‘Rechtse kijkers beter bediend door linkse omroepen’

Geplaatst op do 30 mrt 2017 om 13:02

Voor het rechtse geluid kan de tv-kijker beter terecht bij linkse omroepen dan bij rechtse omroepen als WNL. Dat stelt tv-recensent Han Lips vandaag in Het Parool. Lips keek deze week naar het vernieuwde WNL Opiniemakers. Lips stelt dat het maar niet wil vlotten met het onversneden rechtse geluid op televisie. Dat ligt volgens hem niet alleen aan de NPO-bazen. “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de rechtse programmamakers er zelf ook een behoorlijke bende van maken.”

WNL Opiniemakers is volgens hem een ‘lichtend voorbeeld’. Het programma begon eenvoudig met vier gasten in de studio ‘die tegen elkaar begonnen te schreeuwen’, maar nu is het format aangepast om het aanzien van rechts Nederland te verbeteren, meent Lips.

Een uitstekend uitgangspunt, maar de rechtse kijker kwam van een koude kermis thuis toen opiniemaker Annemarie van Gaal haar uitzending begon met een bezoek aan een bijstandsmoeder.”

In het oude Opiniemakers had iemand aan tafel wel geroepen dat die bijstandsmoeder bij een wasserette kan gaan werken, maar Van Gaal pleitte voor het basisinkomen. Daarna werd het volgens Lips ‘nog veel erger’.

Het rechtse geluid komt het best tot zijn recht in een links decor“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: WNL
15 Reacties op “‘Rechtse kijkers beter bediend door linkse omroepen’”


 1. Anoniem

  WNL maakt gewoon geen interessante tv.

 2. Ron

  Linkse omroepen zijn er niet, face it! Dat is echt de ridicuulste onzin die er maar bestaat. Vroeger was de Vara links, in de tijd van Joop den Uyl, met programma’s als In de Rooie Haan en met kranten als Het Vrije Volk (wat hun huisblad was), maar dat is allang niet meer zo. Ze zijn meegegroeid met het neoliberale gedachtengoed wat de PVDA tegenwoordig predikt dus het is allemaal een beetje elitair nep links geworden die Vara. Buiten de Vara zijn er echt geen linkse omroepen, allemaal neoliberaal.

 3. Huib

  Hear hear, spot on Ron.
  Helemaal mee eens

 4. Jantien de Groot

  Wat een gedoe over dat links of rechts. Je kijkt als een programma je boeit en anders zapp je verder. “Want links is waar de duim rechts zit”

 5. Henk II

  @Ron

  Je zegt “Vroeger was de Vara links (…), maar dat is allang niet meer zo” en “Buiten de Vara zijn er echt geen linkse omroepen”. Het is natuurlijk het een of het ander.

 6. Kaaskijker

  Het viel mij ook al een tijdje op dat onder de hashtags van dit programma amper de typische rechtse reaguurders reageren. Het gaat ze niet om het rechtse geluid, het gaat ze om het gevoel van miskenning. Dus dan moeten ze niet juist bediend gaan worden. Dan klopt het frame niet meer.

  Overigens mag Annemarie van Gaal best het basisinkomen & minimumloon aanstippen. Alsof in Pauw links én rechts aan tafel moeten en bij WNL Opiniemakers exclusief rechtse mensen over rechtse onderwerpen moeten praten. Dan wordt het een beetje pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. En WNL richt zich op laagopgeleiden met een bescheiden baan. Dus dat is wel de belevingswereld.

 7. Otto Groeneveld

  Linkse omroepen?. Je bedoelt liberale Gutmensch omroepen en dito zenders. Links is begraven in de jaren 70 vorige eeuw. Nu is het ellende met dat gore egoistsiche liberalisme die hun eigen bevolking de totale armoede in heeft geduwd. Maar WNL dat is toch lachwekkend, humor dat stel hersenloze liberalen. Net die stink-Telegraaf, voor verkiezingen opeens Mark Pshcho en zijn smerige partijtje op een misplaats voetstuk plaatsen en gewoon met NRC,AD,VK en omroepen meedoen om GW met zijn PVV totaal te bashen. Geeft op zich niet maar dan moet je je niet verkopen als democratisch of als pers schijnheilig doen alsof je waarheid schrijft want een groot deel van de Nederlandse bevolking lacht zijn lul uit zijn broek om zoveel domheid bij de pers.

 8. Mariska

  Wat een onzin.En grappig dat deze zuurpruim bij het Parool schrijft en aangeeft dat linkse omroep beter een rechts geluid kan laten horen. Lekker objectief. Als Annemarie van Gaal de opiniemaker is dan moet zij toch haar eigen geluid laten horen? De KRO moet dan alleen maar katholieke mensen op tv laten zien? En ik vind sowieso dat het een verademing is om bij WNL eens ander geluid te horen dan bij Pauw en Jinek.

 9. Ron

  @Henk II: ik bedoel dat de Vara nog steeds als links bestempeld wordt maar dat al lang niet meer is, dus voor het volk wat niet verder kan nadenken en maar wat roept, zal de Vara nog links zijn ja.

 10. Henk II

  @Ron Ah, zo. Er is natuurlijk ook een groep mensen die alles wat afwijkt van de PVV-leer automatisch links vindt.

 11. 1999

  Wat interesseert de tv-kijker nou, welke shows ”links” of ”rechts” zijn; als show niets aan zijn, zappen een deel van de kijkers vanzelf weg. Zonder links/rechts-sticker.

 12. Momentje

  Tuurlijk, zodat de rechtse kijker dan gehersenspoeld kan worden met linkse propaganda.

 13. X

  @Momentje: Gehersenspoeld word je door de CO en wel zo lang tot je geen hersens meer hébt.

 14. Anoniem

  Rechts maakt er al decennia een enorme bende van dat is niks nieuws.

  Zonder onze linkse maar wel sociale medemens die er voor gezorgd heeft dat de ouderen een AOW hebben, dat de zieken redelijk tot goed ondersteund worden, dat een laag iq niet leidt tot uitsluiting en dat het kind van een arbeider naar een universiteit kan enz enz enz.

  Het brede welzijns- en geluksniveau is zeker niet door de rechtse zakkenvullers ontstaan maar wel door de linkse sociale medemens.
  Daarvan is de huidige generatie zich al lang niet meer van bewust!!! Helaas

 15. X

  U heeft volkomen gelijk 20.52. Dat gevoel van ik hoef niet 3x op vakantie als een ander nog geen wasmachine kan betalen. Dat is wachten op vakantiegeld wat Rutte ook al wil afschaffen voor mensen met een uitkering. Maar goed dit is een media-site.
  Ik vind break free een geweldig programma!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.