Na Floortje ook Art naar het einde van de wereld

Geplaatst op do 30 mrt 2017 om 12:25

Art Rooijakkers begint vanavond op NPO 1 met een spin-off van de grote NPO 1-hit Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. In Helden van de Wildernis gaat Rooijakkers net als Floortje Dessing naar verre buitenlanden om mensen te bezoeken in afgelegen gebieden. Dat klinkt als Art Naar Het Einde Van De Wereld, merkt het AD op in een interview met de presentator. “Omdat we op reis gaan en mensen ontmoeten, bedoel je?”, reageert de 40-jarige Rooijakkers quasi-verbaasd.

Waar Dessing allerlei soorten mensen ontmoet, richt Rooijakkers zich alleen op mensen die huis en haard achterlieten omdat ze van de wildernis houden. “In de nieuwe zesdelige serie bezoekt hij deze natuurbeschermers in de prachtige en ongerepte natuurgebieden waar zij wonen en ziet met eigen ogen welke zware offers zijn brengen.

Waar Floortje Naar Het Einde Van De Wereld door de VARA gemaakt wordt, is Helden van de Wildernis een product van Avrotros. Die omroep spreekt van ‘een ode aan de pracht van de natuur en aan de passionele inzet van mensen die hun leven wijden om haar te beschermen’.

Rooijakkers in het AD (via Blendle): “Ik doe dit vooral om te laten zien hoe mooi onze planeet is, zoals de Britten dat zo fantastisch doen met natuurdocumentaires als Planet Earth. Ons budget is helaas maar een fractie van de miljoenen die de BBC per aflevering kan besteden, maar we doen een dappere poging.

Helden van de Wildernis begint vanavond om 20.30 uur op NPO 1, het tijdslot waarop vorige week nog de finale van de dramaserie KLEM te zien was.

Foto: Avrotros
12 Reacties op “Na Floortje ook Art naar het einde van de wereld”


 1. Ineke

  Neem Tan mee asjeblieft…

 2. Jantje

  Is gewoon een copie van Floortje, zelfs met zelfde muziek op de achtergrond. Dat quasi emotionele en wereld verbeterende toontje van Art begint me onderhand de keel uit te hangen.

 3. Arie

  Creativiteit bij de staatsomroep is tegenwoordig ook ver te zoeken inmiddels het 24ste reisprogramma.

 4. Anoniem

  Floortje maakt geen reisprogramma, maar een hele lange promo voor een NGO.

 5. Jubbetje

  Volgende serie …. Ard zoekt Floortje.

 6. Kaaskijker

  Ik kan natuurlijk op de bandwagon springen en mee gaan doen deze rip-off afzeiken of natuurlijk naar de troep van de commerciëlen gaan kijken. Alsof Vriendenloterij De Winnaars en Postcodeloterij Miljoenenjacht betere alternatieven op zondag zijn. Maar ik vermaak mij prima met de voetbalsamenvattingen, Smeris & Zondag met Lubach. En Vechtershart seizoen 2 komt er aan!

 7. Jubbetje

  Kaaskijker veel plezier, ieder zijn meug.

 8. pieter-jan

  De finale van wie is de mol was naar mijn idee niet vorige week, en ook niet op donderdagavond toch?

 9. Kevin

  @ Mediacourant:

  Wie is de Mol? komt al twee jaar op zaterdagavond. Vorige week was op donderdag 20.30 uur de ontknoping van KLEM te zien op NPO 1.

 10. mauwgli

  het gatver. met die slappe dwerg naar de tafelberg. ik kijk niet.

 11. Joan

  Wat een naaperij

 12. Anoniem

  Het beste reisprogramma van dit moment is Reizen Waes met Tom Waes. Vreemd genoeg weggestopt door de NPO op vrijdagavond op NPO3. Jammer want het programma is beter en leuker dan het programma van Floortje. Reizen Waes verdient veel meer kijkers en hoort op NPO1!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.