Bas Muijs wil geen man kussen voor acteerrol

Bas Muijs vindt het niet erg om een homo te spelen voor een acteerrol, maar de scriptschrijvers moeten niet te ver gaan: een homokus ziet hij niet zitten. Dat heeft de acteur gezegd in het WNL-programma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Het is Muijs nooit echt gelukt om bij de top te komen, dus tegenwoordig speelt hij toneel in de provincie. Nu is hij druk met repetities voor een klucht waarin hij een homopersonage speelt. “Ik moet een nicht gaan spelen, dat is ook wel een uitdaging voor mij.”

Nog nooit eerder accepteerde Muijs een homorol. “Dat staat namelijk wel redelijk ver van mijn bed, ha ha. Was je dat nog niet opgevallen? Ha ha.”

Hoewel homoseksualiteit echt onwijs ongelooflijk ver van Muijs af staat, hebben ze hem toch zo ver gekregen. “Dat moet je gewoon spelen. Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me eigenlijk wel leuk om te doen.”

Of hij ook moet zoenen in het stuk? “Nee, dat hoeft niet.”

Zou hij dat überhaupt accepteren? “Ehhhhhh, lastige vraag. Het is me wel eens vaker gevraagd. Mwah, mwah. Heel eerlijk: liever niet, maar als het moet: het is wel je werk.”

Als de presentatrice verbaasd vraagt waarom hij geen homokus zou willen acteren, antwoordt hij: “Ja, waarom ik dat nou niet wil… Ja. Ik zoen liever met een vrouw!

Het staat niet boven aan mijn lijstje, nee.”

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen