Nina reageert op commotie over ondankbare uitspraken

Nina den Hartog, die in juni voor het oog van 884.000 RTL 5-kijkers de finale van Idols won, heeft nooit gezegd dat ze Idols liever niet had gewonnen. Dat laat ze weten in reactie op de commotie die is ontstaan over haar ondankbare uitspraken in het AD. Den Hartog zei donderdag in de krant dat ze denkt dat de Idols-overwinning een ander gelukkiger had kunnen maken. Door sommige media werd daarvan gemaakt dat ze de show liever niet had gewonnen. Maar dat klopt niet, zegt ze.

Het is uit zijn verband gerukt, aldus Den Hartog. “Er is zojuist een interview verschenen waarin staat dat ik Idols liever niet had gewonnen. Nou heeft iedereen daar natuurlijk een mening over, maar ik ook. Ten eerste, dat heb ik niet gezegd want zo denk ik er niet over.

Ze heeft juist ‘zoveel plezier’ gehad tijdens Idols. “Zoveel lieve mensen leren kennen en zo ontzettend veel geleerd. Dat avontuur had ik voor geen goud willen missen, dat ik het programma won was geweldig ik had die periode niet beter af kunnen sluiten.

Het enige wat ik in het interview duidelijk wilde maken is dat andere kandidaten misschien meer uit de winst hadden gehaald. Kandidaten die de droom hebben om succesvol te worden.”

Die droom heeft Den Hartog naar eigen zeggen nooit gehad. “Mijn droom is om muziek te maken, om nummers te schrijven die recht uit mijn hart komen, nummers die iets voor me betekenen. Ik hoef geen nummer 1 hits te scoren, ik hoef geen miljoenen volgers. Ik wil gewoon muziek maken. Mijn overwinning heeft me een platform opgeleverd, mensen weten nu dat ik muziek maak en daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor.”

Dus voor de duidelijkheid, als ik me opnieuw zou kunnen opgeven voor Idols zou ik dat doen, als ik opnieuw zou winnen zou ik daar ontzettend blij mee zijn. En heb vooral je eigen mening. Maar dit is mijn leven ik doe ermee wat mij gelukkig maakt, andermans meningen veranderen daar niks aan.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen