Erland Galjaard: ‘Bridget Maasland haalt nooit de top’

Erland Galjaard denkt dat Bridget Maasland nooit de top zal bereiken. Dat grapte de programmadirecteur van RTL dinsdagavond over zijn eigen RTL-ster in The Roast of Gordon. Galjaard ging er behoorlijk hard in tegen Maasland. Het begon al bij de eerste zin die hij over zijn presentatrice uitsprak. “Over domme blonde vrouwen gesproken: Bridget. Je hoeft niet zo verbaasd te kijken. O nee, dat doe je altijd, door die getatoeëerde wenkbrauwen van je“, sprak hij haar snoeihard toe.

Vervolgens werd het iets persoonlijker. “Bridget, je bent van Boulevard naar SBS Shownieuws gegaan en nu zit je weer achter de desk bij Boulevard alsof er niets is veranderd. Nou ja, we hebben alleen een grotere stoel moeten kopen. In principe ben jij voor roddelrubrieken wat Sparta is voor de Eredivisie: je degradeert, je promoveert, maar kampioen zal je nooit worden.”

Galjaard heeft nog wel een goed programma-idee voor Maasland. “Misschien is een voetbalprogramma iets voor jou, want jij hebt overal de ballen verstand van.”

De RTL-baas kwam verrassend scherp uit de hoek. “Ik sta hier niet uit vrije wil. Gordon heeft me gevraagd en toen heb ik natuurlijk ja gezegd en toen kreeg ik van Comedy Central een wurgcontract. Zo doen die schoften dat“, grapte hij, verwijzend naar de recente hulp-tv-rel rond RTL.

Tegen Jörgen Raymann grapte hij: “Je bent na een lange carrière nu minder op televisie en ook dat deed je op z’n Surinaams: veel te laat. Ik ben nooit zo kapot geweest van Tante S. ‘Wie is je moeder, wie is je vader?’ Dat programma duurde overigens in Suriname de helft korter, omdat bijna niemand het antwoord op die tweede vraag weet.

En ook Gordon kreeg ervan langs. “Je hebt een aantal keer tegen me gezegd dat je nooit meer voor me zou werken. Ik vraag je om je beloftes eens een keer na te komen.

Waar Gordon is, is ruzie. Je had ruzie met René Froger, met Jeroen van der Boom, Gerard Joling, Connie Breukhoven, Jim Bakkum, alle drie de Marc van der Lindens, Linda en John de Mol. Dan heb ik het alleen nog maar over afgelopen maandag.

Wat ik nou zo vervelend voor je vindt, is dat al die ruzies nooit jouw schuld zijn. Het ligt altijd aan de ander. Daarom wil ik jullie allemaal vragen bij deze: hou op met ruzie zoeken met Gordon!

Aan het eind kwam Galjaard nogmaals terug op de hulp-tv-rel: “Jij bewijst dat RTL niet echt geslaagd is in het maken van hulp-tv. Ik had heel veel mensen echt kunnen helpen met een simpele beslissing: jou van de buis halen.”

Naast dit snoeiharde commentaar was vooral de sneer van Sophie Hilbrand aan het adres van Galjaard opvallend. Lees daarover het vorige artikel.

The Roast of Gordon kunt u terugkijken op de website van Comedy Central.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen