Victor Mids gelooft niet in Char en Derek Ogilvie

NPO 1-goochelaar gelooft niet in Char Margolis en Derek Ogilvie, met wie RTL 4 jarenlang heeft samengewerkt om geld te verdienen aan nabestaanden met verdriet. Ze gebruiken trucs. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Als hij gevraagd wordt om tussen Margolis en Ogilvie te kiezen, zegt Mids: “Char is alweer op haar retour, dus dan kies ik Derek Ogilvie“, zegt hij. “Alle trucs die Char en Derek gebruiken weet ik overigens vanuit mijn vak te verklaren.

RTL 4 had in plaats van ‘Char, Het Medium’ ook ‘Victor, Het Medium’ kunnen maken, meent Mids. “Ik kan precies hetzelfde als zij, zonder dat ik een stem hoor of een geest zie. Dus maakt mij dat wel bij voorbaat heel erg sceptisch over hun ‘gave’.”

Mids wil uit respect naar de kandidaten niet te uitgesproken zijn. “Het is een gecompliceerd onderwerp en ik wil er zeker niet luchtig over doen. Er zijn veel mensen die zeggen dat het niets uitmaakt of het echt of nep is, omdat het mensen troost geeft.”

Ergens kan ik me dat wel voorstellen, alleen vind ik het lastig te aanvaarden dat je mensen troost met een waarschijnlijk valse waarheid“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen