Wouter Bos vond Sander Dekker bij Gordon gênant

Foto: RTLWouter Bos, voormalig leider van PvdA, vond het optreden van staatssecretaris Sander Dekker in de Gordon-show Goor Draait Door gênant. Dat liet hij dinsdag blijken in Pauw. Pauw zond op verzoek van Bos een fragment uit de RTL 4-show uit. “Dan sta je met Gordon die aan je kont loopt te friemelen en speel je drie verkeerde noten op een basgitaar. Win je dan aan gezag als staatssecretaris van onderwijs? Ik denk dat Sander zelf hier achteraf gezien ook niet geweldig blij mee was.

Bos denkt dat Dekker beter ‘nee’ had kunnen zeggen tegen Gordon. “In campagnes is het voor politici één van de moeilijkste keuzes die je moet maken: hoeveel laat je van jezelf zien en hoe verdeel je de aandacht tussen het serieuze en de ontspannende zaken? Dat zijn keuzes die vaak goed gaan, en soms ook fout.”

Zelf heeft Bos soortgelijke afwegingen moeten maken. “Ik herinner me de eindeloze debatten in de campagneteams, van: o jé, er ligt een uitnodiging om bij Waku Waku langs te gaan. Moet je dat nou wel of niet doen? Want misschien komt er net een verkeerd gorillafilmpje voorbij, en dan sta je daar.”

Minister Edith Schippers nam het in Pauw voor haar VVD-collega Dekker op. “Als je altijd in Pauw, Nieuwsuur en bij Buitenhof gaat zitten, bereik je een kleine groep mensen die heel geïnteresseerd is in politiek en actualiteiten. Wat je natuurlijk graag wil, is dat je ook andere groepen bereikt. Dat is altijd de afweging die je in campagnes maakt.”

Daarop zei Bos: “Je kunt er zo verschrikkelijk de fout mee in gaan. Dit was denk ik één van de minder gelukkige optredens.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen