BN’ers heten vluchtelingen welkom in Arabisch

Een hele rits goedhartige bekende Nederlanders poseert op deze Internationale Dag van de Vluchteling met een vluchtelingenshirtje op Instagram. Daarop staat een Arabische tekst die ‘welkom’ betekent. Dat is te zien op het sociale medium. Hadewych Minis, Anna Drijver, Egbert-Jan Weeber en Jim Bakkum zijn enkele van de BN’ers die hun armen openen voor vluchtelingen uit Arabisch sprekende landen. “Welkom! Het regent maar ’t is hier veilig“, zegt Drijver erbij.

Het is de bedoeling van de BN’ers dat hun volgers ook zo’n shirtje van 15 euro kopen, zodat vluchtelingen geholpen kunnen worden. “Een klein en lief gebaar naar mensen die grote ellende hebben meegemaakt“, vindt de VARA-opiniesite Joop.nl.

Hanna Verboom, die vorig jaar voor het miljoenenpubliek van De Wereld Draait Door riep dat ze een vluchtelingen in huis ging nemen en daar buiten de schijnwerpers stilletjes van af zag, heeft geen shirtje aangetrokken.

Veel bekende Nederlanders lopen in de media te koop met hun barmhartigheid. Slechts enkele BN’ers, zoals Gerard Joling, zijn kritischer over de komst van moslims naar ons land. Joling kreeg daarom een compliment van de PVV. (Foto: Noah Valentyn/Instagram)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen