Jeroen van Inkel: ‘Zo ben ik ontslagen’

Jeroen van Inkel heeft de mededeling van zijn ontslag bij Radio Veronica relatief gelaten tot zich genomen. Toch was hij na afloop wel een beetje boos. Dat vertelde de radio-dj woensdagavond aan de desk van de late RTL Boulevard. Van Inkel was vanwege gezondheidsredenen al een paar maanden niet te horen op Radio Veronica, maar krijgt nu ook geen gelegenheid meer om afscheid te nemen van zijn luisteraars. “Nee, ik kom niet meer terug. Dat is wel raar inderdaad“, aldus de radiomaker.

Hoewel het nieuws pas gisteren naar buiten kwam, weet Van Inkel zelf al langer van zijn Radio Veronica-exit. “Je hebt op een gegeven moment een gesprek en dan wordt natuurlijk eerst gezegd hoe geweldig je bent en dat je een icoon bent op de Nederlandse radio en dat ze heel blij zijn met je. En dan komt de mededeling: ‘We gaan een andere kant uit en dat gaan we zonder jou doen.’ Dat was ergens in juni, dus ik weet het al een tijd.”

Het is niet nieuw voor Van Inkel. “Ik heb het al een paar keer eerder meegemaakt. Op dat moment kun je er niks meer aan veranderen, want dan is zo’n besluit al gevallen. Vroeger, toen ik 25 was, ging ik in discussie van: ‘Waarom dan?! Kunnen we niet dit of dat?’ Maar dat heeft geen zin.”

Dit keer liet hij het gelaten over zich heen komen. “Ik ben gewoon weggelopen. Ik heb gezegd: ‘Oké, dan is dit het, einde bericht en ik spreek je nog wel.’ Zo is het gegaan. Ik vond het heel jammer. Natuurlijk was ik boos. In mijn beleving zijn Radio Veronica en Jeroen van Inkel best een goede match.

Van Inkel begon in 1983 bij Veronica, al heeft hij er niet altijd gezeten. “Ik ben met Edwin naar Radio 538 gegaan en daarna heb ik Qmusic opgezet met een hele groep. Dat heb ik losgelaten, toen ben ik weer verder gegaan en teruggekeerd naar Radio Veronica.

Wat nu? “Ik heb zeker de ambitie om nog lang vijf dagen in de week radio te maken. Dat is mijn leven.”

Tot vorig jaar maakte Van Inkel vijf dagen per week radio op Radio Veronica, maar dat werd hem al eerder afgenomen. Hij werd naar het weekend ‘verbannen’. “Het is wel relaxed, want je bent de hele week vrij en werkt alleen in het weekend. Voor een tijdje beviel dat wel, maar voor mijn eergevoel was dat niet tof. Ik deed de ochtendshow en als je dan naar het weekend gaat, is dat een degradatie. Dan weet je al wel: hier is wat aan de hand.”

Is hij al in gesprek met andere zenders? “Ze hebben niet gebeld, maar ik heb wel contact met verschillende radiozenders, ook bij Talpa. Ik ben in gesprek, maar dat gaat heel traag.

Nieuwe werkgevers hoeven niet te vrezen voor zijn gezondheidssituatie. “Ik ben helemaal gezond. Ik had een lichte infarct. Vanmorgen heb ik bijvoorbeeld negen kilometer gelopen. Ik ben veel aan het sporten.”

Foto: RTL Boulevard

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen