Henk Schiffmacher kreeg 10.000 euro voor Big Brother

Henk Schiffmacher kreeg in 2000 een bedrag van 10.000 euro voor zijn deelname aan het programma Big Brother VIPS. Dat vertelt de tattookoning vandaag in de Volkskrant. Schiffmacher heeft in zijn leven sporadisch meegedaan aan BN’er-programma’s. “Tv, ach. Ik heb een paar keer aan onzinprogramma’s meegedaan, zoals De Pelgrimscode. Ik ging mee met Bobo’s in the bush. En ik zat in Big Brother VIPS. Ik was er niet vies van. Publiciteit is publiciteit en het leverde geld op.

In het geval van Big Brother VIPS dus 10.000 euro. “John de Mol betaalde 10.000 euro als ik in dat Big Brother-huis zou gaan zitten. Dat geld ging in één keer naar de belasting. Was ik daar ook weer een poosje vanaf.

Liever staat Schiffmacher in het theater. “Ik ben natuurlijk een overambitieuze idioot. In 2014 mocht ik een TED-talk doen. Ik heb ook vaak in gevangenissen praatjes gehouden en was een tijdje een held op de Willem de Kooning Academie. Vijfhonderd studenten in de zaal, drie uur lullen, tent op zijn kop. Daar wilde ik meer mee doen.

Een productiebedrijf heeft voor volgend jaar al veertig kleine theaters geboekt. Ik ga op het toneel staan, laat wat zien en vertel verhalen. Verhalen zijn er genoeg. Corrie heeft er in het boek veel opgeschreven, maar er zijn er nog genoeg over.”

Het Volkskrant-interview met Schiffmacher kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen