Wilfred Genee eet in het weekend nog wel pindakaas

Wilfred Genee eet in het weekend soms nog wel gewoon een boterham met pindakaas, ondanks dat hij zich samen met zijn vrouw inzet voor een gezonder dieet voor Nederlandse kinderen. Dat zegt de RTL 7-presentator in de Vriendin. Over het algemeen eet Genee heel gezond. “Ik eet veel fruit, mango’s en kiwi’s bijvoorbeeld, maar probeer ook te variëren. Vanochtend heb ik een omeletje gebakken voor het hele gezin. Maar in het weekend eet ik nog graag een boterham met pindakaas.

Vroeger at Genee om de haverklap ongezond. “Mijn vader werkte vroeger bij de Venz-fabriek, onze garage stond vol met dozen hagelslag. Ik ontbeet toen altijd met drie boterhammer met hagelslag.

Je moet nooit extreem worden, vindt Genee. “Het gaat ons er niet om dat je niets ongezonds meer eet, maar wel dat je elke keer de keuze maakt en je daarvan bewust bent. Wil je vullen of voeden, zeg ik altijd. Eet je iets om snel een verzadigd gevoel te krijgen of om je lichaam gezonde voedingsstoffen te geven?

Wij hopen dat meer mensen zich bewust worden van die keuze Uiteindelijk zou het fijn zijn als Nederlandse kinderen gezonder gaan eten.

Genee vraagt onder meer in zijn programma’s op televisie aandacht voor het initiatief van hemzelf en zijn vrouw.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen