Heleen van Royen legt zich toe op televisiedrama

Heleen van Royen, één van ’s lands succesvolste schrijfsters, gaat zich na het verfilmen van haar boek De Mannentester voor KPN-tv meer bezighouden met televisiedrama. Dat zei ze donderdag in de talkshow 5 Jaar Later. Dankzij haar foto-expositie Selfmade in 2014 ontdekte Van Royen dat ze meer kan dan alleen romans schrijven. “Selfmade is een bevrijding geweest. De foto’s zijn ook geveild en ook echt voor veel geld. Er was dus zelfs een markt voor, wat vrij krankzinnig was.

Het maakte Van Royen zelfverzekerder. “Dat heeft me heel erg doen beseffen dat ik veel meer mag en dat ik me niet hoef te beperken tot alleen schrijven. Ik mag ook andere dingen doen. Dat was echt een openbaring. Het smaakte ook echt naar meer.”

Daarom doet ze nu ook meer andere projecten. “Zoals de documentaire over mijn moeder. Maar ook de bewerking van mijn boek De Mannentester tot een serie.”

Ik zit nu stiekem al een nieuwe televisieserie te bedenken. Een comedy of dramaserie: daar zit ik nog even over te dubben. Het is allemaal wel heel erg leuk. Het kan ook allemaal weer nu ik weer in Nederland woon, want ik zit dichtbij het vuur.”

Foto: VARA/TVBV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen