André Rieu: ‘Moet ik ook naar SBS 6?’

André Rieu vroeg zich even af of hij óók naar SBS 6 moest verhuizen, toen AvroTros-mediadirecteur Remco van Leen overstapte naar de commerciële zender. Dat vertelt de tv-baas vandaag in De Telegraaf. Van Leen is er niet op uit om AvroTros-sterren te stelen. “Ik heb in mijn hoofd een soort van niet-aanvalsverdrag. Toen André Rieu van mijn overstap hoorde, vroeg hij of hij wellicht mee moest gaan. Ik heb hem aangeraden om bij de publieke omroep te blijven”, zegt hij.

Toch zal Van Leen zijn AvroTros-achtergrond niet verstoppen bij SBS. “Ik wil van SBS 6 geen tweede AvroTros maken, al kan ik mijn afkomst natuurlijk niet verloochenen. Bovendien bedienen SBS 6 en zeker de voormalige TROS van oudsher voor een deel hetzelfde publiek.”

Is het toeval dat uitgerekend nu De Toppers overstappen van AvroTros naar SBS 6? “Ik heb misschien de schijn tegen, maar de onderhandelingen waren al gaande voor mijn komst.

Het Telegraaf-interview met Van Leen kunt u lezen via Blendle.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen