Gewone Nederlanders laten zich uit over DWDD

PowNews is het land in getrokken om gewone Nederlanders te vragen naar hun mening over de toon van de discussies in de nationale talkshows De Wereld Draait Door en Pauw. De mensen vinden het allemaal randstedelijk gezever. Dat is te zien in de PowNed-rubriek. De meeste Nederlanders wonen in middelgrote steden en daarom toog PowNews af naar Etten-Leur. Daar liep het PowNews allerlei gewone Nederlanders tegen het lijf, die stuk voor stuk kritisch waren over de nationale televisie.

Er zijn tegenwoordig veel discussies op televisie. Kijkt u weleens naar De Wereld Draait door of Pauw?“, vroeg PowNews aan de één. Het antwoord: “Zelden.”

Aan een andere gewone Nederlander (foto) vroeg PowNews wat hem opvalt als hij naar ‘dat soort programma’s kijkt’. “Wat een beetje jammer is, is dat het elke keer dezelfde lui zijn. Steeds weer komen dezelfde dingen terug. Het begint een beetje saai te worden.”

Deze gewone Nederlander lijkt de BNNVARA-talkshows te hekelen. “Het gaat allemaal over mensen, een klein clubje, en over wat ze zelf belangrijk vinden om op tv te gooien. Geef mij maar lekker Discovery, lekker neutraal, het raakt me eigenlijk niet meer.”

Het is een beetje een overgekookte frietpan aan het worden, zeg maar. Iedereen is bezig met van alles wat er niet toe doet en wat er echt toe doet, dat vergeten ze met z’n allen. Gewoon ophouden.”

Een meisje, ook gewoon, geeft aan zich niet te herkennen in de nationale televisie: “Het gaat meestal over grote steden, dus dan wordt het niet meer boeiend om te kijken. Het is niet meer leuk om naar tv te kijken als elke keer dezelfde discussies overal te zien zijn.”

Josse de Voogd, onderzoeker naar de verschillen in stemgedrag in de diverse gebieden in Nederland, geeft aan: “Je ziet vaak in tv-programma’s dat het stedelijke beeld een beetje domineert. Bij De Wereld Draait Door, dat ook wordt opgenomen in Amsterdam, zitten vaak mensen aan tafel uit Amsterdam, met nét wat andere meningen.”

Het verschil in mening maakt niet zo uit, maar de vanzelfsprekendheid waarmee het gebracht wordt, die irriteert soms een beetje.”

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen