‘RTL 4, wie is in godsnaam Rutger Vink?’

Foto: NPSJan Uriot, sterreporter bij de Privé, vraagt zich af waarom RTL 4 de kandidaten van de nieuwe tv-show It Takes 2 omschrijft als ‘bekende Nederlanders’. Dat heeft hij gezegd op Privé TV. Uriot vindt It Takes 2 een ontzettend leuk format, maar vindt de kandidatenlijst geen sterrendom uitstralen. “Er wordt gezegd dat er negen bekende Nederlanders meedoen. Jan Kooijman en Lieke van Lexmond kennen we wel, ja. Maar op het lijstje staan bijvoorbeeld ook Rutger Vink en Pim Wessels.

Niemand weet wie die jongens zijn, aldus Uriot. “Ik weet wel zeker dat mijn buurvrouw niet weet wie deze mensen zijn. Rutger Vink is een vlogger, maar dat weet ik omdat wij in de media bezig zijn. En die andere meneer komt uit de musicalwereld en dat weet ik omdat ik ontzettend van musicals houd. Maar het zijn niet echt bekende Nederlanders. Dat is een dingetje.

Het is niet het enige kritiekpunt van Uriot. “Een ander gevalletje is dat ik niet weet waar ze heen willen met dit programma. Op de site van RTL 4 lees ik dat ze op zoek zijn naar een popster, maar dat gaat er bij mij niet in. Neem nu Klaas van der Eerden. Je gaat mij toch niet vertellen dat dit de nieuwe popster van Nederland gaat worden? Dat geloof ik ook niet van Marlijn Weerdenburg.

Verder vindt Uriot het programma niet echt vernieuwend. “Het is eigenlijk een oud conceptje. We hebben het al gehad in 2007 met Just The Two Of Us, gepresenteerd door Linda de Mol op Talpa.

Toch denkt hij wel dat het gaat scoren. “Dit gaat natuurlijk een hit worden. Op de zaterdagavond van RTL 4. Hoe mooi wil je het hebben? Ik denk dat dit een heel leuk programma is, maar ik heb dus wel een paar kanttekeningen.

Chantal Janzen en Gordon presenteren It Takes 2. De driekoppige jury bestaat uit Angela GroothuizenRoel van Velzen en John Ewbank.

De negen deelnemende BN’ers zijn Jan KooijmanLieke van Lexmond, Klaas van der Eerden, Jan VersteeghCarolien BorgersFatima Moreira de Melo, Marlijn Weerdenburg, Rutger Vink en Pim Wessels.

De eerste aflevering van It Takes 2 is op zaterdag 12 maart tussen 20.00 en 21.30 uur te zien op RTL 4. In april begint op dezelfde uitzendavond het nieuwe programma De Vreemde Eend van Irene Moors op SBS 6.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen