Giel Beelen heeft spijt van apengrap Sylvana Simons

Giel Beelen heeft spijt van de apengrap over Sylvana Simons. Het was smakeloos. Dat zegt de VARA-dj vandaag tegen NU.nl. Vrijdag waren in Beelens ochtendshow op 3FM apengeluiden te horen, waarop hij ‘rustig Sylvana’ riep. Daarmee wilde Beelen naar eigen zeggen ‘inhaken op de rel met Johan Derksen’. Het pakte niet zo goed uit. “Dit is niet iets wat ik zelf vind. Ik vind het vervelend als iemand door mij een rotweekend heeft gehad. En Sylvana in het bijzonder“, aldus de radiomaker.

De VARA-ster geeft juist aan veel respect te hebben voor Simons. “Wat zij allemaal wel niet heeft te verduren. En dan ga ik daar ook nog eens overheen. Ik zei het in een ‘split second’, maar het was smakeloos.

Tunahan Kuzu, de politiek leider van DENK, de partij waar Simons zich bij heeft aangesloten, heeft minister Ronald Plasterk opgeroepen om Beelen uit een Rijksoverheid-filmpje over discriminatie te knippen.

Wat Beelen betreft hoeft dat niet te gebeuren. Hij zegt nog steeds ‘een streep door discriminatie te zetten’.

Foto: VARA/Hans Peter

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen