Matthijs van Nieuwkerk vindt Jinek tovenaarsleerling

Geplaatst op za 25 feb 2017 om 14:05

Matthijs van Nieuwkerk vindt dat Eva Jinek een tovenaarsleerling is. Dat zei hij vrijdagavond in De Wereld Draait Door, waarin Jinek samen met Jeroen Pauw te gast was om te vertellen over hun dagelijkse talkshow Pauw & Jinek. Van Nieuwkerk richtte zich tot Pauw: “Ik probeer me in jou te verplaatsen. Het is bijna een tovenaarsleerling. Ze heeft bij jou les gehad. Les is een groot woord, maar je hebt je over haar ontfermd als een mentor. De laatste maanden zijn zeer indrukwekkend.

Pauw: “Zeker, van wat ik gezien heb zeker. Daar hoort ook de waardering bij. Ze krijgt er ook waardering voor.

Van Nieuwkerk leek te willen vragen of hij het lastig vindt dat Jinek inmiddels meer kijkers trekt dan Pauw: “De afgelopen jaren was de verhouding nog dat jij de superieure was en jij de leerling, maar dat is een beetje veranderd, denk ik.

Daarop zei Pauw: “Dat is wat mij betreft veranderd vanaf het moment dat Eva op dat tijdstip kwam. Daarvoor heb ik ook wel eens gezegd: ‘Het lijkt me raar om met Eva een duo te vormen’, omdat we toen nog geen gelijkwaardige positie hadden. Dat is vanaf dat moment wél zo.

Hoewel Pauw veel in het buitenland was, heeft hij in januari en februari toch een aantal keer Jinek gezien. “Zeker niet alle uitzendingen, al is het maar omdat er een regioban op Eva Jinek is. Ik heb af en toe afleveringen gezien, zeker de veelbesproken afleveringen met Jules Deelder, Patricia Paay en de minister-president.

Tafelheer Marc-Marie Huijbregts prees Jinek omdat ze tegenwoordig meer zichzelf is. “Je was altijd een beetje stijver dan je in het echt bent. De laatste maand dat je er zit durf je jezelf te laten gaan en jezelf te zijn.”

Op de vraag wat voor haar gevoel het omslagpunt was, zei Jinek: “Voor mij is het dat ik niet meer een invaller ben, maar een vaste plek heb. Ik mocht voorheen een maand in de zomer, dan weer niet, dan weer wel. Dat deed meer met me dat ik dacht. Dat de NPO er nu voor gekozen heeft dat ik de helft van het jaar mag doen: daarin voel ik me gekend en meer zelfverzekerd.”

Foto: VARA
29 Reacties op “Matthijs van Nieuwkerk vindt Jinek tovenaarsleerling”


 1. tomytomy

  slijm slijm slijm
  Jinek je zelf zijn zoals nu.
  Je zat tussen 2 ratten Matthijs en Jeroen.
  Je Kunde heb je niet van hun geleerd.
  Misschien kunnen ze wat van jouw leren.
  Laat komende dagen Jeroen, je steunpilaar NIET zijn.
  Jinek wil je a.u.b. bij elke uitzending zo fris en fruitig uit zien zoals op vrijdag 24 februari.

 2. gtstfites

  Eva is gewoon een lekkere meid tommy tommy en iedereen zou willen om zon meid te hebben in thuis!!

 3. Pauline154

  Eva is sprankelend, slim, heeft uitstraling en zoekt als het nodig is de confrontatie met haar gasten. Een verademing zeker naast de ingekakte en saaie Pauw die scherpte mist net als Matthijs die ook z’n beste tijd heeft gehad.

 4. TV kijker

  Pauw had eigenlijk niet door moeten gaan na Pauw & Witteman. Nu hebben kijkers Jeroen, Matthijs en Humberto wel gezien. Tijd voor nieuwe, frisse bijzondere gezichten.

 5. Cees

  Beetje onfris gedoe. Ik hoop dat er binnenkort ook nieuwe gezichten komen.

 6. Johan

  Begrijp niet goed waarom Jinek en Pauw samen gaan werken. Jinek kan het prima alleen af. Komt de publieke omroep ook gelijk af van dat eeuwige pvda stempel en de altijd maar weer zelfde gasten. Met Jinek is het in ieder geval frisser.

 7. Anoniem

  Eva doet het goed, beter als die linkse Pauw.

  Umberto telt niet mee, die moet zijn rtl clubje promoten, en vind zichzelf geweldig.

 8. Anonymous

  van Nieuwkerk telt niet mee, die moet zijn npo clubje promoten, en vind zichzelf geweldig.

 9. Anonymous

  Humberto Tan telt niet mee, die moet zijn rtl clubje promoten, en vind zichzelf geweldig.

 10. Anoniem

  Tan is voor inhoudsloze kritiekloze sukkels.

 11. Wolf

  Een WC eend vindt een WC eend iets.

 12. Xerxes

  En nieemand vindt Wolf interessant. Dus bеk dicht!

 13. X

  @TVKijker16.16: Wat u wel in ogenschouw moet nemen is dat Tan nog maar ruim 3 jaar deze talkshow doet. Van Nieuwkerk en Pauw lopen vele jaren langer mee met blijvend succes. Ik vind Jinek een welkome afwisseling, maar dag in dag uit jarenlang houdt zij dit ook niet vast. Daarom heeft de NPO dit m.i.goed gedaan.

 14. X

  En daarnaast is Jinek een spring int veld die wel eens teruggefloten mag worden. Ik vind het in aanloop naar de verkiezingen een interessante combinatie die wel eens heel goed kan uitpakken.

 15. Dronald Drump

  Ik lijk met de dag meer op een dictator.

 16. Dronald Drump

  Ik heb lekker het Correspondents’ Dinner afgezegd. Mijn presidentsschap is al grappig genoeg, daar komt geen tekstschrijver overheen. Lekker puh!

 17. Anna

  Vond het ongepast hoe Jinek’s functioneren daar besproken werd. Nogal kleinerend om dat zo en plein public te doen. Ook wel erg zelfingenomen van Pauw om zonder blikken of blozen te zeggen dat hij haar pas nu gelijkwaardig genoeg vindt om samen een duo te vormen.

 18. Marjan

  Dat vond ik ook Anna! Echt idioot.

  Ik hoop dat Eva uiteindelijk op haar eigen manier alles overwint :-)

 19. Dirk

  Dom mens die jinek.

 20. elizabeth taylor

  Hallo, mijn naam is Elizabeth, ik ging door middel van een artikel en hoorde over een man genaamd Dr Bomoh. Ik heb last van breuk problemen met verschillende jongens. Ik moest contact opnemen met de spreuken. Steve was op de rand van het verlaten van me voor een andere vrouw. maar ik bleef positief en geloven dat ik kon hem terug te hebben en hem te blijven. lo en zie Dr Bomoh hielp me. Steve en ik gaan binnenkort trouwen. Dr Bomoh is zo’n aardige man, hij heeft me ook geholpen te stoppen mijn hartstilstand probleem. Dankzij hem en dank aan God voor het geschenk aan hem gegeven. Als u geen enkel probleem hebben, contact met hem op deze e-mail: godbomohspirit @ gmail .com

  Neem contact op met hem voor de volgende en zie de grote werk van Dr Bomoh:
  (1) Als u uw ex terug wilt.
  {2} Als u wilt zeer succesvol te zijn
  (3) Als u op zoek bent naar een baan
  (4) U wilt worden bevorderd in uw kantoor.
  (5) U wilt vrouwen / mannen lopen achter je aan.
  (6) Als je een kind.
  (7) U wilt om rijk te worden.
  (8) die u wilt Marriage Spells krijgen
  (9) Verwijder Ziekte van uw lichaam Spells
  (10) Zakelijk spell
  (11) Loterij winnende nummers
  (12) Bring Back verloren liefde
    en nog veel meer…….

 21. Corine

  Gisteravond weer naar Paul de Leeuw gekeken,tegen beter weten in
  Wat een enorme flop blijft dat toch
  Paul de Leeuw is gek op zichzelf…….Lacht het hardst om z,n eigen grappen
  Het liedje van Harry Jekkers,past goed bij hem
  IK hou van mij………
  Paul mag zijn schoenen nog niet eens poetsen

 22. Anoniem

  @Corine Waarom kijk je dan?

 23. Corine

  Ik mag ZELF weten wat ik kijk
  Wie ben jij om dat te vragen
  Ga je moeder pesten

 24. Mike

  God god, wat een denigrerend haantjesgedoe naar die vrouw toe. Alsof een vrouw het nooit zonder een mannelijke mentor redt. Droeftoeters die twee.

 25. Mike schijt uit zijn bek

  @Mike

  Jij bent degene die er een man/vrouw ding van maakt.

 26. robb

  Corine dus je gaat kijken om het hier af te kraken,ja zo kan je je tijd ook invullen wel doelloos lijkt me.

 27. robb

  De RTL fanboys kunnen het niet hebben dat daar 3 kanjers zaten terwijl hun idool niet meer het kijkcijfer kanon is .

 28. Corine

  Robb
  Schop tegen je kop
  Dan in de strop

 29. Anoniem

  Robb heeft gelijk zuurpruim Corine.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.