Nina reageert op commotie over ondankbare uitspraken

Geplaatst op vr 30 dec 2016 om 9:10

Nina den Hartog, die in juni voor het oog van 884.000 RTL 5-kijkers de finale van Idols won, heeft nooit gezegd dat ze Idols liever niet had gewonnen. Dat laat ze weten in reactie op de commotie die is ontstaan over haar ondankbare uitspraken in het AD. Den Hartog zei donderdag in de krant dat ze denkt dat de Idols-overwinning een ander gelukkiger had kunnen maken. Door sommige media werd daarvan gemaakt dat ze de show liever niet had gewonnen. Maar dat klopt niet, zegt ze.

Het is uit zijn verband gerukt, aldus Den Hartog. “Er is zojuist een interview verschenen waarin staat dat ik Idols liever niet had gewonnen. Nou heeft iedereen daar natuurlijk een mening over, maar ik ook. Ten eerste, dat heb ik niet gezegd want zo denk ik er niet over.

Ze heeft juist ‘zoveel plezier’ gehad tijdens Idols. “Zoveel lieve mensen leren kennen en zo ontzettend veel geleerd. Dat avontuur had ik voor geen goud willen missen, dat ik het programma won was geweldig ik had die periode niet beter af kunnen sluiten.

Het enige wat ik in het interview duidelijk wilde maken is dat andere kandidaten misschien meer uit de winst hadden gehaald. Kandidaten die de droom hebben om succesvol te worden.”

Die droom heeft Den Hartog naar eigen zeggen nooit gehad. “Mijn droom is om muziek te maken, om nummers te schrijven die recht uit mijn hart komen, nummers die iets voor me betekenen. Ik hoef geen nummer 1 hits te scoren, ik hoef geen miljoenen volgers. Ik wil gewoon muziek maken. Mijn overwinning heeft me een platform opgeleverd, mensen weten nu dat ik muziek maak en daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor.”

Dus voor de duidelijkheid, als ik me opnieuw zou kunnen opgeven voor Idols zou ik dat doen, als ik opnieuw zou winnen zou ik daar ontzettend blij mee zijn. En heb vooral je eigen mening. Maar dit is mijn leven ik doe ermee wat mij gelukkig maakt, andermans meningen veranderen daar niks aan.

Foto: RTL
8 Reacties op “Nina reageert op commotie over ondankbare uitspraken”


 1. Yoshi

  Volgend jaar zien we haar in tvoh

 2. fransw

  Maak je niet druk Nina , er is bijna niemand meer die serieus neemt wat een krant schrijft

 3. Roderick

  Waarom doe je in godsnaam mee met die commerciele rot zenders

 4. Otto Groeneveld

  De RTL groep, wat voor verschrikkelijke teringzooi deze zenders de ether inslingerennis maatschappelijke ontwrichting waaro doe je mee met ddat tuig?

 5. lvs2015

  Men doet alleen maar mee omdat men de makkelijkste kruiwagen nodig heeft om zo snel mogelijk door te kunnen breken en eventueel snel geld ermee te kunnen verdienen. Dat is de enige reden dat men elke keer zich opgeeft voor dit soort shows als allang bekend is dat de enige winnaar RTL is met diens kijkcijfers want geen enkele Idols-VOH winnaar is ooit een grote zanger geworden waar men nog jaren van hoort en elk jaar miljoenen platen verkopen. Dat is een utopie. Het zelfde als met die Next Top Model shows. Allemaal fake allemaal nep en je wordt er niet sneller of beter door als model. Vb? Doutzen Kroes heeft nooit meegedaan met Next Top Model en kijk wat van haar is geworden.

 6. Graaf Volkert

  Waarom niet gewoon toegeven dat ze een grote flop is gebleken en dat Idols niet de manier is om door te breken?

 7. Graaf Volkert

  lvs2015

  Wat je zegt over die modellenshows is zeker van toepassing op muziek.
  De succesvolle sterren van nu hebben nooit meegedaan aan shows als Idols.
  Anouk, Dotan, Jett Rebel om wat te noemen.
  Die geloofden in zichzelf en trokken hun eigen plan…

 8. Panda

  De ether nog wel Otto… Lekker bij de tijd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.