Gerard Ekdom sloeg aanbod Radio Veronica af

Foto: NPSGerard Ekdom is gevraagd om over te stappen naar Radio Veronica, maar vond het aanbod van Radio 2 beter. Dat heeft de radio-dj gezegd op BNR Nieuwsradio. Veronica-baas Erik de Zwart riep na de bekendmaking van Ekdoms transfer van 3FM naar Radio 2 dat hij het vast voor het geld doet. Ekdom weet wel waarom hij dat zei. “Erik baalde als een stékker dat ik daarheen ging. Hij had mij heel graag willen hebben. Hij heeft me benaderd, maar ik wilde niet. Ik wil daarheen waar ik denk gelukkig te zijn.

Radio 2 heeft Ekdom meer te bieden dan Radio Veronica. “Bij Radio 2 ligt de lat een stuk hoger dan bij Radio Veronica. Het is een ander station met andere sfeer en commercieel. Commercieel gaan kan altijd nog, maar nu niet. Je moet je hart volgen en Radio 2 zag ik ook muzikaal als iets heel interessants.”

Ekdom vindt de muziek van het nieuwe Radio 2 geweldig. “Wat 3FM jaren gedaan heeft, is het brede: de iPod die op shuffle staat. 3FM werd steeds jonger en Radio 2 ook. Wat daar gebeurde, was steeds meer het straatje van het oude 3FM. Ik voelde me daar heel gelukkig mee, dus ik vond Radio 2 de beste keuze en dat vind ik nog steeds. Ik heb geen seconde spijt.”

Radio 2 is op dit moment een station in ontwikkeling, aldus Ekdom. “De radiomarkt heeft heel lang stilgezeten, omdat iedereen heel lang op dezelfde plekken heeft gezeten. Dat is bij 3FM het geval geweest en bij Radio 2 ook.”

Ik heb er zeventien jaar gezeten en het begon bij mij te knagen. Tegelijkertijd kreeg ik het ochtendslot aangeboden, dus dat is dan het summum voor een dj.”

Overigens ontkent Ekdom dat hij nu een dj is met een torenhoog salaris. “Volgens mij ben ik in de ochtend de slechtst betaalde dj, ha ha. Edwin Evers zit volgens mij 1,5 miljoen euro hoger dan ik zit, ha ha.

De Zwart denkt dat Ekdom is overgestapt van 3FM/AvroTros naar Radio 2/BNN-VARA, omdat er door het vertrek van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga bij BNN/VARA twee salarissen boven de Balkenendenorm vrijkwamen. “Door het extra belonen van mensen als Coen, Sander, Giel en Gerard geef je gewoon toe dat je keihard commercieel bent”, zei hij bij The Post Online.

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen