‘Rechtse kijkers beter bediend door linkse omroepen’

Voor het rechtse geluid kan de tv-kijker beter terecht bij linkse omroepen dan bij rechtse omroepen als WNL. Dat stelt tv-recensent Han Lips vandaag in Het Parool. Lips keek deze week naar het vernieuwde WNL Opiniemakers. Lips stelt dat het maar niet wil vlotten met het onversneden rechtse geluid op televisie. Dat ligt volgens hem niet alleen aan de NPO-bazen. “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de rechtse programmamakers er zelf ook een behoorlijke bende van maken.”

WNL Opiniemakers is volgens hem een ‘lichtend voorbeeld’. Het programma begon eenvoudig met vier gasten in de studio ‘die tegen elkaar begonnen te schreeuwen’, maar nu is het format aangepast om het aanzien van rechts Nederland te verbeteren, meent Lips.

Een uitstekend uitgangspunt, maar de rechtse kijker kwam van een koude kermis thuis toen opiniemaker Annemarie van Gaal haar uitzending begon met een bezoek aan een bijstandsmoeder.”

In het oude Opiniemakers had iemand aan tafel wel geroepen dat die bijstandsmoeder bij een wasserette kan gaan werken, maar Van Gaal pleitte voor het basisinkomen. Daarna werd het volgens Lips ‘nog veel erger’.

Het rechtse geluid komt het best tot zijn recht in een links decor“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen