Roelof Hemmen mist RTL Nieuws totaal niet

Foto: Nick van OrmondtRoelof Hemmen mist het RTL Nieuws absoluut niet. Zijn rol in de luwte bij BNR Nieuwsradio bevalt hem uitstekend. Dat vertelt de presentator in weekblad Weekend. Hemmen stopte afgelopen mei na maar liefst 23 jaar bij het RTL Nieuws, omdat RTL hem niet de kans gaf om naast het nieuwslezen de diepte in te gaan met documentaires. “Ik heb de tv nog geen seconde gemist. Echt niet. Het RTL Nieuws is een deel van mijn leven, maar ik was er klaar mee. Die dagelijkse repetities. Het was genoeg.

Toch bestaat er altijd nog wel de wens bij Hemmen om ooit de diepte in te gaan op televisie. “Mijn droom is om een aantal mooie documentaires te maken, gerelateerd aan nieuws en actualiteit. Dan kun je wat dieper op de materie in gaan.

Hemmen was jarenlang een van de bekendste nieuwslezers van ons land, al heeft hij bij RTL wel altijd in de schaduw gestaan van Rick Nieman.

Dat vond Hemmen wel jammer, maar hij begreep het ook, zei hij eerder. “Rick leidde ook de politieke debatten. Dat was ’n rol die mij ook prima paste. Maar Rick was ook heel goed en hij was absoluut meneer RTL Nieuws.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen