RTL 4 schrikt van flopzomer: ‘Roer om vanaf 2016’

RTL 4 is zo geschrokken van de lage kijkcijfers in de zomer, dat het roer om gaat bij de zender. Vanaf 2016 is er óók in de warme maanden veel verse tv. Dat maakte Albert Verlinde dinsdagavond bekend in RTL Boulevard. Vooral op de late avond stelde RTL 4 teleur, waardoor SBS 6 een zomer lang late night-winnaar was. “Bij RTL is het natuurlijk niet de meest succesvolle zomer geweest, want er was weinig nieuwe programmering. De kijker had iets van: waar zijn we nou?“, aldus Verlinde.

De zenderleiding van RTL 4 is tot een inzicht gekomen. “Ik heb gehoord dat er nu intern al besloten is om volgend jaar in de zomer meer te gaan programmeren. Dit was wat de leiding betreft één keer maar nooit meer“, aldus Verlinde.

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf, de grootste krant van Nederland, juicht het besluit van RTL 4 toe. “Gezien de kijkcijfers voor RTL 4 deze zomer is er geen andere weg…“, zegt hij.

Maar goed, het is natuurlijk toch al van de gekke dat een commerciële zender twee maanden lang de winkeldeuren sluit.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen