Loretta Schrijver onthult naam van haar vagina

Foto: Mike van den ToornHet keurige ochtendprogramma Koffietijd choqueerde het medialandschap vanochtend door een themaweek over de vagina aan te kondigen. Maar Loretta Schrijver doet er nog een schepje bovenop: zij gaf vanochtend in de radioshow Goeiemorgen Lex antwoord op de vraag hoe ze haar vrouwelijk orgaan noemt. Dat was te horen op 100% NL. Schrijver moest eerst hartelijk lachen om de vraag van de dj van dienst, maar besloot toch antwoord te geven: “Ik denk toch wel ‘doos’.

100% NL-dj Lex Gaarthuis verbaasde zich zo erg over het nieuws van de vaginaweek dat hij Schrijver eerst vroeg of het wel klopt. “Dat bericht klopt, ha ha. De week staat ervan in het teken, maar het betekent niet dat alle uitzendingen er alléén maar over gaan. In elke uitzending hebben we het er wel over met de gasten.

In de themaweek Koffietijd Goes Down Under zullen onder meer Marga van Praag en Ruby Wax gevraagd worden naar hun vagina. “Ook voor ons als presentatoren geldt dat we enige gêne voelen bij dit thema, terwijl het toch een onlosmakelijk onderdeel is van ons bestaan”, zegt Schrijver in het AD.

Schrijver vindt het goed dat Koffietijd dit doet. “In Koffietijd praten we makkelijk over hoofdpijn of andere lichamelijke ongemakken, maar het is best moeilijk om het over vaginale ongemakken te hebben, wat trouwens een beetje afstandelijke omschrijving is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen