AD drukt homo-onvriendelijke reactie over De Leeuw af

Het AD heeft een homo-onvriendelijke lezersbrief over zijn eigen columnist Paul de Leeuw in de krant gezet. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Vanwege de islamitische aanslag op een homoclub in Orlando schreef De Leeuw zaterdag over wat homohoreca voor hem hebben betekend. “Als Paul de Leeuw soms denkt dat hij mij een plezier doet door mij deelgenoot te maken van zijn vroegere of eventueel huidige homo-avontuurtjes, dan heeft-ie dat goed mis“, reageert lezer Martin vandaag.

Martin: “Daar kan hij dan beter de Gaykrant voor gebruiken. Ik snap niet dat het AD met dergelijk geleuter de abonnees lastigvalt.”

Ongenuanceerde reacties zijn op internet gemeengoed, maar deze reactie is door een redactie bewust in de krant geplaatst. “Ik snap niet dat het AD de abonnees met dergelijke kortzichtige ingezonden brieven lastigvalt“, zegt Volkskrant-columniste Ionica Smeets.

Van de lezersbrieven-pagina’s in de krant wordt verwacht dat het een representatieve afspiegeling vormt van de mening van de lezer, maar dat gelooft Claudia de Breij in dit geval niet. “Ik heb (uit ervaring) niet zo’n hoge pet op van de journalistieke mores van de gemiddelde brievenredactie.

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis betreurt dat de brief in het AD is beland. “Vind het zelf ook jammer dat deze brief de krant heeft gehaald. Morgen ander geluid.

De Leeuw werd zaterdag nog uitgescholden op straat vanwege zijn homoseksualiteit. De dader was volgens de presentator een donkere Indiër.

De column van Paul de Leeuw van afgelopen zaterdag kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen