Roderick Veelo: ‘Mediahetze tegen Thierry Baudet’

Geplaatst op vr 31 mrt 2017 om 11:41

Roderick Veelo, bekend van RTL Nieuws, vindt dat er een mediahetze gevoerd wordt tegen het nieuwe Tweede Kamerlid Thierry Baudet. Dat zegt hij in een column op de RTL-site en heeft hij toegelicht op Radio 1. Veelo walgt ervan. “Ik constateer een hetze tegen Thierry Baudet. Een hetze die zeer onfris aan het worden is. Er worden voortdurend drie etiketten herhaald: Baudet verheerlijkt vrouwenverkrachting, Baudet is een racist en Baudet is een fascist“, aldus de journalist op de radio.

Het gebeurt volgens Veelo ‘niet alleen in de krochten van het internet’. “Maar ook in opiniestukken van de Volkskrant en door bekende mensen op social media. Er vindt dus naar mijn idee een demonisering van Baudet plaats die ruimte geeft aan op de persoon gerichte agressie.”

Hij walgt vooral van een tweet van een columnist van de VARA-site Joop.nl. “Er is een columnist van de VARA, Joop.nl, die hem openlijk een ernstig ongeluk toewenst. Ik vraag me af wat die mensen bezielt.”

Een van de mensen op wie Veelo kritiek heeft is Erik van Muiswinkel. Hij mocht op Radio 1 reageren op Veelo: “Ik vraag me al een tijdje af wat Roderick Veelo bezielt. Thierry Baudet is een buitengewoon onfrisse nieuwkomer in de Tweede Kamer.”

Van Muiswinkel twitterde dat Baudet aangevallen moet worden. “Iedere vorm van ironie, sarcasme of humor wordt onmiddellijk misverstaan. Met aanvallen bedoel ik niet iemand op zijn bek slaan. Natuurlijk bedoel ik het verbaal.”

De column ‘Onverdraagzaam links kiest wéér voor karaktermoord’ van Roderick Veelo kunt u lezen op de website van RTL Nieuws.

Foto: RTL
45 Reacties op “Roderick Veelo: ‘Mediahetze tegen Thierry Baudet’”


 1. gerdien

  Het begin nogal voorspelbaar te worden: zelf de meest extreme uitspraken doen maar bij tegenspraak meteen in de slachtofferrol schieten. Wilders, Trump, Baudet: het is hetzelfde patroon en het zijn dezelfde zogenaamde useful idiots als Veelo die zich voor hun karretje laten spannen door verongelijkt mee te mekkeren over de reacties maar te zwijgen over uitspraken als -in het geval van Baudet- homeopatische verdunning en andere onfrisse opvattingen.

 2. Anoniem

  Ik vind dat er een hetze tegen Humberto gaande is.

 3. A.M

  Go for it Thierry!! Laat je niet kisten, ik mag je wel!

 4. Den Draaiert Joost

  Ik vind de hetze tegen Antoinette Hetzenberg ook verschrikkelijk

 5. X

  Pauw is iig kritisch wat is daar mis mee? Ik vind dat je meerdere media moet raadplegen om naar jezelf óók kritisch te kijken. Ipv in je eigen bubbel te blijven op fb.

 6. Jantje

  Velo heeft volkomen gelijk. Het gaat hier om vooraanstaande BN-ers opiniemakers en mensen die een podium hebben. Die moeten verantwoordelijkheidsgevoel hebben voor hun taalgebruik. Oproepen tot geweld zijn volstrekt onaanvaardbaar en goed dat ze daar op aangesproken worden.

  De verdediging van Muiswinkel dat het allemaal niet letterlijk bedoeld is of ironisch of humoristisch is totaal niet relevant. In communicatie gaat het er om hoe de boodschap AAN komt of wordt VERSTAAN. Waar allemaal nuances of je iets op Twitter of in een theater voorstelling roept een rol spelen. Al deze mensen gepokt en gemazeld in de media weten PRECIES hoe dat werkt.

  Ook het argument dat zij uitgescholden worden of facebook en Twitter snijdt geen hout. Dit zijn allemaal meest anonieme eenlingen en daar heeft iedere BN-er last van. Deze mensen hebben geen achterban, geen aanhang en geen invloed.

  Neen. Velo heeft het hier specifiek over BN-ers en spreekt hun aan op VERANTWOORDELIJKHEIDS gevoel omdat je een achterban hebt die je als VOORBEELD kan zien. Als je al een podium en microfoon hebt is er bovendien geen enkele noodzaak om te gaan schreeuwen. Ga er dan ook verantwoordelijk mee om.

  En ja dat geldt ook voor Rutte, voor Wilders enz.

 7. Anoniem

  Ik ben geen fan van Baudet maar, hierin heeft Roderick Veelo gelijk.
  Joop.nl van Fransico van Jole is een zeer gevaarlijke site! Tijd dat de VARA daar afstand van neemt. Ik snap niet dat de politiek dit tolereert van publiek geld.
  En Erik van Muiswinkel. Tja Deze meneer Twitter wel vaker rare dingen. Dingen die wel degelijk zijn gedachten zijn. Als er dan verkeerd op gereageerd wordt dan wuift van Muiswinkel dat altijd weg onder het kopje satire. Dat moet kan hij beter gewoon in het theater doen i.p.v. in 140 tekens.

 8. Bart V.

  En een beetje interessant doen door Latijns te spreken in de Tweede Kamer. Baudet vraagt erom en vindt het heerlijk, alle aandacht is hem welkom. Hij doet of hij een fractie heeft van 20 personen.

 9. Ano

  Veelo is de grootste sensatiezoeker die in Hilversum rond loopt: alles voor de clicks. Zijn columns zijn van een zeer eenzijdig en bedenkelijk niveau: zeker voor een ‘presentator’. Man, man, man, man, man, man. Ga vis verkopen op de markt: je mening past daar beter dan in ‘serieuze’ media.

 10. Otto Groeneveld

  Nee niets gelijk voor mister RTL, de zender die zelf aan alle Gutmensch activiteiten van D66/VVD/CDA/PvdA/GL heeft meegedaan en nog doet. Baudet trouwens Gerdien schiet niet in slachtoffer rol, weer zo etiket opplakken die niet klopt. Er is 1 persoon die slachtoffertje speel en dat is Asscher. Maar Baudet zit hier niet mee hoor. Voorlopig heeft de zogenaamde strenge VVD de meeste stemmers gehaald en schijnheilig Telegraaf pas berichten na verkiezingen plaatsen dat Eritreeërs massaal teruggaan op vakantie naar hun eigen land, zover de strenge VVD.

 11. b

  Baudet heeft hele nare dingen geroepen en geschreven en daar mag , nee moet je kritisch over zijn . Veelo vind de man geweldig en dat mag ook . Om nu maar over demoniseren te praten en te gaan foei roepen maakt Veelo zich ongeschikt als onafhankelijk journalist.

 12. Otto Groeneveld

  Nee niets gelijk voor mister RTL, de zender die zelf aan alle Gutmensch activiteiten van D66/VVD/CDA/PvdA/GL heeft meegedaan en nog doet. Baudet trouwens Gerdien schiet niet in slachtoffer rol, weer zo etiket opplakken die niet klopt. Er is 1 persoon die slachtoffertje speel en dat is Asscher. Maar Baudet zit hier niet mee hoor. Voorlopig heeft de zogenaamde strenge VVD de meeste stemmers gehaald en schijnheilig Telegraaf pas berichten na verkiezingen plaatsen dat Eritreeërs massaal teruggaan op vakantie naar hun eigen land.

 13. Ron

  Het is wel weer duidelijk aan welke kant van het politieke spectrum Veelo staat in deze…die stemt ook geen Groenlinks, SP of PVDA hoor….Wat een vooringenomen ventje is dat toch ook. Net zo vooringenomen als een Frits Wester.

 14. Anoniem

  Ik heb (weer) in volle overtuiging op Fleur Agema gestemd.
  Alles rondom ouderenzorg doet ze fantástisch.
  Ik volg avondvullend de debatten op Politiek 24,
  en Fleur slaat altijd de spijker op de spreekwoordelijke kop.

  Weet je wat opvalt, soms ?
  Agema doet een voorstel waarmee andere politieke partijen het eens zijn.
  Toch stemmen ze tegen …
  Juist ja, omdat het PVV is …
  Fijn he, de partij-politiek van onze midden-partijen ?

  Baudet was dit keer mijn ‘tweede keus’.
  Klinkt niet leuk, maar zo bedoel ik het niet.
  Jammer dat we slechts één vakje rood mogen kleuren …

  We hebben in de Tweede Kamer behoefte aan mensen als Baudet.
  Ik vind het met terugwerkende kracht gewéldig dat-ie gekozen is.
  Samen met Hiddema, ook een held wat mij betreft.

 15. Remi

  Ik heb (weer) in volle overtuiging op Fleur Agema gestemd.

  Alles rondom ouderenzorg doet ze fantástisch.
  Ik volg avondvullend de debatten op Politiek 24,
  en Fleur slaat altijd de spijker op de spreekwoordelijke kop.

  Weet je wat opvalt, soms ?
  Agema doet een voorstel waarmee andere politieke partijen het eens zijn.
  Toch stemmen ze tegen …
  Juist ja, omdát het PVV is …
  Fijn he, de partij-politiek van onze midden-partijen ?

  Baudet was dit keer mijn ‘tweede keus’.
  Klinkt niet leuk, maar zo bedoel ik het niet.
  Jammer dat we slechts één vakje rood mogen kleuren …

  We hebben in de Tweede Kamer behoefte aan mensen als Baudet.
  Ik vind het met terugwerkende kracht gewéldig dat-ie gekozen is.
  Samen met Hiddema, ook een held wat mij betreft.

 16. Henk II

  Volgens de Van Dale betekent aanvallen
  1 te lijf gaan: de vijand aanvallen
  2 (sport) offensief spelen
  3 met woorden of in geschrifte bestrijden
  4 (informeel) gretig beginnen te eten

  Veelo is dus zélf hetzerig bezig en pleegt zélf karaktermoord.

 17. Papegaaitje leef je nog.

  Die Baudet is een hele enge man. Een wolf in schaapskleren. Hij zegt in moeilijke taal heel enge dingen. Er kan niet genoeg hetze zijn tegen Baudet. Het is inderdaad een vrouwonvriendelijke racist. En dan die Hiddema. Die gaat het trouwens niet lang volhouden.

 18. Huib

  Lees de site “Krapuul” maar eens. Iedereen die niet extreem links is wordt uitgemaakt voor fascist en rascist. Grenzen mogen niet bestaan, geen mens is illegaal en met de islam is uiteraard niks mis.

 19. Kees D

  Kan er een woordvoddentaks komen op ‘gedemoniseerd’? Elke keer als een politicus van populistisch rechts ook maar iets van tegenwind krijgt, komt als een Godwin deze term op tafel.

 20. David

  De media moeten irrelevante sneuneuzen geen podium meer geven. Felix Rottenberg bijv. Of in dit geval Erik van Muiswinkel. Uitgerangeerde figuren die hunkeren naar nog wat aandacht, maar niemand die het interesseert.

  Nodig ze aub niet meer uit!

 21. Henk II

  @David Dus Veelo had hem geen aandacht moeten geven?

 22. SD

  Veelo is met zijn eenzijdige verhalen ook te lezen op The Post Online, wat je sowieso al diskwalificeert als serieus journalist. Het is opvallend dat rechts, en zeker de ijdele types als Baudet, Roos en Dijkgraaf, geen enkele vorm van kritiek kunnen velen. Baudet heeft zeer bedenkelijke politieke ideeen die door elke democraat, links of rechts, met alle middelen moeten worden bestreden. Dus laten ze daar in het parlement werk van maken, op basis van argumenten.

 23. Veelo fan

  Veelo heeft 100% gelijk. De anti-fascisten zijn de nieuwe fascisten en figuren als Anne Fleur, Erik van Muiswinkel, Francisco van Jole en vele andere VARA-werknemers zijn een gevaar voor onze toekomst. Ze maken de weg vrij voor geweld tegen andersdenkenden.

 24. Otto Groeneveld

  Nou SD je moet wel komen met zijn bedenkelijke ideeën ander heeft je verhaal geen waarde. Ik wacht op antwoord.

 25. Aladdin

  @Veelo fan

  Het is toch ironisch dat Wilders’ volgers, die vast niet blij zullen zijn dat hij wegens bedreigingen beveiligd moet worden, deze meid zo bedreigen dat ze beveiligd moet worden.

 26. Henk II

  @ Aladdin Wilders’ volgers bedreigden zelfs het zoontje van Wilders’ broer.

 27. F'iscadel

  Baudet is een goede man die zegt waar het op staat! Links is gewoon kinderachtig bezig!!

 28. F'rikandel

  Baudet zegt dat je vrouwen moet domineren en praat misbruik van vrouwen goed. Maar neeeeee, links (wie dat dan ook mogen zijn) is kinderachtig bezig.

 29. F'rikandel

  Je dochter zal met zo’n “goede man” thuiskomen…

 30. Gallus

  De dingen die Baudet worden verweten spelen in het studentencorps (vooral Minerva)…maar dan in het kwadraat!
  De bevolking heeft weinig idee wat het gedachtengoed daar is.
  Het is triomferen en vernederen. Vernederd willen worden om te kunnen triomferen.
  De “chickens” (meisjes) moeten bijvoorbeeld niet verbaasd zijn bloederige kippen aan de wand van hun kamer te zien hangen. En probeer zoveel mogelijk meisjes te verleiden (vooral als je er verder niets mee wil); heb je je hele leven wat aan. De arrogantie is niet gespeeld en niet onschuldig. Ook het aanzetten tot alcoholmisbruik tot aan ziekenhuis toe soms.
  Het doel is maatschappelijke positie, status in de ogen van anderen evenals geld dat in toenemende mate die status bepaalt, culturele bluf zonder cultuur allemaal met een achterliggend doel; emotionele steun van anderen, “ondergeschikten”, die de innerlijke en morele leegte moeten opvullen met datgene wat de corpsbal heeft leren minachten; echte liefde voor het leven in plaats van leeg snobisme waarmede zij worden “betaald”.
  Ik weet niet of Baudet zelf een corpsbal is, ik denk het niet. Ik weet wel dat wat hem wordt verweten juist de essentie is van de corpsbal(schijn)cultuur.

 31. toxilogic

  Kijk dat Baudet aangevallen word heeft alles te maken dat die BN ers Wilders niet durven aan te vallen. Het zijn lafbekken, Muiswinkel voorop.

 32. ...

  Tuurlijk, toxilogic. Als ze Wilders aanvallen zijn het lafbekken, en als ze Baudet aanvallen zijn het ook lafbekken, maar dan omdat ze Wilders niet durven aan te vallen.

  IDIOOT!

 33. magere marc

  een aardige column, behoudens het stukje over conservatieven die auto’s zonder airbag kopen. dat is een harde en wat mij betreft ook leuke grap. en ongeacht of deze auteur dit echt meent of niet vind ik zeiken over grappen spijkers op laag water zoeken.

 34. Momentje

  Veelo heeft gewoon gelijk. En van Muiswinkel, neemt iemand die afgeserveerde piet nog serieus? Als er iemand in de slachtofferrol kruipt is hij het wel met z’n linkse kameraden, maar daar horen we domme gerdien nooit over.

 35. Anoniem

  Voor mensen als Baudet moet de bevolking beschermt worden ,die uitspraken heeft hij gedaan en hij verandert niet zijn mening omdat toevallig in de kamer zit Roderick Veelo zal wel een volgeling zijn.

 36. Wolter

  Had Muiswinkel niet iets met kanker?

 37. aammehoela

  Baudet is inderdaad een gevaar. Uiterst rechts oftewel de kiezers/mensen dom houden door de NPO zo veel mogelijk af te schaffen zodat ze naar de CO gaan kijken waar ze niets van opsteken. Hij wil ook elke sport niet meer op de PO, terwijl hij donders goed weet dat de CO lang niet elke sport wil en zal gaan uitzenden. Kost teveel of het is niet de juiste doelgroep. Neen, Baudet, hopelijk krijgen de kiezers je door. Zou maar een lavendelzaakje beginnen.

 38. anoniem

  Fout Nederland is inderdaad weer terug van weggeweest..
  Jammer, het kan ook anders in ons landje..

 39. Wolf

  muiswinkel is een linksdraaiende clown die altijd zwarte piet heeft gespeeld. Hij moet al dat verdiende salaris met terugwerkende kracht verplicht afdragen . Vies smerig achterbaks links mensje is het.

 40. Wolf

  @ Wolter, hij heeft iets met zijn alcohol probleem . Gewoon een spuitje geven die vent.

 41. Arnoud Tempelman

  Baudet is een Duce Chocolata. In cacao verpakte aggressor. Kijk ook eens naar zijn verafgoding van Milo Hanrahan (ook wel Milo Yiannopoulos) de britgriekse schandknaap die als @nero van trollen een lifestyle heeft gemaakt bij alt-right.

 42. Henk II

  Op de site van De Telegraaf kun je een fragment zien van Baudet gisteren in het EO-prgramma Dit is de Dag, waarin hij tekeergaat over dat je in hedendaagse kunst veel te veel verwijzingen ziet naar de jaren dertig, en dat je in musea veel te veel abstract expresionisme ziet en veel te weinig realisme. Nou je toch de jaren dertig aanhaalt, Baudet, misschien herinner je je nog welke politieke beweging uit die tijd het expressionisme benoemde als entartete Kunst en zijn kunstenaars vervolgde, en het realisme omarmde.

 43. Henk II

  prOgramma, sorry ;-)

 44. Kees D

  Henk II, je hebt wel gelijk, maar het is Baudet er natuurlijk om te doen een relletje te ontketenen, in de pers te komen en later te zeggen dat zijn woorden uit hun verband zijn getrokken (‘minder, minder’). Zijn volgelingen vinden het allemaal toch wel mooi.

 45. Henk II

  Tja, en hij moet wát doen om stemmers van Wilders weg te lokken, natuurlijk!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.