Lingo keert terug; niet op tv, maar als app

Het beroemde spelprogramma Lingo keert terug. Niet op televisie, maar in de vorm van een app. Dat heeft producent IDTV vandaag laten weten. IDTV vindt het zonde dat het Lingo-format maar op de plank ligt. Het taalspel was erg succesvol met gemiddeld 750.000 kijkers per aflevering, aldus de producent. “Sinds het abrupte einde van Lingo op televisie hebben veel fans gevraagd wanneer het spel weer terugkeert”, zegt voormalig Lingo-eindredacteur Ton Verleg, die nu dus goed nieuws heeft.

IDTV en het Utrechtse gamebedrijf Pauzeplay hebben samen de officiële Lingo-app ontwikkeld, welke alle kernelementen van het wereldberoemde televisiespel bevat. “Lingo leent zich erg goed voor een app”, zegt Suzanne Pronk, Head of Digital bij IDTV.

Lingo is laagdrempelig: je speelt Lingo met anderen en je kunt ook nog chatten met je tegenstander. Het is snel, dynamisch en net als op televisie is het verslavend. De samenwerking met Van Dale Uitgevers voor de levering van de Lingo-woordenlijst maakt deze app compleet.

Lingo is vanaf maart te verkrijgen in de app-winkel van Apple. Later dit jaar komt er ook een versie voor Android.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen