RTL 5 heeft helemaal niets aan tv-ster Martijn Krabbé

Martijn Krabbé is de presentator van RTL’s allergrootste televisiehit, namelijk The Voice of Holland op RTL 4, maar bij zusterzender RTL 5 hebben ze helemaal niets aan deze hot shot. Zijn vooravondprogramma Topchef Academy is een megaflop. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Topchef is veruit de grootste flop uit de carrière van Martijn Krabbé. Vanwege de horrorscores schoof RTL 5 de show al na één week op van 19.30 naar 18.30 uur, maar dat mocht niet baten.

Het programma was in de eerste week al een totale mislukking met gemiddeld slechts 93.000 kijkers (1,8 procent), maar sinds de verhuizing kijken er nóg minder mensen. Vorige week keken er gemiddeld 68.000 mensen (1,7 procent) en deze week 69.000 mensen (1,7 procent).

RTL 5 wordt tijdens Topchef Academy aan alle kanten ingehaald. Ter vergelijking: de concurrerende zender Net5 scoort in hetzelfde tijdslot zo’n 200.000 kijkers (5 procent) met herhalingen van NCIS.

In Topchef Academy wordt een nieuwe televisiechef gezocht. De winnende tv-chef moet nog wel eerst op zoek naar een kijkerspubliek.

Het is niet de eerste keer dat Krabbé teleurstelt op RTL 5. Het recentelijk afgesloten seizoen van Idols was ook geen succes met zo’n 300.000 kijkers. Daar liet de presentator zich in het AD nog diep bedroefd over uit.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen