Sophie Hilbrand: ‘Erland Galjaard in midlifecrisis’

BNN-ster Sophie Hilbrand denkt dat RTL-programmabaas Erland Galjaard in een diepe midlifecrisis zit. Dat grapte ze dinsdagavond in The Roast of Gordon. Hilbrand maakte flink wat grappen over Galjaard, die ze haar ‘potentiële nieuwe werkgever’ noemde. “Ik weet ook wel dat mijn tijd bij de omroep BNN erop zit, dus eigenlijk is dit mijn open sollicitatie bij jou. Als gekreukelde veertigplusser met een slechte menopauze kun je bij RTL nog best even mee, toch Gordon?“, grapte ze op televisie.

De presentatrice grapte over Galjaards fetisj voor hulp-tv. “Dat helpen zit jou wel in je DNA, hè? Dat doe je graag, dat leven van mensen weer op de rails krijgen. Daarvoor zoek je stad en land af, terwijl ik denk: kijk even om je heen. Of: kijk even naar jezelf. Want wat is dat met dat opgepompte borstkastje, dat uitgefikte haar, die yogalessen, dat dj’en in het weekend, die sportwagen? Wordt het niet eens tijd voor een nieuw programma voor Wendy: Help Mijn Man Heeft Een Midlifecrisis?

Ook de cocaïnegeruchten rond Galjaard en zijn vrouw Wendy van Dijk ging ze niet uit de weg. “Dan is er ook nog dat vermeende cokeprobleem van jullie. Dat slaat toch helemaal nergens op? Jullie hebben toch helemaal geen cokeprobleem. Jullie hebben echt genóeg geld om die hobby te betalen.”

Ze grapte geen hoge pet op te hebben van RTL. “We hebben elkaar al wel eens gesproken over een eventuele samenwerking. Toen zei je: ‘Ik wil eigenlijk van RTL een wat minder dommige zender maken.’ Maar daar ben je blijkbaar helemaal van afgestapt. Hé, Bridget!

Later kwam Galjaard nog terug op de opmerkingen van Hilbrand: “Ik wil je graag bedanken. Met elk programma dat jij maakt jaag je honderdduizenden kijkers naar RTL. Ik heb ooit geprobeerd om je naar RTL te halen. Helaas ben je bij BNN blijven hangen en dat is echt zonde, want wij konden echt wel iemand gebruiken zoals jij. Op de postkamer.

Naast deze catfight was vooral de sneer van Galjaard aan het adres van Bridget Maasland opvallend. Lees daarover het hiernavolgende artikel.

The Roast of Gordon kunt u terugkijken op de website van Comedy Central.

Foto: Comedy Central

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen