Boulevard schendt mediacode: snackende koning op tv

Foto: RVDDe Albert Verlinde-show RTL Boulevard heeft de mediacode geschonden door de McDonald’s-foto van koning Willem-Alexander en zijn dochters in beeld te brengen. Dat was maandagavond te zien in de uitzending op RTL 4. Verlinde wil het beeld van de snackende royals per se met de kijkers delen. “Het is een wereldfoto. We laten hem meteen maar even zien. Ik zag hem ook in Editie NL voorbij komen, maar mag het wel of is het in strijd met de mediacode?“, vroeg de showkenner zich af.

De mediacode schrijft voor dat de media geen foto’s mogen maken van de royals in privésfeer. “RTL Boulevard heeft besloten om het wel te laten zien, maar in principe moet de mediacode voorkomen dat je dit soort foto’s niet zomaar kunt tonen“, aldus royaltykenner Marc van der Linden.

Verlinde heeft er lak aan. “Dit is een foto die je later gaat terugzien. Dit is zoals Beatrix ooit over de Wallen liep. Hiervan denk je later: o ja, de koning met zijn dochters bij de McDonald’s.

Dat een andere snacker een foto nam, vindt Verlinde niet kwalijk. “Wat zou jij doen als jij bij McDonald’s zat? Als je de koning en de prinsjes ziet zitten, maak je toch een foto. Uiteindelijk eindigt de foto in de publiciteit.”

Dit weekend werd bekend dat Willem-Alexander en zijn dochters snackend zijn gespot bij de McDonald’s in Leiden. Een foto lekte gisteren uit via sociale media.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen