Minister Ploumen: ‘Arjen Lubach invloedrijker dan ik’

Geplaatst op vr 31 mrt 2017 om 11:00

PvdA-minister Lilianne Ploumen en SP-Kamerlid Renske Leijten zijn erg blij met het NPO 3-programma Zondag Met Lubach van Arjen Lubach. Dat laten ze vandaag weten in Metro. Lubach krijgt voor elkaar wat zij níet voor elkaar krijgen, geven ze aan. Zo kreeg hij wél aandacht los voor TTIP, het omstreden handelsverdrag tussen de EU en de Verenigde Staten. “Ik probeerde al een hele tijd aandacht voor TTIP te vragen”, vertelt minister Ploumen van Buitenlandse Handel.

Ploumen kreeg helemaal geen aandacht los, zegt ze. “Ik schreef dan een opiniestuk, maar daar was geen krant in geïnteresseerd. Toen Lubach er aandacht aan besteedde, ontstond er plotseling een debat, er werden meer Kamervragen gesteld.”

Ze vervolgt: “Ik wilde het omstreden arbitragesysteem al aanpassen, en nu kon ik ook met een stevigere onderhandelingspositie naar Brussel: kijk, in Nederland er veel onrust over, dus dat moet worden veranderd.

Een ander wapenfeit van Lubach is dat hij de echtgenoot van minister Edith Schippers zo ver kreeg dat hij opstapte na een uitzending. Schippers is minister voor Volksgezondheid, haar man adviseerde zorgverzekeraars.

Ik was hier een jaar voor het item van Zondag met Lubach al mee bezig”, stelt SP-Kamerlid Renske Leijten. “Ik heb twee keer Kamervragen gesteld, maar daar werd toen ontwijkend op geantwoord. Dan zijn mijn wapens als Kamerlid wel op. Pas toen Lubach er aandacht aan besteedde, werd de ophef groot genoeg.

Het artikel ‘Ook politici benieuwd: Wie gaat Lubach nu aanpakken?’ kunt u lezen op de website van Metro.

Foto: Rijksoverheid
8 Reacties op “Minister Ploumen: ‘Arjen Lubach invloedrijker dan ik’”


 1. Jawie

  Laat het een les voor je zijn Ploumen. Wel een die vrij laat in je carriere komt, moet ik erbij zeggen. Je bent weinig meer dan een gezicht voor even.
  Is er al een leuk commissariaatje of bestuursbaantje, of een aantal, voor jou gereserveerd, als ik zo vrij mag zijn?

 2. Paut Pielusma

  Mevrouw Ploumen zal in haar volgende leven wel een plaatsje bij de Verenigde Naties o.i.d. veroveren om vervolgens Sinterklaas te mogen spelen van andermans geld. Dit gutmensch en meerdere rooie rakkers hebben dergelijke bezigheden immers tot kunst verheven.

 3. Anoniem

  Plouman is de goede fee, die onze belasting centen overmaakt aan het buitenland. Want die zijn zielig.

 4. anoniem

  Dhr. Lubach moet ook niet weer over het paard getild worden..
  Hij en zijn team doen leuke dingen, maar het spreekt me heus niet altijd aan..

 5. fransw

  Lubach is een Gronings boertje uit Lutjegast.

 6. Annoniemus

  Daarom is de PvdA ook 29 zetels kwijt , niemand had daar nog enige invloed !

 7. Didi

  Ploumen is toch een totaal mislukte minister… ga snel je wachtgeld claimen en help de PvdAfgang opheffen.

 8. Wolf

  Wat heeft MC toch met die PVDAcht partij?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.