbaar sinds 15 november en BNR hoopte dan ook zo ongeveer nu het adres BNR.radio in handen te hebben.

Niets is minder waar. “Netjes de url http://www.bnr.radio besteld en bevestigd gekregen. Blijkt BNR in Bulgarije net iets sneller te zijn geweest. En dus gaat Bulgaria National Radio er met de buit vandoor…“, aldus Fröhlich.

De hoofdredacteur kan de tegenvaller relativeren. “Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Hoopt hij de domeinnaam in de toekomst alsnog in handen te krijgen? “Dan moeten we het hele station maar opkopen.

BNR Nieuwsradio is een radiozender met actuele programma’s. In de meest recente meetperiode behaalde de zender 0,8 procent marktaandeel. Concurrent NPO Radio 1 noteerde 8,0 procent marktaandeel.

Foto: NPO Radio 1

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen