‘Overstap van MAX naar Avrotros was verademing’

Zijn overstap van Omroep MAX naar Avrotros voelde als een verademing. Dat vertelt wijnkenner en tv-maker Ilja Gort vandaag in de Volkskrant. Als Gort wordt gevraagd om te kiezen tussen de omroep waar hij succes kreeg, Omroep MAX, en zijn huidige werkgever Avrotros, antwoordt hij in het dagblad: “Ik ben van omroep MAX overgestapt naar AvroTros na een conflict over de stijl van mijn tv-programma over wijnen en eten in Frankrijk. Ze wilden dat ik meer rekening hield met de ouderen.

Maar zodra iemand me gaat vertellen wat ik moet doen, sta ik meteen met de hakken in het zand. Kribbig en dwárs word ik ervan. Ook als een deel van mijn hersens vindt dat het idee eigenlijk best goed is“, vervolgt hij.

Hij koos ervoor om programma’s te gaan maken voor de brede Avrotros. “De overstap naar AvroTros was een verademing. Ik kreeg carte blanche voor de pilot van mijn nieuwe tv-programma Gort over de grens in Italië en hoefde nergens rekening mee te houden.”

In het volgende seizoen gaan we met ons programma naar Spanje, Duitsland of Engeland – landen met een interessante eetcultuur.”

Het Volkskrant-interview met Ilja Gort kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen