‘Te veel NPO-programma’s zijn personality-driven’

Er zijn in dit tijdperk wel héél veel programma’s bij de NPO die personality-driven zijn. Het is een beetje te veel van het goede. Dat vindt tv-recensent Julien Althuisius, laat hij vandaag blijken in de Volkskrant. Het nieuwste voorbeeld is Helden van de Wildernis, het nieuwe NPO 1-programma van Art Rooijakkers. Althuisius was gisteren een van de 1,2 miljoen kijkers van de première. “Helden van de Wildernis is weer een programma waar het om de presentator draait“, klaagt hij.

Het programma gaat over mensen die huis en haard hebben verlaten om in de wildernis te gaan wonen. Dat levert mooie plaatjes op, vindt ook Althuisius. “Maar ondertussen ging de eerste aflevering van Helden van de Wildernis te veel over Art Rooijakkers.

Het was een lichte egotrip, lijkt Althuisius te willen zeggen. “Onder een serie van luidkeelse ‘wauws’ en ‘niet normaals’ vergaapte de boy wonder van de Avrotros zich aan wilde olifanten, prachtige vergezichten en jagende jachtluipaarden. Tussendoor schreef hij in zijn dagboek en dacht hij hardop na.

Althuisius gunt Rooijakkers zijn safari van harte. “Alleen, wat moet ik ermee?”, zegt de tv-kenner, die afvraagt of het programma wel écht over de pracht van de natuur gaat. “Of over de indrukken en ontroering van Art Rooijakkers die op reis is?

Het is bij de NPO ‘schering en inslag’ met programma’s waarbij de presentator belangrijker is dan het onderwerp, vindt de tv-recensent.

De tv-recensie ‘Art of the deal’ van Julien Althuisius kunt u lezen in de Volkskrant (via Blendle).

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen