Daphne Deckers gaat Zwarte Piet-discussie uit de weg

Daphne Deckers is niet van plan om zich dit jaar opnieuw te mengen in de discussie over Zwarte Piet. Dat vertelt de presentatrice vandaag in haar column in De Telegraaf. Deckers gaf vorig jaar in diezelfde krantencolumn haar genuanceerde mening over de knecht van Sinterklaas. “Maar daar waag ik me niet meer aan“, zegt ze nu. “Ik word er een beetje verdrietig van om steeds te moeten lezen dat ik per definitie discrimineer omdat ik nu eenmaal een blanke Hollander ben.

De presentatrice kreeg begrippen als ‘onbewust racisme’, ‘micro-agressie’ en ‘white privilege’ naar haar hoofd geslingerd.

Toch zijn niet alleen mensen die tégen Zwarte Piet zijn doorgeslagen, aldus Deckers. Mensen die heel erg vóór zijn, zijn volgens Deckers ook overdreven. “Die vinden roetvegen al een onacceptabele middenweg vinden.

Jongens – wat is hier aan de hand? Is er nog íemand die tot een dialoog wil komen?“, klaagt ze.

Deckers verwacht dat het stormachtige klimaat waarin Nederland zich nu bevindt nog lang niet voorbij is.

De Telegraaf-column van Daphne Deckers kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen