Albert Verlinde mocht alleen nog gast zijn in Boulevard

Geplaatst op Fri 26 Aug 2016 om 13:00

Albert Verlinde mocht van RTL 4 best mee naar het nieuwe RTL Boulevard, maar alleen als vaste gast. Dat meldt weekblad Party op basis van ingewijden en bevestigt Verlinde vandaag zelf in het AD. Verlinde neemt vanavond afscheid van RTL Boulevard in een speciale uitzending. Hij gaat niet mee naar de vernieuwde versie van het programma, die aanstaande maandag begint. En dat heeft een duidelijke reden: RTL 4-baas Erland Galjaard wilde zijn rol in de showrubriek decimeren.

Als Verlinde aan zou blijven, zou zijn rol aanzienlijk kleiner zijn geworden dan in de afgelopen vijftien jaar. “In plaats van dat hij als entertainmentdeskundige de hele uitzending achter de RTL Boulevard-desk zit, zou Albert in het vervolg nog maar een paar keer per week mogen komen opdraven. Alleen als er sprake is van groot, opmerkelijk sterrennieuws werd het Albert in het vervolg gegund om kort en krachtig zijn mening te ventileren“, aldus de Party.

Dat beeld past bij wat er tot nu toe bekend is over het nieuwe RTL Boulevard: Luuk Ikink en zijn om de week wisselende co-presentator (Beau van Erven Dorens, Ruben Nicolai of Winston Gerschtanowitz) ontvangen straks aan hun desk steeds allerlei bekende vaste reporters als Bridget Maasland, Frank Dane en Nicolette Kluijver.

Verlinde heeft bedankt voor een rol waarbij hij af en toe mag komen opdraven. “Albert past voor zo’n figurantenrol“, aldus Party.

Deze berichtgeving bevestigt Verlinde vandaag in het AD. “Er komt nu echt een nieuwe Boulevard. Er is nog even besproken dat ik mee zou gaan naar de nieuwe formule, maar dat heb ik redelijk snel afgewimpeld. Dan ben ik te gast in mijn eigen programma, daar zit ik niet op te wachten.

Verlinde zegt dat zijn besluit om te vertrekken niets te maken heeft met zijn verstandhouding met Erland Galjaard. “Er is altijd een gezonde spanning tussen Albert, Boulevard en de zender geweest, onder welke directie dan ook. Ik heb altijd gezegd dat Boulevard een onafhankelijke geest moet hebben. Ook dingen durven doen waarvan je denkt als het over jou gaat: ik heb het liever niet.

De showkenner ziet dat Galjaard een vinger in de pap wil bij RTL Boulevard. “Als het programma te veel aan een lijntje loopt van een zender, is het niet goed. Daar heb ik voor geknokt. Maar het is Erlands goed recht om daar anders over te denken en te proberen dat bij te sturen.”

Lees ook: Is Albert Verlinde eruit gewerkt door Erland Galjaard? (twee weken geleden)
32 Reacties op “Albert Verlinde mocht alleen nog gast zijn in Boulevard”


 1. Marcel

  “Er is nog even besproken dat ik mee zou gaan naar de nieuwe formule, maar dat heb ik redelijk snel afgewimpeld. Dan ben ik te gast in mijn eigen programma, daar zit ik niet op te wachten.”

  Lees: het ego van Verlinde was iets te hoog om hier mee in te stemmen….duidelijk toch.

 2. Anonymous

  Het duurt niet lang meer, maar de hele rtl groep daalt langzaam af.
  Erland bepaalt alles en overal zitten zijn lievelingen gepositioneerd.
  Waarom moet een succes programma ineens helemaal veranderen.
  Nu snap ik waarom hij ooit zijn vrouw heeft verlaten voor Wendy.
  Hij was jammer genoeg uitgekeken en was weer toe aan wat nieuws.

 3. eindregie

  Het is zo simpel. Er keken teveel oude mensen en te weinig jongeren naar RTL Boulevard. Adverteerders willen een positiever programma, sneller, wat misschien minder kijkers krijgt maar meer jongeren. En dat heeft niks te maken dat er meer ouderen zijn die misschien meer te besteden hebben. Jongeren zijn veel makkelijker te verleiden om al hun geld aan leuke en wellicht onnodige dingen uit te geven, dan wat je noemt ouderen. RTL (boulevard) bestaat om reclame zendtijd te verkopen. Precies de reden dat RTL live (voorlopig) nog niet op de buis komt.

 4. Anonymous

  Een onzinnige dure verhuizing naar Amsterdam en één van de drijfveren van t programma naar de achtergrond chapeau Erland.

 5. mark2

  Dus Verlinde was niet toe aan een nieuwe uitdaging maar is er gewoon uit gewerkt!

 6. DOEI

  Tot mislukken gedoemd dit nieuwe RTL Boulevard.

 7. Bart Wijnen

  Het is niet verkeerd om na 15 jaar eens de bezem door de tent te halen en eens wat te vernieuwen. Prima actie. Durf te veranderen en met je tijd mee te gaan.
  Met Albert hoeven we geen medelijden te hebben, die heeft zijn zaakjes goed voor elkaar.

 8. Ans

  Leuk om te vernieuwen maar ik vind het zelf onrustig wanneer er steeds andere mensen aan de desk zitten. Meer mensen die er zo over denken?

 9. ......................

  Hij noemde het zijn programma. Tsssss

 10. Bert

  Lijkt dat Galjaard ook autocratische trekjes krijgt (overal een vinger in de pap willen hebben), is hij misschien in Turkije op bezoek geweest bi Erdogan?

 11. Huiskamer

  En wat is deze nieuwswaarde ?

 12. Mike

  Ik kijk al jaren niet meer naar dit programma en ik vind Verlinde een vreselijke vent. Maar eerlijk is eerlijk, Verlinde heeft (wat van) het programma gemaakt en hij is de aangewezen persoon op het gebied van showbissnieuws. De nieuwelingen zijn leuke poppetjes maar ook niets meer dan dat. Het was een goede keus geweest te stoppen met het programma. Als je iets vernieuwends wilt dan moet je er een nieuw programma op het tijdslot neerzetten. Jongeren kijken steeds minder tv.

 13. Marcel

  Gemiste kans dat ze niet gelijk doorpakken en RTL Live ook gelijk vanaf september op de buis brengen. Dan ben je niet zeker van je zaak als je het nu weer gaat uitstellen. Komt niet geloofwaardig over dit. Maar ja uitstel kon ook niet anders had het al lang naar buiten gebracht geweest, namen, rugnummers, lokatie en concrete inhoud van het nieuwe programma. Maar eind oktober/begin november pas is wel erg aan de late kant.

 14. Anonymous

  Vanavond laatste keer kijken en dan nooit weer.

 15. Dreetje

  Opgerot staat netjes.

 16. Anonymous

  Dan is ook einde RTL voor hem.

 17. Grumpy

  Galjaard is de weg kwijt. Veranderen om het veranderen. Van Verlinde naar Ikink. Het is wachten dat de alleskunner Wendy van Dijk aan de slag gaat bij de restanten van RTL Boulevard.

 18. Anonymous

  Ja Ans, ik denk er ook zo over.
  Ik vond Boulevard het best met Beau als presentator, Albert aan de desk met Peter vd Vorst, John vd Heuvel of Fiona als derde.
  Zonder gasten in de uitzending die iets komen vertellen of aansmeren.
  Ik vind er de laatste tijd niet veel meer aan en kijk ook niet vaak meer.

 19. Eric

  Is er iemand die begrijpt waarom Nicolette Kluijver nog op tv is?

 20. Anonymous

  Nee Eric, wat een nietsnut is dat mens.

 21. Anonymous

  RTL Boulevard glijdt steeds verder af… Nog even en dan zit het dagelijks onder de 500000 kijkers per dag… Shownieuws is de lachende in dit verhaal!

 22. Marcel

  Shownieuws is alleen de lachende in dit verhaal als ze het eens aan durven het recht tegenover het nieuwe Boulevard te zetten…

 23. Anja

  Oh okay ( DE PARTY ) nee nu nemen we het serieus.

 24. rtl fan

  Ik snap alle kritiek niet op Galjaard. De kijkcijfers van Boulevard zijn niet meer wat het zijn geweest ( komt natuurlijk ook door DWD om 19:00 uur) en teveel oudere kijkers. Dus de bezem er door… De kijkcijfers waren ook niet heel slecht dus een jaartje of 3/4 door had wel gekund nog. Galjaard pakt door nu genoeg zenderbazen hadden dit niet gedaan. Galjaard weet als de kijkcijfers zakken/lager zijn de komende tijd krijgt die bakken met kritiek over zich heen ( slecht voor het imago van 4 ook). Toch doorpakken nu is prima.

 25. J

  De studio is al meteen gesloopt: https://twitter.com/maiburg/status/769235956884971520

 26. Yoshi

  RTL Boulevard gaat vanaf maandag het komende jaar als negatief in de boeken.

  Snotneus Ikkink die zelf helemaal stuk gaat als iemand een scheet laat op YouTube of een kat die tegen het raam aanloopt… Wie zit daar op te wachten? Waarom zo veel lof over deze jongen? Waarom hem als HET nieuwe gezicht.

  Schoenmaker blijf gewoon bij je lees.

 27. Yoshi

  Misschien tijd dat RTL, Erland eruit knikkerd

 28. Anonymous

  @eindregie Dat is totale onzin. Het programma was gewoon aan een grootse vernieuwing toe omdat het in herhaling veel en er al die jaren precies het zelfde uit zag. Die theorie van jou met jongeren trekken aka de 20-49 doelgroep is achterhaald. Dit is een hele andere tijd dan de jaren 90 en de 00’s. Die 20-49 doelgroep is in deze tijd helemaal niet meer relevant. Omdat het gros minder te besteden heeft. Het gaat er in deze tijd om dat je zoveel mogelijk kijkers trekt met je product op televisie. Dat kan van 8 tot 88 zijn. Als het er maar zoveel mogelijk verschillende kijkers zijn. Kinderen zijn de markt en de 40+ generatie heeft in zijn totaal het meeste te besteden. Daarna de 30ers en daarna pas jongeren. Door de crisis en door allerlei andere veranderingen is alles anders. De ene tv zender heeft dat sneller door dan de andere.

 29. Anonymous

  @Yoshi Het gaat RTL Boulevard zeker dit jaar kijkers kosten en er miet weer langzaam gebouwd worden aan iets nieuws. Het is daarom ook onbegrijpelijk dat SBS6 niet vol inzet op de vooravond met o.a van 17.30u tot 19.00u 7 dagen per week een totaal vernieuwd Hart van Nederland met gewoon nieuws, regionieuws, show, sport, crime, royalty en weer. Ook 7 dagen per week van 22.30u tot 23.30u. Onbegrijpelijk dat SBS6 blijft doorgaan met buitenlandse versies van Masterchef en homevideos in de vooravond op zaterdag. Echt heel dom! De SBS groep kont tevens met een nieuwe soap. En waar komt ie te staan? Op de late avond van NET5 en niet voor of na Utopia op SBS6. Echt heel dom! Zojuist The Next Boy/Girl band gestart. En ja hoor daar zijn ze weer! De Hotseats! Bij SBS6 moet er bij een talentenjacht altijd zo’n vreemde en niets toe voegende twist in. Zo krijg je nooit de perfecte band bij elkaar. Ook bij het Het Rad moet er weer zo’n spel met dat geluidje van het rad bij. Als je het herkend dan win je geld. Waarom? Speel gewoon dat spel met het bord, de letters en het rad want dat is het Rad van Fortuin. Het is geen muziekspel dus waarom dat er bij verzinnen? Andere amusement programma’s op de zaterdagavond dat heeft SBS6 goed gezien zul he denken. Zoveel te kiezen uit het verleden qua grote spelshows en waar komen ze mee? Wedden dat ik het kan? Dom! Wie presenteerd het? Jeroen van de Boom! Waarom zijn veel programma’s op zaterdagavond in het verleden o.a. geflopt? Inderdaad! Jeroen van de Boom! Wat wat voor vrouwen heeft het gros van Nederland echt een hekel? Aan de Silvie’s en de Yolante’s. Wie halen ze binnen? Silvie Meijs. Volgens mij wil SBS geen kijkers.

 30. Anonymous

  Albert kon er zichtbaar niet goed tegen dat ie niet wist wat er allemaal ging gebeuren. Een bescheiden man. Je kan vinden wat je wil van Albert maar een ding staat vast en dat is dat het een vakman is in wat ie doet. Bovendien als je hem tegenkomt op straat een hele aardige man die uit zichzelf ook mensen groet ook al kent hij ze niet. Albert is Boulevard en gaat een gemis worden voor het programma. Het programma zal succes blijven houden Mar zal een nieuwe band moeten opbouwen met de kijker. Hoop dat zijn vakmanschap en kennis behouden blijft voor televisie en dat hij met veel plezier Stage zal leiden.

 31. Siep

  Prima om te veranderen en zijn zure hoofd van beeld te halen als de kinderen nog wakker zijn.
  Nieuwe blvd gaat wat meer richting de Amerikaanse ochtendshow vermoed ik met een snellere mix van nieuws en entertainment. Roddelkoning ‘ik kreeg net een sms’je van Xxx met de bevestiging van dit nieuws’-Albert heeft z’n beste tijd gehad.

 32. Aad

  @Anja, precies. Party is een totaal niet serieus te nemen rioolblad met evenzo riooljournalistiek. Is nog vele malen erger dan Privé en Story bij elkaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.