Ook tv-recensent Marcel Peereboom Voller stopt

Marcel Peereboom Voller stopt als tv-recensent van De Telegraaf. Zijn afscheidscolumn van vandaag is de laatste. Dat is te lezen in de krant. Voller is de derde vertrekkende tv-recensent in een half jaar tijd. Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant hield er in oktober mee op en de laatste tv-recensie van Willem Pekelder stond afgelopen februari in Trouw. “Zestien jaar was wel genoeg”, aldus Voller, die niet vertrekt bij de ochtendkrant. “Ik krijg een column op een andere plek.

Voller heeft voor zijn dagelijkse tv-recensie 27.500 uur professioneel televisie gekeken. “Dat strakke regime leverde, in oplopende frequentie, zo’n 2800 columns op.

Geelen doet sinds zijn exit als tv-recensent heel denigrerend over televisie, maar Voller volgt hem niet. “Onze publieke omroepen en commerciële zenders vormen een uniek stelsel dat boeiende en spraakmakende televisie oplevert.

En of het medium op sterven na dood is? Ach, dat zal mijn tijd wel duren.

De enige bekende tv-recensent met een dagelijkse column is nu nog Hans Beerekamp van NRC Handelsblad. Hij gaf in februari aan in elk geval tot eind 2018 tv-recensent te blijven.

Angela de Jong van het AD schrijft zo nu en dan een tv-recensie in de krant.

De laatste tv-recensie van Voller kunt u lezen via Telegraaf.nl.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen