AD drukt homo-onvriendelijke reactie over De Leeuw af

Geplaatst op ma 20 jun 2016 om 13:37

Het AD heeft een homo-onvriendelijke lezersbrief over zijn eigen columnist Paul de Leeuw in de krant gezet. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Vanwege de islamitische aanslag op een homoclub in Orlando schreef De Leeuw zaterdag over wat homohoreca voor hem hebben betekend. “Als Paul de Leeuw soms denkt dat hij mij een plezier doet door mij deelgenoot te maken van zijn vroegere of eventueel huidige homo-avontuurtjes, dan heeft-ie dat goed mis“, reageert lezer Martin vandaag.

Martin: “Daar kan hij dan beter de Gaykrant voor gebruiken. Ik snap niet dat het AD met dergelijk geleuter de abonnees lastigvalt.”

Ongenuanceerde reacties zijn op internet gemeengoed, maar deze reactie is door een redactie bewust in de krant geplaatst. “Ik snap niet dat het AD de abonnees met dergelijke kortzichtige ingezonden brieven lastigvalt“, zegt Volkskrant-columniste Ionica Smeets.

Van de lezersbrieven-pagina’s in de krant wordt verwacht dat het een representatieve afspiegeling vormt van de mening van de lezer, maar dat gelooft Claudia de Breij in dit geval niet. “Ik heb (uit ervaring) niet zo’n hoge pet op van de journalistieke mores van de gemiddelde brievenredactie.

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis betreurt dat de brief in het AD is beland. “Vind het zelf ook jammer dat deze brief de krant heeft gehaald. Morgen ander geluid.

De Leeuw werd zaterdag nog uitgescholden op straat vanwege zijn homoseksualiteit. De dader was volgens de presentator een donkere Indiër.

De column van Paul de Leeuw van afgelopen zaterdag kunt u lezen via Blendle.
14 Reacties op “AD drukt homo-onvriendelijke reactie over De Leeuw af”


 1. Yvi Hill

  Martin zit in de kast. Die zijn altijd zo anti, net zoals oud-rokers tekeer gaan tegen iedereen die een sigaret opsteekt.

 2. Anoniem

  Vanwege de islamitische aanslag op een homoclub in Orlando

  WOW !!!

  Is dit MC, Geenstijl of Stormfront?!

 3. b

  Lezer Martin komt binnenkort uit de kast .

 4. Klein Meisje

  Onbegrijpelijk.
  Zelfs bij de Mediacourantzullen ze nooit homo-onvriendelijke reacties plaatsen.
  Want het zou als een slager zijn die zijn eigen vlees keurt.
  Of is het een slager die die tegen de anti-vlees lobby ageert?
  Eigen vlees eerst en dan dat van jou, maar dan wel via de achteringang.

 5. Grumpy

  Flauwekul van Martin en het AD. Een columnist kan en mag schrijven wat hij wil. Leuk of niet leuk. Martin is blijkbaar een treurige man, jammer dat het AD nu weer politiek correct spijt heeft. Paul mag alles vinden, Martin ook (mits normaal en fatsoenlijk taalgebruik).

 6. Mirjam

  Martin is een zielige, kleingeestige en gefrustreerde homo. Hij lijkt die griezel Maxim Hartman wel met zijn ondeskundige voedsel adviezen.

 7. Dingdong

  “Ik heb (uit ervaring) niet zo’n hoge pet op van de journalistieke mores van de gemiddelde brievenredactie.”

  En ik heb niet zo’n hoge pet op van de journalistieke mores van de gemiddelde columnist. Het is allemaal van hetzelfde niveau en even (on)interessant. Als Paul mag schrijven wat hij wil, mag Martin dat ook. Ook al is het onzin.

 8. edje

  Het AD plaatst niet alleen aanstootgevende brieven. Het plaatst ook regelmatig verhalen over idioten die via de media hun gelijk proberen te halen.
  Ik ben als abo afgehaakt toen er een artikel werd geplaatst over een aso echtpaar dat boven een overleden oudere dame woonde. Zij eisten een andere woning want ze hadden een trauma opgelopen doordat de vrouw er maanden dood had gelegen. Ze hadden zelf geen poot uitgestoken en hadden de vrouw niet gemist of gevonden. Maar het idee alleen al was voor hun reden om een verhuizing te eisen. En daar gaat een krant in mee!!!!
  En dan al die taalfouten in die krant. Beetje fout is niet erg maar soms wel 10 fouten per artikel.
  Heel blij dat ik het AD op heb gezegd.

 9. andre de burk

  Kwal van de bovenste plank heel De Leeuw. Laat hem een poosje in Spangen of kanaleneiland gaan wonen kijken of hij daarna nog zo Gutmensch is, lafaard.

 10. Bonnie Kreukhoven

  “Ik heb (uit ervaring) niet zo’n hoge pet op van de journalistieke mores van de gemiddelde brievenredactie.” Lees: Er is ook wel eens iemand geweest die bij de ingezonden brieven over mij iets heel lelijks heeft geschreven

 11. Marly van der velden Lover

  Martin zit in de kast.

 12. Jeroen

  Ik vond de column van Paul de Leeuw afgelopen zaterdag juist een verademing om te lezen; ik kreeg er tranen van in mijn ogen, dat zo iets simpels als het zoeken van een liefde/date tegenwoordig eigenlijk niet meer veilig kan, gezien de gebeurtenissen in Orlando.

 13. Sneu

  @ Jeroen

  Noch de column, noch de ingezonden brief gelezen, maar als de strekking van de column is wat jij hier schrijft, en de strekking van de brief is wat MC hier schrijft, dan bewijst die ingezonden brief hoe relevant die column is.

 14. roomsoes

  Waar maakt die AD-lezer Martin zich druk om? Dan leest hij die column toch niet?

  Dat Martin die column wél (van a tot z) gelezen heeft, bewijst dat hij eigenlijk best wel geïnteresseerd/nieuwsgierig is naar wat Paul de Leeuw schrijft en mee maakt / op valt.

  En inderdaad, bijna iedereen oppert het hier al: Martin zal (nog) in de kast zitten, want iemand die zó anti-homo reageert, blijkt later meestal zelf homo te zijn.

  Kom er maar uit, Martin!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.