Bas Muijs wil geen man kussen voor acteerrol

Geplaatst op zo 30 apr 2017 om 10:00

Bas Muijs vindt het niet erg om een homo te spelen voor een acteerrol, maar de scriptschrijvers moeten niet te ver gaan: een homokus ziet hij niet zitten. Dat heeft de acteur gezegd in het WNL-programma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Het is Muijs nooit echt gelukt om bij de top te komen, dus tegenwoordig speelt hij toneel in de provincie. Nu is hij druk met repetities voor een klucht waarin hij een homopersonage speelt. “Ik moet een nicht gaan spelen, dat is ook wel een uitdaging voor mij.”

Nog nooit eerder accepteerde Muijs een homorol. “Dat staat namelijk wel redelijk ver van mijn bed, ha ha. Was je dat nog niet opgevallen? Ha ha.”

Hoewel homoseksualiteit echt onwijs ongelooflijk ver van Muijs af staat, hebben ze hem toch zo ver gekregen. “Dat moet je gewoon spelen. Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me eigenlijk wel leuk om te doen.”

Of hij ook moet zoenen in het stuk? “Nee, dat hoeft niet.”

Zou hij dat überhaupt accepteren? “Ehhhhhh, lastige vraag. Het is me wel eens vaker gevraagd. Mwah, mwah. Heel eerlijk: liever niet, maar als het moet: het is wel je werk.”

Als de presentatrice verbaasd vraagt waarom hij geen homokus zou willen acteren, antwoordt hij: “Ja, waarom ik dat nou niet wil… Ja. Ik zoen liever met een vrouw!

Het staat niet boven aan mijn lijstje, nee.”

Foto: WNL
27 Reacties op “Bas Muijs wil geen man kussen voor acteerrol”


 1. Boris

  De titel klopt niet helemaal met de inhoud van het artikel.

 2. Fabian

  Bekrompen, bah.
  Het zijn statements als deze waarom mensen niet zichzelf kunnen zijn in dit land.

 3. Herman Hoogsteder

  Hij heeft groot gelijk,we moeten trots zijn dat we hetero zijn.

 4. Jan

  Nou nou nou wat een macho is dat toch hoor die Bas Muis. Zucht.

 5. Anoniem

  Mischien wel de slechtste acteur aller tijden deze stephano.

 6. b

  Wat een nieuws weer . Neem nog een bak koffie.

 7. Annoniemus

  Bassie heeft groot gelijk , nu maar hopen dat z’n eerlijkheid gewaardeerd word !!!

 8. Tv-Junkie

  Tja jongens die zeggen dat ze het liever niet willen………

 9. Francis Beuleveld

  Tja, als je oude scene’s bekijkt van de soap Goudkust zie je hem ook wel 100 x als figurant, blijkbaar is hij van edel figurant naar acteur doorgeschoven, dus een echte acteur kan je de beste man ook niet noemen. Sneu type

 10. Hans

  Wat een mooi truitje heeft die meid op die foto aan zeg. :D

 11. Stan

  @Francis Beuleveld: dus als je vroeger veel als figurant hebt gewerkt ben je nu geen echte acteur? Of: als je vroeger een stagair was ben je nu geen echte weerknemer? Vreemde redenering.

 12. oke nee

  Daar heeft hij gewoon gelijk in, je kunt niet iets doen als het je tegenstaat.

 13. Henk

  Journalistiek voor dummies, zou ik de tikker van dit stukje willen aanraden, na het plaatsen van zo’n titel na zo’n artikel

 14. Kootje

  Wtf, dan ben je dus geen acteur. Amateur!

 15. Peter

  Bas gaat de hoofdrol spelen in het door LTH productions gemaakte Force071. De nieuwe politieserie die in 2019 door de NPO uitgezonden gaan worden.

 16. aammehoela

  Groot gelijk. Eindelijk iemand die eerlijk is en hier geen zin in heeft.

 17. Kuut

  Het is ook zo zo erg om een man te kussen!

 18. Goenafunt

  amateur dus & als bonus -bekrompen mensje!

 19. Oké nee

  Waarom moet Bas nou een amateur zijn, er zijn wel meer acteurs/actrices die rollen weigeren omdat zo’n rol hen gewoon niet aanstaat.

  Ik vind het juist heel moedig dat hij durft te zeggen dat hij liever geen man kust, in deze tijd waarin iedereen wordt geacht om homo of een pot te zijn.

 20. Vic

  @Fabian

  Stel je niet aan, zeurdoos. Alsof je meteen van vreugde moet dansen als je in je rol een man moet zoenen. Ik als hetero zit er ook niet op te wachten om dat te doen. En ik zou ook niet vrolijk worden van het zoenen van elke vrouwelijke tegenspeelster. Als je gelezen had voor je begon te janken, had je geweten dat hij nergens zegt dat hij het ook daadwerkelijk niet zou doen. Hij zoent liever een vrouw. Lijkt me niet meer dan logisch. En je tweede zin slaat al helemaal nergens op. Je doet net of hij zegt dat hij iets tegen homo’s heeft. Hij speelt er nota bene een. Een dergelijke rol neemt je niet aan als je iets tegen homo’s hebt.

 21. Tim20

  Ik zou als homo Bas niet willen kussen;)

 22. Dennis

  Nou Bas is anti homo, nou Stefano, ben jij toch lekker hetro, maar je trekt geen kijkcijfers dus bas, je bent niks zoals alle rtl bnners.

 23. Henk II

  @Vic Je denkt dat hij de rollen volop voor het uitzoeken heeft?

 24. Vrede

  Leuk voor zijn vriendin dit soort opmerkingen. Maybe een simpele maar hij zegt eigenlijk dat hij dankzij zijn werk een excuus heeft om lekker te zoenen met meiden en kan het niet meer puur op zijn beroep gooien door te claimen dat hij mannen het liefst niet zoent.

 25. J

  Wie is die chick met die dikke jeweetwellen?

  Dát is pas interessante informatie!

 26. Walter

  Hoeft ook niet, dat doet hij in zijn vrije tijd wel…

 27. Andreas

  Als je denkt dat acteerzoenen hetzelfde is als gewoon zoenen, dan heb je als acteur nog veel te leren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.