Hoofdredacteur Glamour wordt adjunct LINDA.

Het Linda de Mol-tijdschrift LINDA., de grootste vrouwenglossy van Nederland, heeft Sanne Groot Koerkamp (34) aangetrokken als adjunct-hoofdredacteur. Bovendien wordt ze de hoofdredacteur van LINDA.meiden. Dat heeft uitgeverij Sanoma laten weten. Koerkamp, op dit moment nog hoofdredacteur van de Glamour, gaat het LINDA.-team vanaf 1 maart 2017 ondersteunen. “Ik ben enorm blij dat Sanne de overstap naar ons maakt“, zegt LINDA.-hoofdredacteur Jildou van der Bijl.

Uitbreiding van het team is volgens Van der Bijl hard nodig. “LINDA. is inmiddels meer dan alleen een magazine met de bijbehorende specials, maar ook een nieuwssite, een online videokanaal, foundation, festival en een creatief bureau. Dat vraagt om uitbreiding van onze professionals.

Koerkamp is een professional, aldus Van der Bijl. “Zij heeft ontzettend veel ervaring en bovendien de afgelopen jaren Glamour weer helemaal op de kaart gezet.

Zelf vindt Koerkamp het een hele eer. “Om het inspirerende team van LINDA. op deze posities te komen versterken, voelt als een ongelooflijke eer. LINDA. is in mijn ogen het grootste mediamerk van dit moment.”

Het weet digital, print, mobile, televisie en fysieke events op een ongeëvenaarde manier met elkaar te verbinden. Ik kan niet wachten om mijn bijdrage te leveren aan het verder uitbouwen van dit heerlijke merk.

Koerkamp begon haar carrière als onderzoeksjournalist bij Nieuwe Revu. Daarna volgden al snel verschillende hoofdredacteur-functies bij onder andere Spunk, Green 2.0 en de modevakbladen Textilia, Schoenvisie en Bengels. Sinds september 2014 is ze hoofdredacteur bij Glamour.

De bij De Telegraaf ontslagen Phaedra Werkhoven vult sinds 1 november twee maanden lang de positie van adjunct-hoofdredacteur LINDA. interim in.

De nieuwe hoofdredacteur van Glamour is Anke de Jong. Zij was tot op heden brand manager van dat blad.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen